Cadu e suspendat pentru meciul de luni de la Braşov » Culoar pentru Piccolo

Italianul va bifa primele minute în actuala stagiune a Ligii 1. Fostul jucător a prins lotul în doar două rînduri în actuala stagiune.

Căpitanul Cadu a încasat în partida cu Ceahlăul al patrulea galben al stagiunii şi va lipsi la Braşov. Jorge Costa are la dispoziţie două soluţii pentru a stabili cine va juca în centrul apărării alături de portughezul Nuno Diogo. Între Felice Piccolo şi Ionuţ Rada, antrenorul îl va alege pe primul, mai ales că la ultimul meci din campionat italianul a fost pe banca de rezerve, în timp ce ex-stelistul era lăsat în tribune. De altfel, sîmbătă, Piccolo a fost inclus în lot pentru a doua oară în actuala stagiune din care s-au scurs 11 etape.

Piccolo n-a jucat nici un minut în Liga 1, fiind folosit numai în meciul de Cupă cu Astra (0-1), alături de Rada. La acea partidă Ionuţ a greşit la golul lui Fatai, dar Paszkany i-a criticat deschis pe ambii stoperi. “În afară de Panin, nimeni n-a arătat nimic în acea partidă. Dacă eşti fotbalist, atunci cînd ţi se acordă o şansă, profiţi de ea şi-ţi demonstrezi valoarea. Cu Astra n-am văzut nici o urmă de orgoliu”, a spus Paszkany.

Probleme şi cu clubul
Fundaşul italian de 28 de ani are probleme şi cu conducerea clubului. Majoritatea fanilor îl văd pe Piccolo drept prima soluţie pentru centrul defensivei. Cu toate acestea, Costa l-a preferat pe Nuno Diogo, un jucător care prindea rar lotul în campionatul trecut. Piccolo a refuzat în vară să-şi micşoreze contractul de 250.000 de euro pe an, intrînd astfel în dizgraţia conducerii. La Braşov, fostul jucător al lui Juventus poate demonstra că îşi merită toţi banii.

24 de meciuri a adunat Piccolo pentru CFR Cluj din 2009 pînă în prezent.

INBOX

Metamorfoza lui Jorge Costa e completă » Fiară şi la antrenamente

Antrenorul a făcut ieri cel mai dur antrenament de cînd e la CFR şi a urlat în permanenţă la jucătorii săi

Jorge Costa are probleme în viaţa personală, după scandalul cu soţia sa. Antrenorul încearcă s-o salveze măcar pe cea profesională. Portughezul are o misiune dificilă. Jocul vişiniilor cu Ceahlăul a lăsat mult de dorit, iar programul următoarelor trei etape nu e deloc concesiv: deplasare la Braşov, urmată de două meciuri pe teren propriu, cu Dinamo şi “U” Cluj. “Animalul” pare însă să-şi fi schimbat atitudinea faţă de jucători, după ce probabil că i s-a reproşat faptul că e prea puţin autoritar în relaţia cu vestiarul.

La şedinţa de pregătire de ieri, Costa şi-a surprins elevii. Antrenamentul a fost extrem de solicitant, iar implicarea lui Costa maximă. Antrenorul a taxat fiecare greşeală a jucătorilor săi, la meciurile-şcoală, urlînd şi cerînd mai multă concentrare. Situaţia a părut uluitoare pentru jucătorii CFR-ului, obişnuiţi cu stilul permisiv al lui Costa. Pînă acum, antrenorul urmărea pasiv majoritatea antrenamentelor vişiniilor. La unele, îi lăsa chiar pe secunzi să se ocupe de pregătirea echipei.
Relaxare la antrenament
Lui Costa i s-a reproşat chiar şi faptul că şedinţele de pregătire erau identice de la o săptămînă la alta şi că aloca foarte puţin timp pentru tactică. Gabi Mureşan a fost unul dintre jucătorii care au izbucnit la unul dintre antrenamente, în urmă cu o lună. La un meci pe jumătatea terenului, Bastos a încercat să tragă de timp, fără ca Jorge Costa să intervină. Gabi Mureşan a răbufnit: “Ce antrenament e ăsta, cu trageri de timp? Aşa pregătim următorul meci?”.
Perdeaua salvatoare
La antrenamentul de marţi, în ziua în care a fost făcut public scandalul conjugal, Jorge Costa nu s-a implicat la antrenament, vorbind puţin cu preparatorul fizic. Antrenorul a fost vizibil marcat de amploarea pe care a luat-o incidentul de sîmbătă noaptea. Costa a ocolit reprezentanţii presei la finalul şedinţei de pregătire, s-a urcat în autocar şi a tras perdeaua pentru a nu fi filmat sau fotografiat.

Sprijinit de jucători
Jorge Costa a primit un mesaj de susţinere din partea jucătorilor săi după scandalul în care a fost implicat. “Mister, sîntem cu tine”, i-au spus vişiniii. Costa are o relaţie foarte bună cu aceştia. Nici nu e de mirare. În lotul lui CFR sînt 12 vorbitori de portugheză. Mai mult, “Animalul” şi-a arătat clar preferinţa pentru jucătorii brazilieni şi portughezi, pe care i-a titularizat ori de cîte ori a fost posibil. Mai mult, Costa l-a adus în primul unsprezece pe Nuno Diogo, fundaş care în sezonul trecut era a patra variantă pentru titularizare.

I-a şocat pe portughezi
Subiectul legat de conflictul dintre Costa şi soţia sa a fost preluat ieri de presa portugheză. Diario de Noticias, A Bola, Correio da Manha, Diario Digital, Relvado, PT Jornal au acordat un spaţiu important evenimentelor petrecute după meciul cu Ceahlăul. Portughezii leagă incidentul dintre Costa şi soţia sa de modul în care antrenorul a părăsit-o pe Academica, în decembrie 2010, acuzînd atunci probleme personale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s