Renan Garcia

Preşedintele “feroviarilor”, Iuliu Mureşan, a dezvăluit povestea transferului mijlocaşului brazilian la CFR Cluj.

Sougou şi Weldon au fost obiectivele fotoreporterilor de la meciurile CFR-ului, dar nici efortul lui Renan Garcia n-a trecut neobservat. Bun la recuperare, dar responsabil şi în programul de dezvoltare a acţiunilor ofensive şi cu executarea majorităţii fazelor fixe, brazilianul a reuşit performanţa de a bifa toate minutele în acest campionat.
Preşedintele Iuliu Mureşan se felicită pentru transferul jucătorului de 25 de ani, de la Guimaraes, şi spune că a anticipat faptul că noua echipă a lui Costa se va construi în jurul lui Renan Garcia. “Renan m-a impresionat de cînd mi-a fost propus şi am văzut materialele cu el. Apoi l-am urmărit live în două partide şi chiar m-am mirat cum Guimaraes şi-a permis să împrumute un asemenea jucător la Beira-Mar. După primul meci în care l-am văzut jucînd, l-am sunat pe Arpi şi i-am zis: Am găsit jucătorul în jurul căruia vom construi noul CFR. E un jucător foarte serios, care nu se prea accidentează şi nu are fluctuaţii de formă. Poţi să faci lecţii de anatomie pe corpul lui şi chiar am observat că e singurul fotbalist care şi pe frigul ăsta se antrenează în şort”, a spus Mureşan.
Cu soţia la negocieri
Iuliu Mureşan a dezvăluit că Renan Garcia a fost însoţit de soţia lui, psiholog, la negocierile cu CFR Cluj. Oficialul a fost impresionat de faptul că jucătorul era pus la curent în legătură cu multe dintre lucrurile legate de echipa din Gruia. “La prima întîlnire a venit cu soţia lui, care e psiholog. Am observat că era jucătorul cel mai documentat asupra echipei şi a oraşului, foarte inteligent, mult mai documentat ca alţii. Mi-a pus întrebări chiar şi despre Arpad Paszkany. S-a interesat şi de un eventual loc de muncă pentru soţia lui. Ea a avut un rol important în alegerea lui Renan. Şi-a dat şi doamna seama că e bine pentru cariera lui să vină la Cluj”, a încheiat Iuliu Mureşan.

“Am avut puţine emoţii că venea de la o echipă mică, Beira Mar, la una unde pretenţiile sînt mult mai mari. Renan Garcia e un exemplu pentru ceilalţi jucători din echipă”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

10 jucători a adus CFR în vară: Weldon, Ronny, Sougou, Renan Garcia, Camora, Lionn, Beto, Fernandes, Rui Pedro şi Celestino

15 meciuri fără pauză
Renan Garcia e unul dintre puţinii integralişti din Liga 1. Mijlocaşul brazilian de 25 de ani a bifat cîte 90 de minute în toate cele 15 etape disputate pînă acum şi are şanse mari să termine turul de campionat fără să fie înlocuit într-o partidă. Brazilianul a şi marcat de 3 ori şi, deşi e un jucător destul de agresiv, a încasat un singur cartonaş galben. Singurul meci în care Garcia a fost menajat a fost cel din Cupa României, cînd CFR a pierdut pe terenul Astrei, 0-1.

Comisie pentru stadionul din Gruia
În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean s-a stabilit şi comisia de analiză a oportunităţii de cumpărare a stadionului “Dr. Constantin Rădulescu”. CJ Cluj a primit o propunere de vînzare din partea conducerii lui CFR. Gheorghe Iancu (PNL), Andro Marinel (PDL), Ilie Cornoiu (PRM), Stranyiczki Szilard (UDMR) şi Dan Canta (PSD) fac parte din comisia care va da un verdict în luna ianuarie.

– Clujenii au luat prînzul la stadion, după antrenamentul de ieri. Jucătorii au fost aşteptaţi cu o oală de sarmale primită de la mama masorului Viorel Boncoi . “Mîncarea românească e foarte bună. Le transmit la mulţi tuturor românilor de ziua României”, a spus căpitanul Cadu.

– Jorge Costa: “Ne dorim să se împiedice şi Dinamo, fiindcă sînt înaintea noastră în clasament, dar trebuie să fim atenţi la meciul cu Mioveni. Degeaba pierde puncte Dinamo, dacă noi nu reuşim să luăm 3 puncte cu Dacia”.

– Bakary Sare a participat la antrenamentul de ieri. Ivorianul a fost reprimit la echipă după 5 luni în care a fost exilat la CFR II pentru acte de indisciplină. Juniorii Ayman Kharbat şi Păun s-au pregătit şi ei cu echipa mare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s