Beto e primul portughez convocat la reprezentativa lusitanilor de la CFR: ”Am ales bine venind la Cluj”

Portarul va fi prezent, în mod normal, și la Euro 2012. El l-a scos din lot pe veteranul Quim și va lupta pentru un loc de titular cu Eduardo (Benfica) și cu Rui Patricio (Sporting).

“Vreau să revin în reprezentativa Portugaliei. De asta am plecat de la Porto. E obiectivul meu, “naționala” e cel mai înalt standard pentru un fotbalist, mîndria de a juca pentru țara ta”, spunea Beto la venirea în România. Ieri, selecționerul Paulo Bento l-a anunțat pe portarul de 29 de ani că va face parte din lotul cu care portughezii vor aborda ultimele meciuri din preliminariile Euro 2012, cu Islanda (7 octombrie) și Danemarca (11 octombrie). “Sînt foarte fericit. Iată că am ales bine cînd am semnat cu CFR Cluj, o echipă solidă, foarte bine organizată”, a spus Beto, considerat de fanii vișiniilor cel mai bun portar din Liga 1. “Sună măgulitor, dar nu pot lua în serios astfel de complimente. Sînt aici să-mi ajut echipa să cîștige campionatul. Cred că facem un campionat bun, sîntem pe drumul bun”, a mai spus portughezul. Portarul l-a scos pe Quim (35 de ani, Braga) din lotul Portugaliei și va lupta pentru titularizare cu Rui Patricio (Sporting) și Eduardo (Benfica). Doar primul e titular la echipa sa de club. “E o onoare să fiu convocat și nu doar din perspectiva faptului că se apropie un turneu final. Mi-am reprezentat deja țara la Mondialul din Africa de Sud”, a încheiat Beto.


“Cu cele peste 30 de puncte de sutură cu care m-am ales după ciocnirea cu Wesley, CFR ar fi fost deja campioană”
Beto, portar CFR Cluj

Motivați înainte de Petrolul
Beto nu consideră că există riscul ca feroviarii să abordeze relaxat partida de azi, cu Petrolul. “E o misiune importantă pentru antrenor să ne motiveze înaintea meciurilor cu echipele mai slab cotate. Cred însă că toată lumea va lua în serios acest meci și va da sută la sută”, a spus Beto. “Ne-ar ajuta mult să luăm punctele puse în joc pentru a ne apropia de prima poziție, dar și pentru a putea aborda mai liniștiți meciurile tari ce vor urma”, a declarat antrenorul Jorge Costa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s