CFR caută “arhitect” portughez pentru noi performanţe

Favorit este tehnicianul lui Rio Ave, Carlos Brito, care este aproape de o performanţă istorică la conducerea grupării din Vila do Conde.

CFR se resetează, după un campionat ratat. Clujenii vor reveni la sistemul de operare care le-a adus primele trofee, în sezonul 2007-2008. Paszkany va transfera masiv, în special jucători din campionatul Portugaliei. Cel mai probabil, Liga Sagres va furniza şi arhitectul care va încerca să refacă legătura vişiniilor cu succesul.

Favorit pentru a prelua gruparea din Gruia, din vară, este lusitanul Carlos Brito (47 de ani), cel care e aproape de a realiza o performanţă incredibilă: calificarea în Europa League cu modesta echipă Rio Ave.

Varianta de rezervă a feroviarilor este Manuel Cajuda (59 de ani), antrenor în Emirate, la Al Sharjah. De altfel, ultimul a dezvăluit că are o ofertă din România de la o grupare care a activat în două rînduri în Champions League.

Totuşi, Carlos Brito are şanse mai mari de a ajunge la Cluj. Tehnicianul se încadrează în profilul antrenorului potrivit pentru CFR, din perspectiva lui Paszkany. “Avem nevoie de un tehnician nici prea tînăr, nici prea în vîrstă, pe care să-l motiveze obiectivele clubului”, spunea în repetate rînduri patronul campioanei en-titre. Mureşan a discutat cu Brito în Portugalia, în urmă cu o săptămînă, dar antrenorul nu e încă pe deplin convins că venirea în Liga 1 ar fi o mutare bună pentru cariera sa. Brito e pe locul 6, în Portugalia, cu Rio Ave, cu trei etape înainte de finalul campionatului. Rio a adunat 7 victorii şi o remiză în ultimele 9 etape din Liga Sagres! Nici Cajuda nu şi-a exprimat deocamdată poziţia faţă de o colaborare cu gruparea din Gruia.

“Vor fi 9 sau 10 transferuri, depinde dacă mai luăm sau nu un portar. La finalul campionatului vom stabili dacă vom continua colaborarea cu Alin Minteuan”
Arpad Paszkany finanţator CFR Cluj

7 jucători aduşi din Portugalia au fost pe foaia de joc a ultimului meci din 2007-2008, “U” – CFR 0-1

Brito l-a antrenat pe Cadu
Carlos Brito a antrenat numai în Portugalia, de-a lungul carierei sale, la Rio Ave, Estrela Amadora, Leixoes, Nacional şi Boavista. La clubul din Porto l-a avut ca elev pe căpitanul clujenilor, stoperul Cadu, în stagiunea 2005-2006. Boavista a terminat acel sezon pe locul al şaselea. La finalul lui, Cadu a semnat cu CFR Cluj.

Cajuda, regele Midas!
Manuel Cajuda e varianta de rezervă pentru clujeni. Acesta e un antrenor extrem de experimentat, care a avut succes la majoritatea cluburilor pe la care a trecut. “Transformă în aur tot ce atinge”, l-au caracterizat ziariştii portughezi. “N-am venit în Emirate să mă bucur de soare şi de plajă. Am venit să cîştig şi asta se va întîmpla mai devreme sau mai tîrziu”, a spus Cajuda cînd a preluat-o pe Al Sharjah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s