CFR-ul a suflat puncte importante moldovenilor în lupta pentru titlu

Deşi au programul cel mai uşor, vasluienii au de tras pe final de campionat pentru a cuceri titlul.

Cu un super jucător cum e brazilianul Adailton, Vaslui e îndreptăţită să spere la titlu! Micuţul atacant cu trecut în Serie A a avut trei şanse mari de gol la Cluj, în doar 10 minute. Primele două, în minutul 2, apoi în 6, au venit de la distanţă, 30 de metri, din minge statică, iar apoi din acţiune patru minute mai tîrziu, şut în cros din interiorul careului. De fiecare dată însă, Mincă a fost la post. Dacă de la mijloc în sus Vasluiul joacă încîntător, defensiva are în schimb carenţe mari. Şi în special în partea stîngă, acolo unde Bălace şi Farkas au fost daţi cap în cap de ivorianul Ema Kone. Nuno Diogo, cu o deviere alături din 7 metri, şi Buş, şut la picioarele lui Kuciak, au arătat primii, într-un singur minut (17), că CFR-ul e în căutarea luminii în Liga 1.

A urmat golul! Bălace s-a pierdut pe drum pe la mijlocul terenului, Buş a avansat nestingherit în bandă, a centrat la întîlnire pentru Bastos, care, jenat de Farkas, a căzut pe gazon. Centralul Robert Dumitru a indicat ferm punctul cu var, iar portughezul Cadu a transformat pentru 1-0 (28). Moldovenii au acuzat din plin lovitura şi clujenii îşi puteau majora avantajul prin Buş (34), blocat de Kuciak, urmat de Nicoară (35), şut din întoarcere pe lîngă vinclu.

Wesley a ieşit extrem de montat de la cabine, conştient că un eşec la Cluj le-ar complica viaţa moldovenilor în lupta pentru titlu. De brazilian nu s-a prins însă golul. Contrar aşteptărilor, repriza secundă a avut mai puţin nerv decît prima şi cu gazdele mai periculoase. Peralta (47), Hora (70), Nicoară (76) şi Kivuvu (87) au puctat şi ei în statistică, la şuturi la poartă, în timp ce Sînmărtean a făcut-o la rubrica cartonaşelor roşii. În loc să aştepte Paştele fericiţi, vasluienii sînt extrem de necăjiţi.

INBOX
– În minutul 21 al meciului, Bălace şi Cadu s-au lovit reciproc fără minge în apropierea careului oaspeţilor. Centralul Robert Dumitru i-a avertizat pe cei doi că la o nouă abatere îi va elimina.
– Bulgarul Stanislav Genchev nu a rezistat decît o jumătate de oră în teren. Cu dureri la coapsa stîngă, Genchev a fost înlocuit de Pavlovici.
-Fostul jucător al CFR-ului, Bogdan Mara, acum la Iraklis, a fost la meci la tribuna a doua.
– La mijlocul reprizei secunde, pentru a grăbi repunerea mingii în joc, brazilianul Wesley l-a scos, de unul singur, în afara terenului, pe coechipierul său Paul Papp, lovit de Nicoară. De altfel, Papp, accidentat la gleznă, nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit de Temwanjera.

CFR Cluj 1 – 0 FC Vaslui
Cadu (pen. 28)
CFR Cluj: Mincă – Nuno Diogo, Cadu, Rada, Panin – B. Sare – E. Kone, Bastos (’74 Kivuvu), Peralta, Nicoară (’85 Bud)- Sg. Buş (’63 Hora). Rezerve: Nuno Claro, Piccolo, Veloso, E. Dică
FC Vaslui: Kuciak – Papp (’69  Temwanjera), Cînu, Farkas, Bălace – Ghenchev (’30 Pavlovici), Gheorghiu (’57 Milisavljevici), Wesley, L. Sînmărtean – Yero Bello, Adailton. Rezerve: Cerniauskas, Zmeu, Rivas, Annang

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s