De Zerbi e convins că echipa lui se bate în continuare la titlu: “Nu scăpaţi de CFR!”

Roberto De Zerbi minimalizează semieşecul cu Petrolul şi e convins că echipa antrenată de Jorge Costa se va lupta cu şanse reale pentru cîştigarea campionatului.

– Roberto, ai marcat cu Petrolul, dar n-a fost suficient pentru o victorie. Ce n-a funcţionat în jocul vostru?
– Am făcut un egal cu o echipă considerată mică şi e firesc să apară întrebări de genul acesta. Ce n-a mers? N-am făcut un joc rău, în faţa unei formaţii care s-a apărat. Eu sincer cred că echipa e mai bună decît cea de anul trecut. Sînt sută la sută sigur că ne vom bate la titlu. Nu pot afirma cu tărie că-l vom cîştiga, dar cert e că vom fi angrenaţi în lupta pentru titlu cu cîteva etape înainte de final.

– Crezi că arbitrajul v-a împiedicat să obţineţi victoria, duminică?
– Eu nu vreau să vorbesc despre arbitraj, şi aşa prea multă lume o face. Cînd am bătut Vasluiul toată lumea a înnebunit, deşi am meritat victoria în acea partidă. Asta a fost diferenţa de valoare, 2-0 e un scor just, deşi putea să se termine lejer chiar 3-0. Acum, cînd s-a greşit împotriva CFR-ului, toată lumea tace. M-am obişnuit să se vorbească urît de CFR, fiindcă asta li se întîmplă echipelor mari.

– Dinamo s-a distanţat la 5 puncte. E un avantaj considerabil?
– Nu e mult, sîntem puţin peste jumătatea turului şi încă n-am avut meciul direct cu liderul. Sigur, ne-am dori să fim la un punct-două în spate sau chiar pe primul loc, dar nu aceste puncte trebuie să ne preocupe în primul rînd. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul, iar punctele vor veni. Există calitate la CFR, dar e nevoie de timp pentru sudarea relaţiilor de joc.

– Tu intri mereu în repriza a doua. Nu eşti pregătit pentru un meci întreg?
– Am venit după 5 luni de pauză, fără să fac pregătirea de vară. Antrenorul cunoaşte bine situaţia mea şi o gestionează perfect. Nu sînt încă pregătit să joc 90 de minute, asta e realitatea. Oricum, cine a jucat în locul meu a făcut-o foarte bine.

“De Zerbi e un fotbalist foarte bun, de care CFR are nevoie. Sper să nu mai aibă probleme de sănătate şi să ajungă la o formă sportivă optimă”
Arpad Paszkany

INBOX
– Alvaro Pereira şi-a prelungit contractul cu Porto pînă în 2016, cu o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro. CFR deţine 20 la sută din drepturile federative ale jucătorului
– Clujenii vor disputa vineri un amical în Ungaria, cu Debrecen. Partida va avea loc de la ora 20:00
– Rui Pedro, Kivuvu, Sare şi Fernandes au jucat în ultima etapă pentru echipa a doua, în victoria, 2-0, cu Olimpia Satu Mare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s