Cadu a răspuns după ce fanii lui U au aruncat după el cu un telefon mobil: “Am cîştigat cel mai important meci”

Portughezul şi-a povestit trăirile din derby şi spune că partidele cu rivalii din Cluj sînt peste cele cu contracandidatele la titlu.

Cu golul marcat aseară, portughezul a devenit cel mai important marcator străin din istoria CFR-ului (17 reuşite în Liga 1). Căpitanul le mulţumeşte fanilor lui U pentru că l-au ajutat să se supramotiveze pentru derby.

– Ricardo, ţi-ai trecut în palmares o nouă victorie în faţa rivalei. Cum a fost meciul?
– Greu, foarte greu, deşi pînă la urmă a fost o victorie fără emoţii. A fost un meci special, cu o atmosferă pe care orice fotbalist şi-o doreşte. E fain să joci în astfel de partide. Fain, nu aşa zic ardelenii? U era la un punct în spatele nostru, pe locul 4. I-am bătut, am demonstrat că sîntem mai buni decît ei, cel puţin pînă la următoarea dispută.

– Golul tău a venit după o fază pe care o exersaţi mereu la antrenamente…
– Da, e un moment fix al jocului pe care l-am pregătit foarte bine. E foarte greu să te aperi la aceste cornere, dacă Sougou obţine prim-planul. L-ai scăpat din marcaj, s-a terminat. Nu e primul gol pe care-l dăm aşa. Diferenţa se face la Sougou. Dacă el deviază, e foarte greu să mai respingi din careu.

– Ai o relaţie specială cu fanii lui U. De ce ai preferat să faci exerciţiile de încălzire în faţa lor?
– Îmi place atmosfera ostilă. Mă motivează foarte mult cînd îi văd că scandează împotriva mea. N-a fost nimic provocator.

S-a împăcat cu Niculescu
– S-a aruncat şi cu un telefon mobil după tine, la bucuria de la gol…
– Ah bine, sînt lucruri fără de care fotbalul n-ar mai avea nici un farmec. E o rivalitate între CFR şi U, se mai exagerează, dar nu pot fi supărat pentru aşa ceva. Pentru ca acest derby să aibă loc trebuie să existe şi CFR, şi Universitatea, şi fanii lor şi ai noştri. Sînt de mult timp la Cluj şi am învăţat că nici un meci nu e mai important ca acesta. Derby-ul cu U trebuie cîştigat, nu se poate compara cu Dinamo sau Steaua, ca importanţă.

– Te-ai împăcat cu Niculescu? Păreaţi destul de nervoşi în timpul meciului.
– Am nimerit amîndoi la controlul antidoping. Am schimbat impresii după meci, am glumit. Pe teren, în tensiunea meciului, sînt momente în care îţi mai pierzi controlul. La final ne dăm mîna şi gata. Există respect între jucători, e normal.

– Arbitrajul cum ţi s-a părut? N-a fost nici o reacţie la final legată de prestaţia lui Balaj
– Cred că e corect să vorbim de arbitraj şi în cazul acesta, pentru că o facem numai cînd sîntem dezavantajaţi. Balaj e cel mai bun arbitru din România. Cred că n-a greşit nici măcar o fază în 90 de minute.

– Dinamo şi Vaslui au cîştigat la limită. Sînt acestea contracandidatele CFR-ului la titlu?
– Da, va fi o luptă în patru. CFR, Dinamo, Rapid şi Vaslui sînt echipele care se pot impune în această stagiune. Nu cred că Steaua are forţa să recupereze startul mai slab de campionat. Important e însă să rămînem aproape de Dinamo şi poate chiar să mai recuperăm din diferenţa de puncte pînă la finalul turului.

“Am arătat că sîntem cea mai bună echipă din Cluj. Provocarea şi mai mare va fi să obţinem titulatura de cea mai bună echipă din România”
Cadu, căpitan CFR Cluj

Cu cine mai joacă CFR Cluj în tur
Voinţa Sibiu (deplasare)
Dacia Mioveni (acasă)
Steaua (deplasare)

Sougou nu joacă la Sibiu
Cel mai în formă jucător al lui Costa, senegalezul Modou Sougou, nu va juca în etapa următoare, la Sibiu. Extrema dreaptă a fost avertizat în meciul cu U, cînd a văzut al patrulea cartonaş galben al stagiunii. Locul său în primul unsprezece va fi luat de brazilianul Rafael Bastos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s