Numărul 1 la CFR va fi tot Nuno Claro!

Portughezul Nuno Claro s-a impus în faţa lui Mihai Mincă, în pregătiri, şi va intra din primul minut în partida cu Astra, de duminică.

Portughezul Nuno Claro s-a impus în faţa lui Mihai Mincă, în pregătiri, şi va intra din primul minut în partida cu Astra, de duminică

La fiecare final de sezon, numele lui Nuno Claro apare la bursa transferurilor la plecări sigure de la CFR Cluj. La startul următoarei stagiuni, portughezul apare printre titularii clubului din Gruia. Cum “vişiniii” n-au transferat încă nici un portar, goalkeeperul lusitan va începe sezonul în prima echipă a lui Jorge Costa.

Claro a cîştigat duelul pentru titularizare, cu Mihai Mincă, în cele două stagii de pregătire din Austria. Examenul final a fost reprezentat de testul cu Freiburg. Ambii portari au avut la dispoziţie cîte 45 de minute. Portughezul n-a primit gol şi a avut o intervenţie salvatoare în prima repriză. Mincă a încasat două goluri, la ultimă reuşită, cea a lui Papiss Cisse, avînd partea lui de vină.

4 sezoane a adunat Nuno Claro la CFR Cluj, unde a fost transferat de la Pacos Ferreira. Contractul său expiră în iunie 2012


INBOX

Ivorianul Bakary Sare nu va mai juca în acest sezon pentru CFR Cluj » Un an de penitenţă

Paszkany a anunţat că-l va ceda sub formă de împrumut pe mijlocaşul a cărui conduită extrasportivă i-a şocat pe oficialii clujeni.

La doar 21 de ani, ivorianul Bakary Sare i-a şocat pe conducătorii lui CFR Cluj. Jucătorul african nu s-a trezit la timp pentru a pleca în al doilea cantonament al verii, alături de colegii săi. Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat că mijlocaşul nu va mai face parte din lotul “vişiniilor” pentru stagiunea 2011-2012. Paszkany a dezvăluit ieri că jucătorul va fi împrumutat pentru un sezon, din cauza deselor acte de indisciplină pe fondul unei vieţi de noapte agitate. “Ce mai poţi face cu un jucător care nici măcar nu se mai prezintă la antrenamente? Degeaba ai talent cu carul, dacă ai grave probleme de mentalitate şi o lipsă de respect incredibilă faţă de noţiunea de profesionalism. Vom încerca să-l împrumutăm la o echipă dintr-un oraş în care tentaţiile să fie mai puţine, ori în România, ori în străinătate”, a declarat Paszkany ieri.
Nu şi-a plătit chiria!
Fractura cu şefii clubului din Gruia nu e singura problemă a lui Bakary Sare. Ivorianul nu şi-a plătit chiria de cîteva luni, iar proprietarul imobilului în care locuieşte i-a tăiat toate utilităţile. Jucătorul a fost ameninţat chiar cu evacuarea în cazul în care nu-şi va achita restanţele. Sare nu e primul jucător ivorian cu care clujenii au probleme. În această vară, Ema Kone şi-a prelungit vacanţa fără să anunţe pe nimeni, iar Paszkany l-a ameninţat că-l va suspenda dacă nu se prezintă la echipă. Lacina Traore s-a certat cu majoritatea antrenorilor de la CFR, şocînd într-un meci de Champions League cînd a făcut semne obscene în direcţia spectatorilor. Cu Yssouf Kone războiul e la nivelul declaraţiilor. Atacantul nu ratează nici o ocazie pentru a lovi în fostul său club, iar “vişiniii” au anunţat că vor apela la Comisia de Disciplină a FIFA pentru ca ivorianul de la Valerenga să fie amendat.

“La fiecare şedinţă de pregătire, cu 10 minute înainte de plecarea autocarului, ne întrebam cu toţii unde e Sare. Nu poţi avea o asemenea atitudine”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

10 meciuri a prins Bakary Sare în tricoul feroviarilor în returul campionatului trecut

1. Mureşan, 2. Kivuvu
O dată cu plecarea lui Bakary Sare, Jorge Costa va rămîne cu două soluţii pentru postul de mijlocaş la închidere: Gabriel Mureşan şi Dominique Kivuvu. Primul va începe sezonul din postura de titular. Internaţionalul român a reuşit un assist şi un gol în ultimele două meciuri de verificare. Mai mult, cu Freiburg, Mureşan a purtat banderola de căpitan.

Aşteaptă definitivarea lotului lui Porto
Arpad Paszkany a declarat că echipa sa ar mai putea aduce jucători numai spre finalul perioadei de transferuri în Europa. Ţintele sînt fotbalişti de la Porto. “Nu mai urmărim un post anume. Staff-ul tehnic s-a declarat mulţumit de structura lotului. Vom mai vedea dacă vom identifica nişte oportunităţi printre jucătorii pe care FC Porto va dori să-i cedeze, dar discuţia asta va avea loc pe finalul perioadei de transferuri”, a spus Paszkany.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s