Suporterii CFR-ului iau atitudine împotriva conducerii: nu-şi vor susţine echipa pe stadion la deby

Fanii CFR-ului protestează faţă de decizia conducerii clubului de a fixa preţuri foarte mari la bilete pentru derby-ul cu Universitatea.

Asociaţia Independentă a Suporterilor “CFR 1907 Cluj ” a postat pe site un comunicat în care dezaprobă decizia de a fixa preţuri prohibitive la acest meci şi anunţă cu vor intra pe stadion:

“A.I.S.C.P., în semn de solidaritate cu persoanele care nu au abonament sau nu îşi pot permite să achiziţioneze un tichet la respectiva partidă, fie ei ceferişti, simpatizanţi sau chiar suporteri ai adversarilor, a hotărît, prin membrii ei, că nu va intra pe stadion şi îşi va susţine echipa favorită din afara stadionului.

A.I.S.C.P. consideră acest tip de protest ca fiind unul de bun simţ faţă de proprii suporteri în primul rînd, dar şi faţă de cei ai adversarilor, şi nu în ultimul rînd, faţă de toţi iubitorii fotbalului din Cluj şi nu numai, amintind conducerii CFR 1907 Cluj că fotbalul este un fenomen social, acesta existînd în primul rînd pentru suporteri!

Nu ne confiscaţi stadionul !”

UPDATE Patronul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, a vorbit despre scandalul iscat de preţurile ridicate stabilite pentru derby-ul Clujului:

“Nu ştiu de ce atîtea reacţii. Nu sînt preţuri mai mari decît la un concert al unui cîntăreţ respectabil din afara graniţelor ţării. Cît e un bilet la Bon Jovi sau Iron Maiden? Nu sînt restricţii, nu am stabilit preţuri speciale pentru CFR-işti sau pentru U-işti, pentru clujeni sau pentru neclujeni. Meciul cu Universitatea este unul important pentru noi, nu avem intenţia să ţinem departe suporterii”.

CFR Cluj a mai realizat o premieră. Clubul din Gruia a stabilit preţurile la tichetele de acces la partida de sîmbătă cu “U” Cluj, cele mai mari, probabil, la o competiţie sportivă desfăşurată în România. Cele mai ieftine tichete costă 150 de lei, la peluză, iar cele mai scumpe 250 de lei. Ele se vor pune în vînzare începînd de miercuri. O persoană poate achiziţiona doar un bilet pe un buletin. Biletele pentru fanii lui “U” vor costa 150 de lei!

Cît costă biletele la derby-ul Clujului

Tribuna I – Sector 13-16 250 lei
Tribuna I – Sector 21 200 lei
Tribuna I – Sector 17-20;22-23 200 lei
Peluza 1 – Sector 24-28 150 lei
Peluza 2 – Sector 29-36 180 lei
Tribuna II – Sector 41;49-50 250 lei
Tribuna II – Sectoare 37-40;42-45;46-48;51-53 200 lei

“BILETELE PENTRU GALERIA FC UNIVERSITATEA CLUJ CARE AU ACCES ÎN Peluza 1 – Sector 28 – pret 150 lei SE VOR DISTRIBUI DOAR PERSOANELOR CARE SUNT MEMBRII ASOCIAŢIEI SUPORTERILOR ECHIPEI FC UNIVERSITATEA CLUJ. ACCESUL PE STADION SE VA FACE DOAR PE BAZA BULETINULUI DE IDENTITATE IN ORIGINAL”, este comunicatul clubului din Gruia.

UPDATE // Patronul formaţiei Universitatea Cluj, Florian Walter, le recomandă suporterilor echipei pe care o finanţează să boicoteze meciul cu CFR, din “Gruia”, ca urmare a preţurilor mari stabilite pentru bilete. ”In locul clujenilor aş boicota acest meci, să fie stadionul gol. Cei da la CFR nu-şi iubesc nici măcar propriii suporteri. E aberant, n-aş face niciodată aşa ceva”

Cosmin Irimieş, directorul executiv al lui “U”, a completat: ”Noi încercăm să aducem fanii la stadion, iar prin asemenea gesturi îi îndepărtăm. În ţara asta, există un singur club care recurge la asemenea măsuri aberante”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s