Pantelis Kapetanos a fost ovaţionat de fani

Pantelis Kapetanos a fost ovaţionat de fanii campioanei la debut. Grecul a marcat şi i-a oferit o pasă decisivă lui Mureşan în doar 20 de minute, cît a evoluat în amicalul cu FC Bihor (5-0).

Ceea ce fanii CFR-ului aşteptau încă de acum 3 săptămîni s-a produs ieri. Atacantul Pantelis Kapetanos a debutat pentru feroviarii clujeni în amicalul cu divizionara secundă FC Bihor, cîştigat clar de campioni, scor 5-0. Grecul, întîmpinat cu aplauze de suporterii vişiniilor, a intrat la joc în minutul 70, cu un bandaj serios la genunchiul drept, afectat în decembrie de o intervenţie chirurgicală la menisc. După nici un minut şi-a făcut deja simţită prezenţa în teren cu un assist la golul lui Gabi Mureşan. A continuat la fel de activ şi a dat dovadă de altruism, preferînd un schimb de pase cu Bud în locul unui şut direct la poartă.
Gol după 9 minute
Echipat cu tricoul cu numărul 32, purtat în tur de croatul Saşa Bjelanovici, lui Kapetanos i-au trebuit doar 10 minute de joc pentru a-şi etala calităţile de golgeter. Grecul a închis tabela în amicalul cu orădenii cu un şut plasat, la colţul scurt, din 16 metri şi şi-a apropiat aprecierile antrenorului. “Kapetanos a intrat foarte bine în meci. A făcut senzaţie în cele 20 de minute cît a jucat. Mi-a plăcut că a jucat pentru echipă. Este un jucător foarte bun”, a precizat Minteuan.

Intră la Brăneşti?
Deşi nu se pune problema ca Pantelis Kapetanos să înceapă titular meciul de săptămîna viitoare, de la Brăneşti, Minteuan se gîndeşte totuşi să-l introducă în teren pe parcursul jocului. “Noi sperăm să-l putem folosi şi la Brăneşti”, a spus antrenorul Alin Minteuan.

“Kapetanos e un golgeter înnăscut, a demonstrat asta şi la Steaua. Sper să fie şi pentru noi, să marcheze multe goluri şi să devină golgeterul Ligii 1!”
Vasile Maftei, fundaş CFR Cluj


“Pe un atacant îl ţin în viaţă golurile. E important pentru Pantelis că a debutat cu gol. Are viteză, tehnică şi atitudine”

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

“Kapetanos dă goluri meci de meci. Are stofă de atacant. Poate fi exemplu pentru orice atacant din România”
Adrian Mărkuş, atacant FC Bihor

CFR Cluj – FC Bihor 5-0
Au marcat: Hora (12), De Zerbi (20), Bastos (38), G. Mureşan (71), Kapetanos (79)
CFR: Nuno Claro – Maftei, Cadu, Rada, Edimar – G. Mureşan, Peralta – Hora, Bastos, Nicoară – De Zerbi. Antrenor: Alin Minteuan. Au mai jucat: Amadio, E. Kone, Creţu, Nuno Diogo, Mocan, Kivuvu, Panin, S. Buş, Bud, Kapetanos, Batin.
FC Bihor: Fildan – Moraru, Muscă, S. Oltean, Iuhas – Deaconescu – Florean, C. Chiş, Sorian, C. Cigan – Mărkuş. Antrenor: Gheorghe Ghiţ. Au mai jucat: A. Coroian, Danci, Bîrză, Fl. Pop, Hering.

INBOX
Armele returului
Alin Minteuan are primul ”11” pentru partida de la Brăneşti. Dintre nou- veniţi, Maftei şi Nicoară vor începe ca titulari la CFR.
Chiar dacă mai este o săptămînă pînă la primul meci oficial din 2011, cel cu Victoria Brăneşti, Alin Minteuan s-a decis asupra formulei de start. Ultima jumătate de oră a amicalului cu Arieşul Turda a fost o repetiţie în acest sens. În apărare, postul de fundaş stînga este singurul care îi mai dă mici bătăi de cap tehnicianului în alegerea titularului. Acolo, bătălia se dă între brazilianul Edimar şi veteranul Panin. Ultimul pare a avea cîştig de cauză, datorită formei mai slabe pe care o traversează Edimar. Nu întîmplător, Panin, dreptaci de meserie, a fost folosit ieri în banda stîngă pe durata a 65 de minute.
De Zerbi, atacant de careu
Dacă la închidere Gabi Mureşan şi Sixto Peralta şi-au betonat locurile, Minteuan mai are semne de întrebare în privinţa mijlocaşului dreapta. Deşi Ioan Hora a făcut parte din echipa titularilor în amicalul cu Arieşul, ivorianul Emanuel Kone rîvneşte şi el la acel post în primul ’11’. Atacul este compartimentul unde antrenorul feroviarilor trebuie să improvizeze. Absenţa lui Bud, suspendat, dar şi a lui Kapetanos, nerefăcut după accidentarea la genunchi, îl determină pe Minteuan să-l folosească pe Roberto de Zerbi vîrf împins. Italianul va fi ajutat din linia a doua de brazilianul Bastos.

Cum va arăta CFR Cluj cu Victoria Brăneşti
Nuno Claro – Maftei, Cadu, Rada, Panin – G. Mureşan, Peralta – E. Kone, Bastos, Nicoară – De Zerbi

“A dispărut spiritul de luptă de la primul event. Jucătorii pe care i-am adus, i-am ales pentru caracterul lor. Nu am abandonat lupta pentru titlu”
Arpad Paszkany, patron CFR Cluj

“Cu Arieşul am început cu o echipă inedită. Prima repriză a fost mai slabă, nu am avut atitudinea corespunzătoare. Pe final au intrat titularii şi s-a văzut diferenţa”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s