Clujenii au refuzat să-l lase pe Jorge Costa la Porto! Portughezii l-au numit pe fostul secund al lui Villas-Boas, Vitor Pereira!

Mureşan a spus că informaţiile apărute în presa lusitană pe această temă sunt simple zvonuri. “Jorge Costa înseamnă foarte mult pentru Porto, dar este sub contract cu noi şi nu pleacă. Am discutat cu el despre informaţiile apărute în Portugalia, dar nu ştie nici el nimic şi nu cred că e adevărat. Sunt simple zvonuri lansate de presa de acolo”, a spus Mureşan.

Acesta a continuat, afirmînd că jurnaliştii portughezi sînt obişnuiţi să “transfere” fotbalişti la gruparea ardeleană. “Dacă ar fi să ne luăm, de exemplu, după jucătorii care sunt daţi ca şi transferaţi la noi, ar înseamna să avem 100 de fotbalişti în fiecare an. Din acest motiv nu cred că e adevărat ce a apărut în presa din Portugalia”, a mai spus Mureşan.

Clujenii sînt convinşi că Jorge Costa nu va lăsa CFR-ul pentru a prelua pe FC Porto. Finanţatorul Arpad Paszkany a ţinut să precizeze însă că în cazul în care tehnicianul şi-ar exprima dorinţa de a părăsi echipa nu l-ar împiedica.

“99, 9 la sută, Costa rămîne la Cluj. Eu oricum nu ţin pe nimeni cu forţa aici, dacă are inima în altă parte. Dacă s-ar dori încetarea colaborării am găsi o măsură elegantă. Nu există nici o clauză de reziliere a contractului lui Jorge Costa cu CFR Cluj. Un hand-shake elegant ar fi oricum suficient pentru o despărţire, dar nu cred că e cazul.

Am vorbit cu preşedintele şi cu Jorge. Antrenorul mi-a spus că nu l-a căutat nimeni de la Porto şi că nu ia în calcul o eventuală propunere. E greu oricum să vii după performanţele lui Villas-Boas. Cred că pentru Jorge e mai bine să rămînă la Cluj şi să cîştige cîteva titluri în România pentru a fi pregătit pentru o provocare şi mai mare în cariera lui”, a spus finanţatorul Arpad Paszkany.

Jose Peseiro, Jorge Costa şi Leonardo Jardim sînt numele de pe lista lui FC Porto, pentru a-l înlocui pe Andre Villas Boas pe banca tehnică a formaţiei portugheze. Presa din Portugalia scrie că oamenii din conducerea lui Porto insistă pentru Costa.

Chelsea plăteşte clauza de 15 milioane de euro lui FC Porto şi-l ia pe tehnicianul Andre Villas Boas în Anglia, iar formaţia de pe “Dragao” caută să îi găsească un înlocuitor cît mai rapid.

Principalul vizat pentru postul de antrenor al echipei lui Cristi Săpunaru este Jorge Costa, tehnicianul lui CFR Cluj. Acesta are contract cu formaţia clujeană, dar “A Bola” susţine că tehnicianul poate rupe oricînd înţelegerea. Pe listă se mai află şi fostul antrenor al Rapidului, Jose Peseiro, care, momentan nu are angajament. Pinto da Costa ar mai avea varianta Leonardo Jardim, care a fost prezentat recent ca noul antrenor al celor de la Braga.

Jorge Costa a plecat în această dimineaţă, alături de CFR, în cantonamentul din Austria, primul pentru echipa din Cluj în acest sezon.

În luna mai, după ce l-au adus pe Costa la Cluj, oficialii lui CFR au povestit că omologii lor de la Porto au fost cei care l-au recomandat pe Costa pentru banca tehnică: “Am avut 4 nume de antrenori pe care le-am selectat din mai multe posibilităţi, din care au rămas doi. La recomandarea celor de la FC Porto, a cărţii de vizită şi a personalităţii lui Costa, am luat decizia de a-l numi pe el antrenor. Nu este nici pe departe cel mai scump antrenor pe care l-a avut CFR-ul. Pe el îl interesează să muncească şi să facă rezultate”, spunea atunci preşedintele Iuliu Mureşan, care dădea detalii şi despre cum a negociat contractul cu portughezul:

“Mi-a zis: «Presidente, nu mă interesează ce clauze pui. Scrie în contract ce vrei»! Aşa am făcut, dar nu am adăugat nimic în hîrtii care să-l dezavantajeze pe el. Are o sumă foarte rezonabilă în contract şi Costa a semnat cu încredere maximă în noi. Durata înţelegerii este de doi ani. Sper să aibă un impact foarte bun asupra jucătorilor noştri. Antrenorul face 75% din rezultatele echipei. Are o personalitate extraordinară şi sînt sigur că se va impune la CFR. Vrem să cîştigăm TOT la anul! Jorge Costa joacă ofensiv, la fel cum o făcea Ando, cel mai bun antrenor pe care l-am avut la Cluj”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s