Final istoric CFR 1907 3 – 1 Universitatea Cluj

Sougou a decis clasicul clujean. Cadu, Weldon si Kapetanos au punctat pentru trupa lui Jorge Costa.

Paszkany şi-a rezervat dreptul de a selecta clientela la CFR – “U”. Ca la orice petrecere ai parte şi de musafiri neinvitaţi. 2.000 de fulare alb-negre au risipit ceaţa densă ce trecuse pe invizibil stadionul din Gruia cu două ore înainte de start. Vişiniul a colorat şi el peluza, astfel că aveam parte de un derby adevărat. “U” a confiscat mingea în start, iar Cristea a arătat că poate freca pardoseala în apărare, fără remuşcări princiare. Şi Weldon a venit să-i ajute pe Cadu şi pe Piccolo. CFR a acceptat dominarea, pîndind însă lovitura pe contraatac. Golul a venit şi mai uşor, după o fază marcă înregistrată, cunoscută probabil, în egală măsură, şi la Coimbra, şi la Mioveni. Renan Garcia a trimis din corner la colţul scurt, Sougou a deviat, iar Cadu a făcut franjuri notiţele lui Ionuţ Badea (15).
Weldon dă verdictul, Tony face apel
“U” a ripostat neconvingător, CFR a vrut să ucidă suspansul. Sougou şi-a pus cauciucurile de iarnă. Servit magistral de Garcia, senegalezul l-a privit în retrovizoare pe Grecu, dar a tras pe lîngă (30). Două minute mai tîrziu, Grecu a pierdut şi a doua sesiune de calificări. Sougou a centrat pentru Weldon, care a trimis cu capul în stînga lui Popa. 2-0! S-a terminat? Nu, Beto i-a ţinut în joc pe cei care au pariat pe “U”. Portughezul îşi pierde discernămîntul, iar Tony reaprinde speranţele.
Farul Kapetanos
Primele ocazii ale studenţilor, în a doua repriză, l-au avut în prim-plan tot pe Tony. Atacantul n-a profitat de serviciul excelent al lui Boştină (48). La următoarea fază, a trimis superb sub bară, dar Beto a răspuns prezent. Portughezul a salvat şi la şutul lui Cristea de la 25 de metri (60). “U” căuta egalarea, Costa l-a trimis în teren pe Kapetanos. Grecul i-a dat un cadou lui Paszkany, la o fază precedată de un gest de curtoazie făcut de Szukala lui Sougou. Senegalezul a profitat şi a pasat pentru finalizarea lui Kape. Meciul era jucat, CFR continuă cursa de urmărire a lui Dinamo.

Au aruncat cu mobilul după Cadu
2.000 de fani ai Universităţii l-au înjurat şi huduit copios pe căpitanul lui CFR, portughezul Ricardo Cadu, cînd acesta a apărut din tunelul de la vestiare pentru a inspecta terenul, alături de coechipierii săi. Cadu a început să le zîmbească ironic, iar la exerciţiile de încălzire s-a antrenat doar în zona în care era majoritatea fanilor “şepcilor roşii” de la tribuna a doua. Imediat după ce a înscris primul gol al lui CFR, căpitanul s-a dus glonţ spre suporterii lui “U”, bătîndu-se în piept pe sigla lui CFR. Un telefon mobil a zburat spre lusitan, obiectul fiind luat de Balaj şi predat observatorului de meci.

La un pas să nu se joace!
Ceaţa densă a reprezentat motivul pentru care partida de la Cluj a fost la un pas să nu se dispute aseară. Cu două ore înainte de meci, vizibilitatea între cele două porţi era extrem de redusă, arbitrul Cristi Balaj împreună cu observatorul partidei, Sorin Satmari, declarîndu-se sceptici că meciul ar putea să se joace. Totuşi, după ce nocturna a fost aprinsă la capacitate maximă, iar ceaţa s-a mai ridicat, meciul a putut să înceapă la ora programată. Aseară, la Cluj au fost -4 grade la ora disputării meciului.

Maftei în tribună
Deşi s-a refăcut complet după operaţia suferită la genunchi, Maftei nu a prins nici aseară lotul lui Jorge Costa. Nu e exclus ca fundaşul să fie cedat în iarnă la Rapid, pentru că veteranul Panin a devenit o soluţie de neînlocuit, iar dublura pe post e asigurată de brazilianul Lionn. Maftei a stat la tribuna a doua, alături de fostul atacant al feroviarilor, Sergiu Buş, împrumutat pînă în vară la Tg. Mureş.

Şi legendele au fost percheziţionate
Oficialii Universităţii s-au ţinut de cuvînt şi au renunţat la invitaţiile oficiale ale clubului feroviar, luînd loc la tribuna a doua, împreună cu majoritatea fanilor care nu au stat în peluză. La controlul de la porţi, nici măcar Remus Cîmpeanu, fostă glorie a Universităţii şi actual preşedinte de onoare la club, nu a scăpat de vigilenţa stewarzilor, fiind controlat cu simţ de răspundere la porţile de acces.

Walter pe bancă
Patronul lui “U” Cluj, Florian Walter, a revenit aseară pe banca tehnică a echipei, deşi promisese că nu va mai sta alături de Badea după revenirea echipei la Cluj. De altfel, Walter a sosit la stadion o dată cu autocarul echipei, el stînd ieri toată după-amiaza în cantonament alături de jucătorii săi. Finanţatorul lui “U” voia să stea în peluză alături de fanii “şepcilor roşii” în semn de protest faţă de decizia lui Paszkany de a scumpi exagerat biletele pentru meci, dar a renunţat în ultimul moment.

Trombetta la oficială
După prima victorie reuşită în Liga 1 cu FCM Tg. Mureş, 1-0 la Petrolul, italianul Maurizio Trombetta a revenit aseară în tribunele stadionului unde a antrenat. Trombetta a stat la tribuna oficială alături de directorul general al mureşenilor, Aurelian Băbuţan. Tehnicianul italian a fost 4 luni pe banca feroviarilor în 2008, după demiterea lui Ioan Andone.

Beto încurajat
După ce a gafat incredibil la golul înscris de Tony în prima repriză, scăpînd mingea printre picioare, portarul lui CFR şi-a cerut scuze tuturor coechipierilor pe teren. La finalul primei reprize, Beto a părăsit terenul cu capul plecat, dar imediat a venit în apropierea sa Cadu, care l-a încurajat. Şi antrenorul cu portarii, Daniel Tudor, a sprintat de pe bancă pentru a-l susţine pe Beto la ieşirea de pe gazon.

Niculescu doar o jumătate de oră
Menajat la meciul cu Sportul pentru a nu încasa un cartonaş galben care l-ar fi suspendat la derbyul Clujului, Claudiu Niculescu a fost aseară doar rezervă! Ionuţ Badea l-a preferat în atac pe nigerianul Tony, care reuşise o “dublă” în Regie, susţinut de Adrian Cristea. Niculescu a fost introdus abia în ultimele 20 de minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s