FABULOS! Paszkany a investit 90 de milioane in 10 ani la CFR! Vezi care e cel mai tare MOMENT la Cluj

Dupa 10 ani in care CFR a castigat 7 trofee in Liga I, Arpad Paszkany spune ca e pe minus cu 90 de milioane de euro. Bucuria din anumite momente nu are pret insa pentru finantatorul care vrea sa transforme Clujul intr-un oras important din Champions League.

“Am bagat vreo 90 de milioane de euro pan acum, din care 27 sunt in stadion, inca vreo 4-5 milioane in diferite unitati sportive. Din acesti bani, 37-38 de milioane sunt in infrastructura.

Restul sunt in echipa. Au fost vreo 3 ani in care s-au bagat foarte multi bani, cate 20 de milioane pe an. Sunt minus 90 de milioane, banii castigati din Liga au acoperit cheltuielile de existenta a clubului. A fost o perioada lunga in care am adus jucatori si ii vindeam la jumatate de pret. Nu ne-am gandit la afaceri cand am adus jucatori.

Fiecare jucator a venit la noi ca sa ajute echipa la performante. Avem 7 trofee deci 7 reusite. Am inceput cu UEFA Intertoto, am jucat finala dupa ce am eliminat Saint Etienne si Bilbao. A fost un moment deosebit si prima victorie din Liga Campionilor, deci sunt multe alte momente frumoase si cand n-am castigat trofee.

Cea mai mare bucurie a fost insa promovarea din divizia B in divizia A. Jucatorii stateau un genunchi la centrul terenului iar la statie se auzea transmisiunea radio de la meciul Gaza Metan cu Jiul, toata lumea tacea pe stadion, iar cand s-a terminat meciul acela si noi am promovat si toata lumea a inceput sa se bucure.

A fost o nebunie de nedescris. Un alt moment important a fost dupa ce am castigat primul titlu, dar nu atunci, ci dupa ce am castigat si Cupa la cateva zile. Apoi, cand am jucat cu Bayern, eu nu pot sa ascund ca sunt fan mare al acelei echipe”, a declarat Arpad Paszkany.

Desi toti patronii rivalelor s-au aliat impotriva lui, Paszkany spune ca el nu e afectat de ce spun adversarii sai. “Eu n-am nicio problema cu restul de patroni, nici nu-i cunosc pe cei care vorbesc aberatii si jignesc clubul nostru. Sunt 4 sau 5 cluburi care se bat in fiecare an la titlu, au inceput si altii sa bage bani dupa ce au vazut ca noi am castigat titlul. De vreo 2 ani incoace, Vaslui e echipa care are an de an cel mai bun lot, cei mai buni jucatori si jocul cel mai frumos. Ei chiar merita sa fie considerati candidati la titlu”.

Paszkany n-a facut numai lucruri bune la CFR. Recunoaste ca a si gresit mult cand a avut incredere in anumiti antrenori sau jucatori scumpi care n-au dat randament. “Greseli am facut multe, la un moment dat am cheltuit foarte multi bani in ideea de a forma o echipa capabila sa ia titlul 2-3 ani la rand. Aveam pe Fabbiani, Pereira, dar ne-am dat seama ca am facut o greseala. Mai ales cu jucatorii nordici, probabil ei nu s-au adaptat la fotbalul din Romania. Cu bani mai putini eram la fel de eficienti”, a incheiat Paszkany.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s