Cadu ştie de ce acesta va fi sezonul CFR-ului: “Ne acuză de blat? Răspundem cu încă două trofee”

Căpitanul clujenilor a intrat în ultimul an de contract, dar vrea să-şi prelungească angajamentul cu echipa din Gruia.

CFR Cluj a marcat 10 goluri în ultimele două etape. Cadu speră ca echipa lui să joace la fel de bine şi în următoarele etape şi răspunde celor care au insinuat că Oţelul s-a dat la o parte în meciul de vineri, din etapa a şasea

– Ricardo, îşi revine CFR-ul după 6-1 cu Sportul şi 4-0 cu Oţelul?
– Eu cred că da. Jocul nostru e în ascensiune. Cum spuneam, avem nevoie de timp pentru ca noua echipa a CFR-ului să prindă contur. Automatismele, relaţiile de joc nu apar peste noapte. S-au transferat 10 jucători noi în această vară. Nu am căutat niciodată scuze, dar e normal în aceste condiţii să mai apară şi sincope. Pe măsură ce va trece timpul şi se vor succede etapele, CFR va arăta din ce în ce mai bine.

– Te aşteptai să cîştigaţi la scor disputa împotriva campioanei?
– Nu, în nici un caz. Oţelul e un adversar mereu incomod, o echipă care face presing şi aleargă mult. Ne-a mers totul foarte bine la Galaţi. Am marcat foarte repede, iar Oţelul a rămas în inferioritate numerică încă din minutul 30. Din acel moment totul a devenit mai uşor.

– Patronul Vasluiului spune că a fost chiar foarte uşor…
– Prostii, m-am obişnuit cu astfel de lucruri în fotbalul din România. Munca noastră e mereu pusă la îndoială de nişte oameni care nu ştiu să piardă. Oţelul ne-a bătut în sezonul trecut fiindcă au fost mai buni ca noi şi au luat campionatul pentru că, per total, au avut cea mai solidă echipă. Galaţiul merită să fie în Champions League, iar aceste declaraţii vin din cauza frustrării unora care n-au cîştigat nimic. Cînd vii mereu pe locul 2, trebuie să compensezi cu astfel de poveşti.

– Totuşi, de ce primul scandal a vizat CFR-ul?
– Păi, cu tot respectul, de cine să se vorbească, de Sportul Studenţesc? Eu cred că e simptomatic pentru Liga 1. Echipa atacată cîştigă de cele mai multe ori campionatul. Şi de Oţelul se vorbea mult anul trecut, tot felul de prostii, ba că au cîştigat cu arbitrii, ba că adversarii nu şi-au apărat corect şansele. Sîntem periculoşi, deranjăm pe toată lumea. Avem un lot bun şi asta ne aşază printre favoriţii la titlu. Cred că sîntem şi favoriţi din moment ce au început atacurile. Sper să facem blat şi cu Vasluiul, şi cu Rapidul şi să ne distanţăm în clasament.

“Weldon ne va ajuta foarte mult”

– Cum i-ai simţit, din teren, pe Weldon şi Beto, la debutul lor în Liga 1?
– Sînt jucători importanţi pentru noi. Vin de la echipe mari din Portugalia, nu e puţin lucru să joci la Benfica sau la Porto. E adevărat că în ultima vreme ne-a lipsit un om care să marcheze peste 10 goluri pe sezon, dar am avut în trecut atacanţi importanţi precum Trică, Fabbiani sau Didy. Weldon e un fotbalist valoros, de care aveam nevoie.

– Care crezi că sînt echipele care se pot implica serios în lupta pentru titlu?
– Rapid şi Vaslui au echipe bune. Poate şi Steaua, dar eu cred că doar Rapidul şi Vasluiul au şanse reale. Oricum, e prematur să discutăm după doar şase etape. Trebuie să ne intereseze mai mult să ne îmbunătăţim jocul şi mai puţin ce fac adversarii noştri.

– Ai intrat în ultimul an de contract. E posibil să pleci la finalul sezonului?
– Deocamdată nu mi-a propus nimeni prelungirea contractului. Dorinţa mea e să mai joc o dată cu CFR în Champions League. Mă simt bine la Cluj şi sincer îmi doresc să semnez un nou contract. În fotbal însă se poate întîmpla orice, vom vedea ce va fi.

“Avem un lot extrem de competitiv. Trebuie să tratăm toate meciurile foarte serios, să avem atitudine în teren. Ne aşteaptă două meciuri importante, cu Vaslui şi Rapid”
Cadu, căpitan CFR Cluj

5 meciuri a evoluat Cadu în actualul sezon pentru CFR, el lipsind în prima etapă din cauza unei suspendări

Ronny revine repede
Brazilianul Ronny a scăpat ieftin după intrarea dură a lui Silviu Ilie, din partida cu Oţelul. Jucătorul s-a ales cu o contuzie pe genunchi şi cu o întindere de ligament colateral. Astfel, sînt şanse foarte mari ca Ronny să apară printre titulari la partida de peste o săptămînă, cu FC Vaslui. Clujenii speră să-l aibă la dispoziţie şi pe Sixto Peralta, mijlocaşul accidentat în partida cu Gaz Metan Mediaş.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s