Jorge Costa se gîndeşte la viitor » Un mijlocaş portughez de 18 ani a semnat cu CFR

Mateus Borges Fonseca a crescut la academia lui Sporting Lisabona şi a fost aproape să semneze cu Parma în această vară.

Cu zece achiziţii la echipa mare, CFR Cluj mizează şi pe tineri. Cinci africani se antrenează deja cu CFR II, iar oficialii clujenilor au decis să transfere şi un tînăr portughez propus de Jorge Costa. Mateus Borges Fonseca (18 ani), un mijlocaş de bandă crescut de Sporting Lisabona, a semnat pe 5 ani cu gruparea din Gruia. Clubul din Lisabona a păstrat 30 de procente dintr-un transfer ulterior. Tînărul portughez, care loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare, a adunat 31 de selecţii la reprezentativele Under 15, Under 16, Under 17 şi Under 18 ale Portugaliei, marcînd 6 goluri.
A ratat Parma!
Fonseca va îmbrăca într-o primă fază tricoul echipei a doua, care a început slab sezonul din Liga a treia, cu două înfrîngeri şi o remiză, 1-1 cu “U” Cluj II. Portughezul era considerat unul dintre cei mai buni jucători de la centrul de formare al lui Sporting, iar în urmă cu o lună clubul italian Parma a insistat mult pentru transferul său. Italienii nu au reuşit însă să ajungă la un acord cu Sporting.

7 portughezi are Jorge Costa în lot, căpitanul echipei fiind tot un lusitan, Cadu

Evoluţia lui Fonseca din ultimii trei ani
Sezon Echipă Meciuri / Goluri
2008-2009 Sporting juniori B 25/10
2009-2010 Sporting juniori B 26/11
2010-2011 Sporting juniori A 17/4

Reţeta Lacina Traore
CFR a legitimat patru ivorieni şi un senegalez la echipa a doua. Vişiniii speră să dea din nou lovitura, aşa cum au făcut-o şi în cazul lui Lacina Traore. Adus la 17 ani în România pentru 50.000 de euro, atacantul a plecat în sezonul trecut pentru 4 milioane de euro, la Kuban Krasnodar. Mai mult, CFR a păstrat 10 la sută dintr-un viitor transfer al ivorianului. Fratele lui Lacina, Lajo Traore (17 ani), a venit în această vară la Cluj şi se antrenează cu CFR II. Şi fratele lui Sougou, Adama Baye, se pregăteşte sub comanda lui Minteuan.

INBOX

Beto vrea tricoul de titular la Cluj: ”Mă voi întoarce și mai puternic la Porto”

Portarul portughez de 29 de ani a plecat în această după-amiază spre Cluj. Beto a lăsat să se înțeleagă că va reveni la Porto la finalul împrumutului pe un sezon

”Merg la Cluj pentru a putea juca mai des și pentru a mă întoarce mai puternic la Porto. Unul dintre obiectivele mele e să revin și la echipa națională. Nu aștept retragerea lui Helton (n.r. – 33 de ani) pentru a prinde prima echipă la Porto. Vreau să cîștig acest statut numai datorită valorii mele. Le doresc celor de la Porto să meargă cît mai departe în Champions League. Eu voi găsi la Cluj un antrenor portughez, Jorge Costa. Prezența lui acolo a cîntărit decisiv în alegerea mea. CFR are mulți jucători pe care-i cunosc din campionatul Portugaliei, astfel că adaptarea mea va fi mult mai ușoară”, a spus Beto pe aeroportul Francisco Sa Carneiro, din Porto.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s