Un nou esec: CFR 1907 Cluj 0 – 1 Rapid Bucuresti

Rapidul a rămas în cursa pentru Europa, după ce a învins la limită un CFR de nerecunoscut.

Meciul? Lăsaţi meciul! Ce frumuseţe de iarbă! Biliard! Golf! Cum să umbli cu crampoanele pe ea? Dar cîteva mii de fani aplaudă şi cîntă în tribunele din Gruia! Nu-i bine să-i supere.

O frumuseţe de gazon…
Nu-i bine să-i superi nici pe finanţatori, care, inclusiv în Ardeal, şi-au luat viteză spre banca tehnică. Dacă-i musai! După Walter, şi Paszkany a stat, a cugetat şi iar a stat pe margine la înfruntarea pentru Europa. Privit de pe bancă sau din tribunele în care Şumudică a bătut cuba cu stewarzii, de pe Lună sau de la firul ierbii (atît de frumoase!), nu s-a văzut prea mult fotbal la CFR – Rapid. Clujenii şi-au onorat obligaţiile de gazde în primele minute, cînd Mureşan şi Buş au ţintit poarta lui Straton. Apoi înfruntarea pentru Europa s-a transformat într-o promenadă la mijlocul terenului.

…şi o frumuseţe de gol
Din primul şut pe poartă al Rapidului, expediat de Spadacio din 30 de metri, a venit primul şi singurul gol (min.32). Mingea a lovit transversala şi a ţopăit în poartă, ca un cîine scăpat din lesă. Clujenii au replicat palid, tot cu Mureşan (min. 32) şi tot din 30 de metri. N-au reuşit să se apropie de careul lui Straton, ci de oasele adversarilor. După un cot al lui Cadu, Cesinha s-a ales cu un pansament pe cap, iar Olberdam a obţinut o lovitură liberă (min.42), după ce a fost “secerat” de Kone.

Pauza a trecut prea repede pentru revelaţii. CFR a schimbat în atac, nou-intratul Bud a şutat din colţul careului, în braţele lui Straton. Insuficient ca să decizi dacă goalkeeper-ul rapidist are şanse ca titular.

Ochiul patronului n-a făcut să crească iarba, dar a sporit entuziasmul ofensiv al jucătorilor lui Minteuan. Două pase plecate din piciorul lui Panin, una cu Bud la finalizare, una cu Bastos dezmorţesc brazdele la poarta Rapidului şi îl antrenează pe Straton.

…restul e zgîrcenie
E rîndul giuleştenilor să faulteze strategic şi să paseze pe orizontală. Aglomerările în careu sînt rare şi seamănă mai mult a picnicuri decît a ocazii. Ambele echipe se feresc să strice frumuseţe de iarbă! Spadacio şutează din 25 de metri pe deasupra ei, pe deasupra porţii (min.67). Cadu are o normă de îndeplinit şi îl faultează pe Cassio, pîndindu-l pe “centralul” Colţescu. Panin are şi el o normă de îndeplinit. Dacă nu e rost de goluri, măcar de faulturi. Tot la Cassio.

Se înmuţesc cartonaşele, se fărîmiţează jocul. Dar iarba rămîne impecabilă. Se pot vedea dungile de ofsaid, umbrele jucătorilor, umbra lui Şumudică, clevetind cu secunzii, peste balustradă, umbra CFR-ului. Nu, nu umbra, e chiar CFR-ul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s