Senegalezul Sougou a reuşit un eurogol şi un assist la debutul oficial în tricoul CFR-ului

Clujenii au trecut fără emoţii de trupa lui Selymes, bifînd un start reuşit pentru Jorge Costa.

CFR s-a îmbrăcat la costum pentru noul sezon. Jorge Costa a preferat o ţinută elegantă la botezul Ligii 1, în contrast cu treningul lui Selymes. Şi în teren au fost două echipe total diferite. Gazdele au abordat un sistem ultraofensiv, cu 3 oameni în avanposturi, în timp ce oaspeţii au stat la cutie, preferînd contraatacurile tăioase. Aşa a venit prima ocazie, la poarta lui Nuno Claro. Strătilă s-a lansat în banda dreaptă, a centrat pentru Miranda, dar argentinianul a plonjat cu capul acolo unde trebuia să pună piciorul (10). Imediat, Kapetanos a replicat cu un şut violent ce a ocolit de puţin vinclul (11) şi vişiniii au pus stăpînire pe joc.

La 5 minute după ocazia lui Pantelis, noul Semedo din Gruia, senegalezul Sougou, a deschis scorul cu un voleu de excepţie, de lîngă visătorul Junior Morais. CFR a fost mai periculoasă, dar încercările din afara careului ale lui Renan (37) şi Bastos (40) n-au fost cadrate pe spaţiul porţii.

Ploieştenii au început ofensiv partea secundă, dar n-au avut luciditate în preajma careului advers. Sougou a scuturat din nou bara, după o acţiune şnur (60). Senegalezul şi-a trecut în cont şi un assist la debutul oficial în tricoul CFR-ului. Ca la antrenament, a prelungit pe spate cornerul executat de Renan, iar Nuno Diogo a trimis în plasă cu capul spart (70). Ploieştenii n-au mai avut puterea să revină, iar Jorge Costa a debutat cu dreptul la CFR.

Blocat de chinezi
Brazilianul Ronny era anunţat titular aseară. Toată săptămîna, tehnicianul Jorge Costa a pregătit meciul cu Astra cu Ronny vîrf împins. Surpriză însă ieri seară, cînd în primul 11 al CFR-ului a apărut grecul Pantelis Kapetanos. Motivul pentru care Ronny nu a fost trecut nici măcar pe foaie îl reprezintă lipsa “cărţii verzi”, care nu a fost eliberată în timp util de chinezii de la Guangdong Sunray Cave, ultima echipă la care a evoluat brazilianul. Din acelaşi motiv nu poate evolua pentru CFR nici Weldon, portughezii de la Benfica refuzînd să-i elibereze “cartea verde” pînă ce feroviarii vor achita 200.000 de euro.

INBOX

Jorge Costa îi ia apărarea lui Nuno Claro: “Nu a tras de timp, a jucat fantastic”

Antrenorul feroviarilor Jorge Costa şi-a lăudat elevii după prima victorie din campionat şi a demonstrat cît de repede s-a acomodat la Cluj.

Antrenorul clujenilor s-a arătat încîntat de evoluţia elevilor săi şi i-a lăudat la finalul partidei pe Nuno Claro, dar şi pe Sougou, autorul primului gol. Portughezul i-a luat apărarea portarului, care a fost huiduit de fani pentru că ar fi tras de timp.

Cred că Nuno Claro a făcut o partidă fantastică, n-am observat să tragă de timp. A muncit pentru echipă şi s-a comportat în folosul şi în interesul echipei. Nuno nu e un jucător tânăr, e un fotbalist cu experienţă şi nu cred că-l afectează huiduielile fanilor”, a spus Costa, care a făcut şi o analiză rapidă a meciului: “A fost o partidă importantă pentru noi. Am început foarte bine şi cred că suntem pe drumul cel bun. Sunt mulţumit şi bucuros. Trebuie să muncim mai mult, e normal, dar pentru prima partidă sunt mulţumit. Echipa cred că e în creştere”, a continuat “Animalul”.

Jorge Costa a demonstrat că s-a acomodat foarte repede la Cluj: “A fost o atmosferă frumoasă aici, acasă. Cînd cîştigi e nevoie de implicarea tuturor, deci şi a fanilor”, a concluzionat Costa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s