Paszkany vrea să-și aducă vedetele cu picioarele pe pămînt. Tăiați la prime

Nemulțumiți de rezultatul cu Petrolul, șefii clujenilor au anunțat că nu vor mai plăti bonusuri pentru victorii pînă cînd echipa nu ajunge lider în Liga 1.

Dincolo de problemele de arbitraj la CFR – Petrolul 1-1, șefii “vișiniilor” nu au găsit prea convingătoare prestația jucătorilor lui Jorge Costa. Paszkany și-a băgat în ședință jucătorii, înainte de meci, dar  n-a obținut efectul scontat. Mai mult, patronul lui CFR a plătit vinerea trecută și primele pentru victoria cu Vaslui, 3.000 de euro pentru fiecare titular. “Trebuie să dați cel puțin 3 goluri cu Petrolul. Nu vă lăsați păcăliți de rezultatul lor cu Dinamo”, le-a spus Paszkany. Clujenii au marcat de două ori, dar reușita lui Bastos a fost anulată. CFR a căzut pe 4, și e privită de sus de rivala “U” Cluj.
Reacția lui Paszkany nu a întîrziat. “Mă enervează toate echipele din fața CFR-ului, dar mă raportez întotdeauna la locul 1”, a spus el. Măsurile? Jucătorii nu vor mai încasa nici o primă de joc pînă nu vor ajunge pe prima treaptă a clasamentului. Pentru feroviari urmează trei meciuri relativ lejere, cu Chiajna (deplasare), Ceahlăul (acasă) și Brașov (deplasare), iar apoi două meciuri pe teren propriu, decisive, cu Dinamo (5 noiembrie) și “U” Cluj (19 noiembrie).  Pentru primele trei partide prima la victorie este de 1.500 de euro de jucător, în timp ce valoarea bonificațiilor pentru derby-uri e dublă

“I-am avertizat pe jucători că va urma un val de arbitraje ostile. Chiar și așa trebuie să fim peste adversari. Obiectivul nostru nu poate fi altul decît acela de a cîștiga campionatul”
Arpad Paszkany

Programul CFR-ului din următoarele 5 etape
Adversar    Acasă / Deplasare
Chiajna    deplasare
Ceahlăul    acasă
Brașov    deplasare
Dinamo    acasă
“U” Cluj    acasă

Bonusuri mai mari
Clujenii au schimbat regulamentul de premiere. În sezonul trecut, indiferent de numele adversarului, un titular cîștiga 5.000 de lei la victorie. În conturile jucătorilor intra însă numai o jumătate din sumă, la finalul jocului, în timp ce restul le revenea doar în cazul în care CFR cîștiga campionatul. Sistemul n-a funcționat, CFR terminînd sezonul pe un dezolant loc 10. În această stagiune, primele au crescut considerabil. Un titular cîștigă 1.500 de euro într-un meci cu un adversar mai slab cotat și 3.000 de euro pentru un succes cu o contracandidată la titlu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s