Nu renunţ! Cu Brăneşti s-a jucat ce s-a putut, nu ce s-a dorit

Şeful clujenilor explică de ce campioana a ajuns în situaţia de a rata participarea în Europa, în sezonul viitor.

CFR Cluj rămîne doar cu titlul de campioană în amicale. Primul meci oficial din 2011, 1-1 la Buzău cu Victoria Brăneşti, a năruit speranţele clujenilor că se vor putea implica în lupta pentru titlu. Fanii au reacţionat dur pe site-ul cfrmania.ro. Părerile sînt unanime în ceea ce priveşte prestaţia “vişiniilor”. “Dezolant, ruşinos, submediocru”, sînt caracterizările făcute jocului trupei lui Alin Minteuan. Cel mai tînăr antrenor din Liga 1 a măsurat proporţiile dezastrului de la Buzău, la finalul partidei. “Este greu să mai vorbim de titlu, în acest moment este foarte greu”, a spus tehnicianul.

Pentru CFR ar putea deveni un subiect tabu şi participarea în Europa League, în sezonul 2011-2012. Paszkany nu vrea să dramatizeze remiza de la Buzău, dar lasă de înţeles că ar putea urma o perioadă de pauză în goana după trofee a clubului clujean. “Le-am spus jucătorilor că trebuie să mergem înainte. Dacă îmi imaginez CFR-ul în afara Europei în sezonul viitor? Fotbalul nu e matematică, orice e posibil. Se întîmplă şi la cluburi mari, cînd trebuie să faci schimbări într-un lot cu care ai avut parte de succese timp de trei ani. Practic, urmează un an sau doi în care trebuie să formezi o nouă echipă capabilă să facă performanţă. Bayern Muncen are un buget de 380 de milioane şi e la o distanţă uriaşă de liderul din Germania. Eu nu voi considera acest sezon compromis după un egal cu Brăneştiul. Credeţi că echipele din faţa noastră vor merge şnur pe toate stadioanele? Credeţi că Brăneştiul nu va mai încurca pe nimeni?”, a spus Paszkany.

Şeful “vişiniilor” crede că starea terenului a influenţat jocul echipei sale. “Se ştie că pe un astfel de teren echipele mai tehnice sînt  dezavantajate. Practic, la Buzău s-a jucat ce s-a putut, nu ce s-a dorit. A trebuit să abuzăm de mingi lungi, fiindcă nu am putut construi nimic pe acel teren. Asta nu e o scuză, ci o chestiune care ţine de realitate. Chiar şi aşa trebuia să cîştigăm. Mai e o constatare. Împotriva noastră, foarte mulţi adversari reuşesc golurile carierei lor, adevărate eurogoluri”, a încheiat Paszkany.

“Ştiam că nu se pot cîştiga 16 meciuri în acest an. Erau în ecuaţie mai multe semieşecuri. Păcat că s-a întîmplat în prima etapă, dar acum aştept o victorie cu Poli Timişoara” Arpad Paszkany

4 puncte o despart pe CFR de prima poziţie din clasament care asigură calificarea în Europa League

CE AU FĂCUT ECHIPELE CLASATE ÎNAINTEA CFR-ului ÎN PRIMA ETAPĂ DIN 2011
Pandurii – Oţelul 0-3 (CFR e la 14 puncte de Oţelul)
Sportul – Dinamo 0-1 (CFR e la 4 puncte de Dinamo)
Rapid – Urziceni 1-0 (CFR e la 5 puncte de Rapid)
Poli – Gaz Metan 3-1 (CFR e la 9 puncte de Timişoara şi la două de Gaz Metan)
Tg. Mureş – Vaslui 0-2 (CFR e la 5 puncte de Vaslui)
U Craiova – Steaua 0-1 (CFR e la 4 puncte de Steaua)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s