Risc maxim! » Incidentele de la Ploieşti i-au pus în gardă pe oficialii CFR-ului

Iuliu Mureşan a declarat că la CFR – Dinamo va fi şi o “trupă de elită” a stewarzilor. “Vor fi şi 20 şi ceva de stewarzi, mai atletici aşa, care vor sta cu ochii pe spectatori pentru a putea interveni dacă va încerca cineva să pătrundă în stadion. Nu cred însă că va fi cazul”, a spus preşedintele clujenilor. Acesta a adăugat că a luat legătura cu Dinamo pentru a stabili cine are voie să intre în spaţiul destinat suporterilor echipei oaspete. “Le-am cerut celor de la Dinamo să ne transmită care e asociaţia suporterilor pe care o agreează, pentru a şti cine va putea intra în sectorul rezervat galeriei lor. Acestea sînt legile, nu le-am făcut eu”, s-a justificat Mureşan.

Oficialul clujenilor e convins însă că nu vor exista incidente la partida de sîmbătă. “Nu va fi un meci în tribune. Acolo va prima doar spectacolul celor două galerii. Cred că va fi spectacol în teren, joacă pînă la urmă echipele cu cele mai bune atacuri din Liga 1. Îi respect pe Dănciulescu, Niculae sau Munteanu, jucători tot mai buni cu cît înaintează în vîrstă”, a încheiat oficialul feroviarilor.
Control amănunţit la porţi şi un steward la 40 de persoane îi aşteaptă pe spectatori la meciul CFR – Dinamo.

Incidentele de la Ploieşti, cînd un huligan a pătruns pe gazon şi l-a lovit violent pe George Galamaz cu pumnul în faţă, iar Tătăruşanu a fost doborît de o petardă, au băgat frica în conducătorii echipelor din Liga 1. Oficialii lui CFR vor lua măsuri suplimentare de siguranţă la meciul cu Dinamo de sîmbătă. “E regretabil ce s-a întîmplat la Ploieşti. Vom fi pregătiţi ca pe stadionul nostru să nu se întîmple aşa ceva. De aceea vom lua măsuri în plus de siguranţă. O să suplimentăm cordoanele de pază din interiorul arenei, iar controlul corporal la porţi va fi mult mai amănunţit. De aceea îi rog pe spectatori să vină mai repede la stadion pentru a nu se forma cozi la intrare”, a precizat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.
Fraţi cu rivalii locali

Temerile şefilor din Gruia sînt accentuate de relaţiile de prietenie dintre galeria lui Dinamo şi cea a Universităţii Cluj, mai mulţi fani ai rivalei locale a CFR-ului fiind aşteptaţi în peluză la partida din finalul săptămînii. “Suporterii noştri sînt civilizaţi şi este exclus să recurgă la gesturi precum cele de la Ploieşti. Sperăm ca fanii echipei adverse să nu provoace incidente”, a completat Mureşan. Deoarece este considerat un meci de risc ridicat, la partida CFR – Dinamo vor fi mobilizate peste 500 de forţe de ordine, dintre care jumătate vor fi jandarmi.
Respect pentru “cîini”

Feroviarii clujeni îi laudă pe dinamovişti înaintea confruntării directe. “Nu este finala turului partida cu Dinamo, pentru că şi meciul cu Universitatea Cluj va fi la fel de important. Întîlnim două echipe foarte bune ale campionatului. Dinamo îşi merită locul în clasament. Are un antrenor şi jucători de calitate pe care îi respect”, a spus Iuliu Mureşan.
Preţuri ridicate pentru “U”

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a lăsat de înţeles că preţul biletelor pentru derby-ul cu Universitatea din 19 noiembrie vor fi mai ridicate decît cele de pînă acum. “S-ar putea să fie mai scumpe biletele pentru că cererea este mare, iar clubul are nevoie de bani. Nu vom îngrădi însă accesul nimănui”, a menţionat Mureşan. Preţul tichetelor pentru meciul cu Dinamo de sîmbătă variază între 10 lei la peluză şi 50 de lei la tribuna I.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s