CFR vrea un mijlocas de la Porto

Josef de Souza Dias (22 de ani) ar putea fi cedat la Cluj, sub formă de împrumut.

CFR nu va mai face valuri în acest mercato. După 10 transferuri în vară, şefii vişiniilor au anunţat că vor aduce în ianuarie un singur jucător, pentru a-l concura pe Sixto Peralta în linia mediană. Juliano Spadacio a fost primul nume vehiculat, dar jucătorul lui PAOK e o variantă numai în condiţiile în care vine liber de contract.
În paralel, preşedintele Iuliu Mureşan a discutat şi cu oficialii lui Porto, iar una dintre soluţiile oferite ar fi cedarea sub formă de împrumut a brazilianului de 22 de ani, Josef de Souza Dias. Mijlocaşul a venit în 2010 la Porto, de la Vasco, în schimbul a 3,5 milioane de euro. În al doilea său sezon la Porto, Souza a jucat destul de puţin, iar conducerea “dragonilor” îi caută o echipă unde brazilianul ar putea evolua cu regularitate. Mureşan a discutat deja cu preşedintele lui FC Porto, Pinto da Costa, pentru a stabili detaliile afacerii. Souza a început titular sezonul la Porto, în înfrîngerea cu Barcelona din Supercupa Europei, dar, ulterior, n-a reuşit să adune decît 6 prezenţe în campionat pentru gruparea de pe “Dragao”.
După modelul Beto
Împrumutul lui Souza la Cluj nu-i va costa nici un euro pe clujeni, aşa cum s-a întîmplat şi în cazul portarului Beto. Mai mult, Porto suportă şi două treimi din contractul goalkeeperului de 29 de ani. Arpad Paszkany a dezvăluit că tratamentul preferenţial de care clubul său se bucură din partea campioanei Portugaliei are legătură cu cele 20 de procente deţinute de CFR din transferul lui Alvaro Pereira. Omul de afaceri clujean a dezvăluit că feroviarii vor încasa o sumă fixă, indiferent de afacerea pe care o va face Porto. Conform unor surse, clujenii ar urma să primească 2,5 milioane de euro. Transferul lui Pereira la Chelsea a devenit din nou un subiect fierbinte, presa ultimelor zile speculînd faptul că Villas-Boas îl va aduce la începutul lui 2012 la Londra.

562 de minute a adunat Souza în tricoul lui Porto, în acest sezon, în toate competiţiile

“Nu ne grăbim cu transferurile fiindcă nu mai trebuie să aducem mulţi jucători. Avem nevoie de întăriri pe un singur post”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

A jucat pentru tineretul Braziliei
Souza a evoluat pentru Brazilia la Campionatul Mondial Sub 20 din 2009, turneu desfăşurat în Egipt. Mijlocaşul a fost titular în majoritatea partidelor disputatate de sud-americani. Brazilia a pierdut finala cu Ghana, la penalty-uri, după 0-0 în timpul regulamentar. La Porto, Souza n-a reuşit să se impună în primul unsprezece, în acest sezon fiind lăsat pe bancă de jucători ca Moutinho, Fernando sau Guarin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s