Jorge Costa e deranjat de faptul că e criticat în conditiile în care e lider în Liga 1

”Animalul” a închis antrenamentele înaintea jocului cu Rapid și și-a anulat obișnuita conferință săptămînală. Șefii îl susțin, declarativ, dar lasă de înțeles că sînt nemulțumiți de calitatea jocului.

Jorge Costa nu se simte deloc confortabil înainte derby-ului cu Rapid, deși CFR conduce campionatul. Lusitanul nu e sigur că va continua pe banca tehnică a clujenilor și în stagiunea următoare, cu toate că șefii clubului îl susțin declarativ. Ieri, Costa a decis să se izoleze pentru a scăpa de presiunea pusă de acționari și suporteri, nemulțumiți de criza de idei din jocul echipei.
Tehnicianul a închis antrenamentele și și-a anulat conferința de presă dinaintea partidei cu Rapidul. Aceasta după ce la finalul meciului cu Oțelul a plecat din fața ziariștilor, deranjat încă de la prima întrebare. Antrenorul invocă de fiecare dată statistica, așa cum a făcut-o înainte de meciul din ultima etapă. “Avem cea mai bună apărare și cel mai prolific atac, asta fără să fi dat și cel mai bun marcator din Liga 1. Cifrele acestea spun multe”, a parat tehnicianul.
Ce nu spun cifrele?
Jorge Costa a schimbat de trei ori sistemul de joc în 24 de etape. După 4-3-3 în tur, antrenorul a jucat 4-2-3-1 în primele 4 etape din 2012, pentru a trece ulterior la 4-1-4-1. Mișcări care pot bulversa și care indică limpede că antrenorul încă mai caută formula ideală. Cu 10 etape înainte de final! În plus, unii jucători s-au plîns și de antrenamentele portughezului, care lucrează prea puțin în plan tactic. De altfel, Iuliu Mureșan a caracterizat ieri perfect jocul echipei, cînd a vorbit de așteptările pentru partida cu Rapid: “În primul rînd, vom sta bine în teren și nu vom lua gol și eu cred că vor inventa ceva pe acolo Sougou, Kapetanos, Ronny și ceilalți ca să dăm un gol”. Pentru aceeași filosofie, Andreea Mandorlini, antrenorul poreclit la Cluj “Mister 1-0”, a fost demis înainte de a apuca să conducă echipa în Liga Campionilor.

Susținut de conaționalii săi
Jorge Costa beneficiază de sprijinul vestiarului, populat în mare măsură cu brazilieni și portughezi. Antrenorul nu și-a atacat niciodată jucătorii, ba, mai mult, l-a apărat pe Bastos în ciuda evidențelor și a publicului, care îl fluieră pe brazilian la fiecare meci din Gruia. De altfel, antrenorul a preferat mereu, la nivel de discurs, să-și asume eșecurile și prestațiile neconcludente. După remiza de la Vaslui, Costa n-a ales să-și fabrice alibiuri din perspectiva arbitrajului, deși Tudor le refuzase un penalty clujenilor. “A fost o partidă bună, între două echipe de calitate. Și arbitrii au avut parte de un meci greu, nu vreau să discut deciziile lor”, a spus “Animalul”.

“Pe Jorge îl supără unele lucruri. Sîntem mereu atacați și jigniți, eu sînt obișnuit după 10 ani în fruntea unui club din Liga 1. Jorge nu-i așa, are alt caracter, a fost un mare fotbalist. Preferă să evite să răspundă la asemenea lucruri”

“Avem antrenor, pe Jorge Costa. Am obținut un punct la Vaslui, de ce să fim supărați? O să vedeți cîți o să bată acolo! La Vaslui nu merge nimeni și spune: vom cîștiga sigur. Așa e și cînd o echipă vine în Gruia”
Iuliu Mureșan, președinte CFR Cluj

CIFRĂ
3 goluri a încasat CFR în ultimele 6 partide de campionat

Steaua, invitată la petrecere
Iuliu Mureșan vrea ca echipa sa să aibă titlul asigurat înaintea ultimei etape, cînd CFR-ul va juca în Gruia împotriva Stelei. “Nu mai întrebați de șansele Stelei la titlu! Ei nu renunță la titlu nici de pe locul 15. Sper ca la acel meci, din ultima etapă, să așteptăm să primim medaliile de campioni și să-i și batem, chiar dacă nu va mai avea importanță”, a spus președintele “feroviarilor”.

Așteaptă 10.000 de spectatori
Conducerea clubului din Gruia estimează faptul că la meciul de sîmbătă, cu Rapid, stadionul va fi pe jumătate plin. “Din păcate, apetența pentru fotbal a mai scăzut, nu prea mai vezi stadioane pline nici la Cluj, dar nici în altă parte. Ora e tîrzie, bună pentru televiziuni, dar nu și pentru cei care ar dori să vină la stadion”, a spus Mureșan. Meciul va începe la 21:30.

Mai are CFR cel mai bun lot?
Jorge Costa a pierdut în iarnă doi jucători importanți: mijlocașul Renan Garcia, transferat de Sampdoria, și atacantul Weldon, care a plecat în China. Portughezul a avertizat asupra faptului că Renan era un jucător indispensabil pentru CFR, dar șefii săi au clamat în continuare faptul că și în condițiile acestea vișiniii au cel mai bun lot din România.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s