Grigoras se razbuna

grigoras - reghecamf

Petre Grigoraş e singurul antrenor pe care Laurenţiu Reghecampf nu l-a bătut sezonul trecut, iar CFR nu a învins niciodată Steaua în deplasare de când a promovat. Steaua și CFR Cluj se întâlnesc sâmbătă în Ghencea în capul de afiş al rundei a cincea din Liga 1. Petre Grigoraş este singurul antrenor pe care Laurenţiu Reghecampf nu l-a învins în sezonul trecut, fie că primul s-a găsit pe banca Pandurilor (tur, 0-0) sau pe cea a Oţelului (retur, 1-1). Tocmai de asta, tehnicianul stelist vrea mai mult ca oricând să bată, dar în acelaşi timp să şi scoată aproape definitiv pe CFR Cluj din calculele pentru titlu. De partea cealaltă, CFR Cluj vrea să dea lovitura cea mare, după ce până acum nu a reuşit să învingă Steaua în deplasare.

Campioana are punctaj maxim din două meciuri (două partide au fos amânate), iar fosta campioană a strâns doar 5 puncte în 4 etape. Presiunea mai mare este clar pe echipa din Gruia, dar Grigoraş nu simte asta: “Sunt un norocos. Debutez contra Stelei. E un meci facil, fiindcă cele mai uşoare partide sunt cele împotriva echipelor mari. CFR are un nume, nu mergem la Bucureşti ca victime sigure. Steaua e favorită, dar mie nu îmi e frică de ei”, a spus Grigoraş.

Grigoras s-a apucat sa citeasca istoria CFR-ului inainte sa vina in Ghencea, pentru derbyul cu Steaua.

“O sa caut motivele de ce din 1948 pana acuma nu s-a mai castigat in Ghencea”, spune Grigoras.

In era Paszkany, CFR a luat mai multe trofee ca Steaua, dar nu i-a batut decat o data pe stelisti, in 2005, la Cluj. Cu o singura victorie in primele 4 etape, CFR anunta ca si-a luat adio de la titlu. Stelistii nu cred asta.

Bourceanu – menajat, Nikolic – absent

Reghecampf are două probleme de lot pentru partida cu CFR. Căpitanul Bourceanu se tratează intens la genunchiul la care are probleme, însă riscurile sunt mari pentru el, şi cel mai probabil va fi menajat în vederea duelului cu Legia de săptămâna viitoare din play-off-ul Ligii Campionilor. În schimb, Stefan Nikolic va absenta sigur, fiind din nou accidentat la genunchi. Cei doi vor fi înlocuiţi de Prepeliţă, respectiv Piovaccari.

Duel între cei bătrâni

Vineri, sub Tâmpa, Dinamo nu are altă variantă decât victoria, în faţa Coronei Braşov, lanterna roşie a clasamentului, fără punct după patru etape. Se anunţă şi un duel al antrenorilor, cei mai în vârstă din Liga 1, Nae Manea (59 de ani) şi Gigi Mulţescu (61 de ani). Braşovenii se bazează la acest meci pe doi câini tineri împrumutaţi, Raphael Stănescu şi Andrei Vaştag, însă nu şi pe vârful Braganca, eliminat etapa trecută la Chiajna. Mulţescu în schimb îl are la dispoziţie pe Boubacar, cu care s-a împăcat acum câteva zile.

Europenele între ele

Sâmbătă seară la Târgu Jiu vor sta faţă în faţă două dintre echipele care au făcut cinste României în acest sezon al cupelor europene, Pandurii şi Astra. Cele două vor juca săptămâna viitoare în play-off-ul competiţiei, dar asta nu înseamnă că sâmbătă seară vor menaja vreun jucător. Nici măcar pe Eric (Pandurii) sau Budescu (Astra), jucătorii vedetă de la care fiecare echipă aşteaptă goluri decisive.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s