Regretat în Ghencea, iubit la CFR!

Grecul i-a cucerit definitiv pe suporterii clujeni, după ce a marcat un gol la prima sa apariţie în tricoul vişiniu.

27 de goluri marcate în 65 de meciuri în Liga 1 i-au determinat pe fanii Stelei să regrete despărţirea de Pantelis Kapetanos. Iubit în Ghencea, dar criticat des de patronul Gigi Becali, grecul i-a cucerit definitiv pe fanii campioanei CFR. Chiar dacă a venit de la una dintre cele mai mari rivale, suporterii vişinii l-au asimilat rapid pe atacantul de 27 de ani. La primul meci în tricoul campioanei, sîmbătă cu FC Bihor (5-0), Pantelis a fost ovaţionat de susţinătorii vişiniilor. Fiecare mişcare de la încălzire a fost însoţită de urale şi aplauze din tribune, 1.500 de oameni înfruntînd un frig pătrunzător doar pentru a fi martori la debutul lui Kape în tricoul lui CFR.

Assist şi gol la debut
“Kape, dă-le gol!” a fost încurajarea frenetică a tribunei cînd atacantul şi-a făcut apariţia la margine. Intrat la joc în ultimele 20 de minute, grecul s-a conformat rapid. Mai întîi, o pasă servită pentru torpila lui Gabi Mureşan la golul de 4-0. Apoi, scăpat din marcaj, după serviciul filtrant al lui Bud, Kapetanos a înscris primul său gol, smulgînd ropote de aplauze. Debutul fericit i-a făcut pe oficialii CFR-ului să-şi frece mîinile de satisfacţie pentru transferul reuşit. “Mă bucur că a marcat Kapetanos, mai ales că pentru un atacant este foarte important să dea goluri. E un cîştig pentru echipă”, a spus patronul Arpad Paszkany, completat de preşedintele Iuliu Mureşan: “Pe un atacant îl ţin în viaţă golurile. Mi-a plăcut cum a evoluat Pantelis, are viteză, tehnică şi atitudine. Cred că va fi returul său”.

Forţat cu Brăneştiul?
Pofta de joc arătată de Kapetanos în amicalul de sîmbătă îl forţează pe tehnicianul Alin Minteuan să-l folosească pe grec în partida de la Brăneşti. “Kapetanos a intrat la joc, a marcat şi sperăm să o facă şi la Brăneşti”, a spus Minteuan. În recuperare după operaţia la menisc, Pantelis s-a antrenat alături de echipă la parametri maximi abia de la finalul săptămînii trecute şi ar putea intra doar în partea secundă la Brăneşti.

25.000 euro pe lună era salariul grecului la Steaua, motiv pentru care Gigi Becali a renunţat la el

170.000 de euro
pe an va cîştiga Pantelis la CFR, unde a încasat şi o primă de instalare de 250.000 de euro

Cifrele lui Kapetanos în tur la Steaua
Meciuri jucate 12
Titular 4
Goluri 1
Cartonaşe galbene 3
Media notelor GSP 5,44

“La cum a jucat Kapetanos, la ce atitudine a avut, a deranjat. Dacă vedeai că dă totul pe teren, era altceva. D-asta am renunţat la el!”
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

“Din cauza lui Kapetanos am ratat calificarea în Europa League, totul ni s-a tras de la «roşul» pe care l-a luat el cu Napoli! Dacă Lăcătuş l-ar fi vrut în continuare la Steaua, trebuia să-i plătească el salariul!”
Gigi Becali, patron Steaua

CFR Cluj – FC Bihor 5-0
Au marcat: Hora (12), De Zerbi (20), Bastos (38), G. Mureşan (71), Kapetanos (79)
CFR: Nuno Claro – Maftei, Cadu, Rada, Edimar – G. Mureşan, Peralta – Hora, Bastos, Nicoară – De Zerbi. Antrenor: Alin Minteuan. Au mai jucat: Amadio, E. Kone, Creţu, Nuno Diogo, Mocan, Kivuvu, Panin, S. Buş, Bud, Kapetanos, Batin.
FC Bihor: Fildan – Moraru, Muscă, S. Oltean, Iuhas – Deaconescu – Florean, C. Chiş, Sorian, C. Cigan – Mărkuş. Antrenor: Gheorghe Ghiţ. Au mai jucat: A. Coroian, Danci, Bîrză, Fl. Pop, Hering.

