Jorge Costa îl va înfrunta luni pe fostul său antrenor de la Porto, Augusto Inacio: ”Îmi voi învinge profesorul”

Antrenorul clujenilor spune că presiunea e în tabăra vasluienilor, care ar ieși din lupta pentru titlu în cazul unei înfrîngeri.

Vaslui – CFR Cluj propune și un duel între cei doi antrenori portughezi din Liga 1, Augusto Inacio (57 de ani) și Jorge Costa (40 de ani). Cei doi au lucrat în trecut la Porto. Inacio l-a antrenat pe Costa la juniorii “dragonilor” (1989-1991), iar ulterior a urmărit evoluția fundașului la echipa mare, în perioada în care a fost secundul lui Bobby Robson, iar din staff-ul acestuia făcea parte și Mourinho (1994-1996). Jorge Costa recunoaște că FC Vaslui a cîștigat ca organizare a jocului după venirea lui Inacio, dar e pregătit să-și învingă mîine profesorul. “Mi-a fost antrenor la academia de tineret a lui Porto, iar apoi am colaborat și cînd a fost secundul lui Robbson. Augusto mi-e prieten, dar știu că e un antrenor valoros. A făcut o treabă foarte bună în Portugalia, iar mîna lui se vede deja și la Vaslui. Adversarul de luni stătea bine și înainte, în ceea ce privește individualitățile, dar acum are un plus și ca organizare a jocului”, a declarat tehnicianul liderului.
“Presiunea e pe Vaslui”
Costa vrea să profite de faptul că moldovenii sînt condamnați să cîștige dacă vor să rămînă în cursa pentru titlu. “Mulți spun că există posibilitatea ca noi să pierdem acest meci, tocmai de aceea această partidă e una foarte importantă. După ce luăm cele trei puncte, ne vom gîndi și la Rapid. Dacă mă mulțumește o remiză? Nu, întotdeauna vreau să cîștig. Oricum, presiunea e clar pe cei de la Vaslui. Dacă pierd nu vor mai avea șanse la titlu”, a încheiat Jorge Costa.

“Nu e un duel între mine și Augusto Inacio, ci unul între CFR și Vaslui. Wesley e unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1, dar Vasluiul are și alți fotbaliști de mare calitate”
Jorge Costa, antrenor CFR Cluj

CIFRĂ
12 puncte a strîns Vasluiul în primele 5 etape din 2012, cu unu mai mult decît CFR Cluj

“Nu sîntem dependenți de Kape”

Jorge Costa e convins că va găsi soluții pentru a suplini absența golgeterului Pantelis Kapetanos. Antrenorul are de partea sa statistica. “Nu cred că sîntem dependenți de un atacant sau de un jucător anume. Se poate observa, foarte simplu, că această echipă are cel mai bun atac din România, asta fără să dea și cel mai bun marcator din campionat. Această observație spune multe”, a declarat Costa. Cei mai buni marcatori ai CFR-ului sînt Kapetanos și Sougou, cu 8 goluri, respectiv 6 goluri.

A schimbat sistemul de joc
Costa a început sezonul cu 3 atacanți, dar a trecut la 4-2-3-1 după transferul lui Renan Garcia. La ultimul joc din campionat, tehnicianul a folosit un modul 4-1-4-1. “Din prima zi ca antrenor la CFR am lucrat în sistemul 4-3-3. După plecarea lui Renan, am decis să joc cu doi mijlocași defensivi. Nu e ușor să treci de la un modul tactic la altul și nu mi-a plăcut dinamica echipei în 4-2-3-1. N-am făcut nimic extraordinar înainte de meciul cu Oțelul. Rolul meu ca antrenor e să maximizez randamentul echipei”, a spus Costa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s