Modou Sougou: „Am făcut la Basel meciul vieţii”

Senegalezul a fost eroul meciului de la Basel, reuşind să marcheze golurile victoriei pentru CFR Cluj. „Vişiniii” i-au învins aseară pe campionii Elveţiei cu scorul de 2-1, chiar în deplasare, în prima manşă a play-off-ului Champions League. Modou Sougou şi colegii săi s-au întors la orele amiezei în Cluj, fiind aşteptaţi pe aeroport de câţiva suporteri care au ţinut să-şi arate ataşamentul faţă de culorile clubului.

Mijlocaşul ofensiv adus anul trecut de la Academica de Coimbra a făcut un meci mare pe St Jakob Park. Reuşitele sale din minutele 66 şi 71 transformă formaţia din Gruia într-o mare favorită la calificarea în grupele Champions League. Chiar şi aşa, Sougou consideră că CFR Cluj şi Basel continuă să păstreze şanse egale şi spune că cele 90 de minute din Elveţia înseamnă pentru el meciul vieţii. Jucătorul pentru care finanţatorul Arpad Paszkkany a refuzat o ofertă de peste 2,5 milioane de euro este fotbalistul cel mai bine cotat din lotul campioanei României. Celebrul site de specialitate transfermarkt.de îl cotează la nu mai puţin de 3,3 milioane de euro în acest moment.

Reporter: Modou, ai făcut un joc excelent în Elveţia, concretizat cu două goluri extrem de importante. Se poate spune că acesta este meciul carierei pentru tine?

Modou Sougou: Da, clar, este un joc extrem de important pentru echipă şi este foarte important să jucăm în Liga Campionilor. Este pentru prima dată când evoluez în Liga Campionilor. Până acum am obţinut rezultate bune, de acum ne mai rămâne returul. Eu zic că avem 50 la sută şanse să ne calificăm!

Ai avut încă două situaţii mari de gol. Crezi că aţi fi meritat o victorie mai categorică?

Cred că trebuia să se termine cel puţin 3-1 pentru noi. Am avut multe ocazii, dar până la urmă s-a terminat bine pentru noi. Basel este o echipă foarte bună, au avut şi ei ocaziile lor în prima repriză. Posesia a fost de partea lor, noi am avut doar vreo 30%. Pot spune că a fost o partidă foarte dificilă.

Cum vezi returul de la Cluj?

Trebuie să pregătim foarte atent returul ca să câştigăm şi această partidă. Este dificil să joci la 0-0 pentru că Basel va veni cu siguranţă ca să scoată un rezultat bun. Ei au pierdut acum şi sunt convins că ne va aştepta o partidă dificilă şi acasă, dar suntem pregătiţi.

Cum ai reuşit să te pregăteşti pentru această partidă, mai ales că în această perioadă a fost şi Ramadanul?

E adevărat, a fost extrem de dificil pe perioada Ramadanului. Am pierdut câteva kilograme, era foarte dificil să să respect Ramadanul şi să mă şi antrenez. Am vorbit cu doctorul şi mi-a dat câteva vitamine ca să mă ajute să pot să joc în meciuri. Acum că Ramadanul s-a încheiat, va fi ceva mai uşor să mă pregătesc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s