INBOX
– Preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, şi-a exprimat din nou încrederea în antrenorul Alin Minteuan. “Eu mă felicit pentru cel mai bun transfer făcut în iarnă, şi anume Alin Minteuan”, a spus Mureşan.
– Bihorenii s-au temut de feroviari. “Pentru noi a fost un antrenament bun. Sperăm să învăţăm din ce ne-au arătat cei de la CFR. Ne-am speriat puţin la început, apoi, pe parcurs, ne-a dispărut teama”, a menţionat atacantul Adrian Mărkuş.
– Jucătorii şi preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, au fost asaltaţi la finalul meciului de ieri pentru autografe.
– Pe locul 4 în clasamentul seriei a doua a ligii secunde, orădenii vor trage la promovarea în prima ligă. “Chiar dacă nu avem ca obiectiv promovarea decît la anul, noi ne vom bate şi în sezonul acesta”, a punctat antrenorul Gheorghe Ghiţ.

De Zerbi: “Îmi doresc să dau 10 goluri în retur”

Decarul campioanei e convins că echipa sa poate reveni în lupta pentru titlu. Italianul Roberto De Zerbi vrea să termine campionatul cu 15 goluri marcate pentru CFR Cluj.

“Am punctat de 5 ori pînă acum, dar dorinţa mea e să mai dau 10 goluri în acest sezon. Nu contează prea mult pentru mine dacă sînt sau nu cel mai bun număr 10 din România. Sigur, complimentele speciliştilor mă onorează, dar, în fotbal, contează prea puţin pînă şi ce ai făcut cu două zile în urmă, la ultimul meci de campionat. Trebuie să priveşti mereu înainte, să uiţi ce ai făcut ieri, să nu te culci pe lauri. Fotbalul te pedepseşte la primul moment de visare”, a spus decarul lui CFR Cluj.

De Zerbi crede că feroviarii nu vor suferi foarte mult după plecarea lui Traore. “Pentru Lacina a venit această oportunitate şi era normal să profite. Avem jucători buni la Cluj, care îl pot înlocui fără probleme. Mie îmi pare rău că a plecat Saşa Bjelanovici, mă înţelegeam foarte bine cu el atît în teren, cît şi în afara lui. Kapetanos e un atacant de profilul lui Bjelanovici. Îl vom ajuta să se adapteze cît mai rapid la Cluj”, a mai spus De Zerbi.

“Il fantasista” speră ca “vişiniii” să reducă distanţa faţă de lider încă din prima etapă din 2011. “Avem un meci teribil cu Brăneştiul. Sînt periculoase aceste echipe în suferinţă, care luptă pentru orice punct. Nu are sens să facem prea multe calcule acum. Eu îmi doresc să cîştig tot, nu doar primele 5 etape. Avem nevoie de rezulte, de constanţă. Avantajul CFR-ului e că va disputa pe teren propriu partidele cu contracandidatele la titlu”, a încheiat jucătorul transferat în 2010 de la Napoli.

De Zerbi a debutat pe 24 aprilie 2010 în Liga 1 şi a adunat 11 meciuri în tricoul clujenilor.
7,14 este media notelor lui De Zerbi.

Clasamentul marcatorilor de la CFR Cluj:
1. Traore 7 goluri
2. De Zerbi 5 goluri
3. Bjelanovici  3 goluri
4. Peralta Sixto, Bastos Rafael, Dica Emil, Kone Koumatien, Culio Juan 2 goluri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s