“Cum să evoluăm în condiţiile astea? Cei de la Ligă probabil n-au jucat niciodată fotbal!”

Italianul CFR-ului, Roberto De Zerbi, a început în această dimineaţă tratamentul la Belgrad, după ruptura musculară suferită în noroiul de la Buzău. Medicii spun că mijlocaşul ar putea reveni pe teren peste o lună.

– Ciao, Roberto. Cum te simţi?
– Salut. Rău.

– Putem discuta două minute?
– Da, cum să nu! Dar să vorbim în limba română. Mă străduiesc să vorbesc româneşte. Consider că e o dovadă de respect faţă de ţara în care lucrez. Îmi place România, dar sînt multe lucruri pe care, din păcate, nu reuşesc să le înţeleg.

– La ce te referi?

– La faptul că a trebuit să jucăm la Buzău, în condiţii incredibile. Eu am venit în România să joc, nu să stau prin spitale, la tratament, după ce mă accidentez în condiţii de care alţii sînt răspunzători. Cum au putut oficialii fotbalului din România să ne lase să jucăm pe o temperatură de minus 7 grade, pe un teren noroios ca şi cel de la Buzău?!

– Accidentarea ta a fost cauzată de teren?

– Da. De frigul cumplit şi de starea terenului. În pregătiri, aţi văzut, doar aţi fost în Antalya, am tras de mine cît am putut. Nu m-am menajat deloc. Şi nu s-a întîmplat nimic. A venit însă prima etapă şi a trebuit să jucăm în acele condiţii. Cei de la Ligă probabil n-au jucat niciodată fotbal. Au stat în birouri. Altfel nu-mi explic de ce n-au amînat prima etapă. În decembrie au făcut-o, iar condiţiile erau cu mult mai bune decît acum. Cum se explică? Ce fel de logică e asta?

– Care e verdictul, legat de accidentare?
– Am făcut ruptură! Nu am păţit aşa ceva în 13 ani de fotbal la nivel înalt. Eu respect România şi tot ce e legat de această ţară. Altfel, nu veneam aici. Stăteam în Italia. Puteam să stau acolo, nu? Dar am decis să vin. Liga 1 e un campionat bun, însă e nevoie de terenuri practicabile. Şi de oameni care să-i respecte pe actori, adică pe noi, fotbaliştii.

– Cînd crezi că vei reveni?
– Nu ştiu! E groaznic să mi se întîmple aşa ceva în prima etapă. Dar am simţit nevoia să spun aceste lucruri, chiar şi cu riscul de a fi suspendat. E nevoie de respect. Pentru toată lumea. Altfel, nu se poate! Aş vrea să revin cît mai rapid, dar e greu de spus, totuşi, cînd se va întîmpla.

“Pe un teren normal nu mă accidentam. Responsabilii fotbalului trebuiau să se gîndească şi la jucători cînd au decis că meciurile se pot disputa în noroi, la minus 7 grade”
Roberto De Zerbi

“Roberto de Zerbi s-a accidentat din cauza terenului. Nu poţi să joci fotbal într-un noroi pînă la glezne”
Arpad Paszkany

CFR Cluj şi-a schimbat obiectivul: atacă locul 2!

Tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Alin Minteuan, i-a anunţat astăzi pe jucători că partida cu Poli e de 6 puncte. Şansele campioanei de a-şi apăra titlul sînt infime după egalul de la Buzău, 1-1 cu Victoria Brăneşti, iar clujenii îşi refac planurile.

Ţinta e poziţia secundă, care duce în preliminariile Champions League. “Dacă vom cîştiga cu Poli Timişoara, ne apropiem de locul doi. Acest meci e unul de şase puncte pentru noi. Sînt un om optimist de felul meu, dar, dacă e să fiu realist, sîntem cam departe de primul loc după meciul cu Victoria Brăneşti”, a spus, după antrenamentul de azi, antrenorul Alin Minteuan.
“Să batem tot”
Planul clujenilor e simplu. “Vom încerca să cîştigăm toate meciurile. Ce altceva putem să facem în situaţia în care ne aflăm? Le-am spus băieţilor că e imperios necesar să ne adunăm şi să cîştigăm derby-ul de sîmbătă cu Poli Timişoara”, a completat tehnicianul “vişiniilor”, Alin Minteuan. În tur, bănăţenii au cîştigat cu 3-2.

“Sînt sigur că antrenorul va găsi resurse ca să alcătuiască o echipă care să cîştige meciul cu Timişoara, chiar dacă lipsesc De Zerbi, Kapetanos şi Gabi Mureşan”
Arpad Paszkany

9 puncte o despart pe CFR Cluj de locul secund, ocupat acum de Poli Timişoara

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s