“Pentru mine, nu există locul doi!”

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Alin Minteuan, crede că jucătorii săi au recuperat dorinţa de a cîştiga şi e convins că “vişiniii” pot reveni în lupta pentru titlu.

Cel mai tînăr antrenor din Liga 1 vrea să cîştige un trofeu încă de la prima experienţă a sa din postura de “principal”. Alin Minteuan (34 de ani) e sigur că jucătorii săi au învăţat ceva din situaţia umilitoare în care au adus echipa la jumătatea campionatului.

Antrenorul a avertizat că elevii săi sînt pregătiţi pentru revanşă. “Cel mai mare cîştig după perioada de pregătire e faptul că-i sînt din nou foarte motivaţi. Au răspuns mai mult decît profesionist la tot ceea ce le-am cerut. Gîndesc pozitiv, sînt gata să schimbe destinul acestui campionat. Am şi vorbit cu ei. Le-am spus că talentul nu e totul. Poţi avea 11 superjucători, dacă motivaţia lor nu e la înălţime nu cîştigi nimic. Le-am dat exemplul echipelor mari. Acolo sînt fotbalişti foarte bine plătiţi, dar care nu-şi permit să se oprească o clipă din alergat. Le-am cerut să dea totul în teren. Sînt mulţumit de ei, în special de atitudinea lor. E esenţială determinarea, mai ales înaintea unei curse de urmărire“, a declarat Minteuan.

Crede că poate cîştiga campionatul!
Antrenorul a expus şi modul în care vor aborda clujenii returul. Minteuan crede că Oţelul Galaţi mai poate fi ajunsă. “Eu cred cu tărie că putem cîştiga toate meciurile. Dacă înainte de începerea pregătirii eram optimist, acum sînt şi mai optimist.

Nu există un meci abordat la egal pentru mine. Vom juca toate meciurile la victorie. CFR are mulţi jucători capabili să facă diferenţa. Dacă vor fi motivaţi şi concentraţi putem cîştiga în faţa oricărui adversar din Liga 1″, a mai spus antrenorul grupării campioane.

Accept faptul că în afara terenului fiecare e cu treaba lui. Dar atunci cînd îmbracă tricoul CFR-ului vreau să lupte împreună, să fie o adevărată echipă
Alin Minteuan, antrenor CFR Cluj

MECIURILE OFICIALE CU MINTEUAN PE BANCĂ
Partidă                        Competiţie
Steaua – CFR 2-2      Liga 1
CFR – U Craiova 2-1 Liga 1
CFR – AS Roma 1-1 Champions Leauge

“Traore genera pericol”
Alin Minteuan e convins că are la dispoziţie jucători care să-l facă uitat pe Lacina Traore, însă l-a complimentat pe atacantul ivorian. “Traore crea tot timpul pericol, chiar dacă eficienţa sa nu era prea mare. Fără el, am reuşit să marcăm de trei ori în ultimul amical. Aştept să intre şi Kapetanos. Nu mă îngrijorează atît de mult problema omului de gol. La noi pot apărea oricînd marcatori din linia a doua, Peralta, Ema Kone, Hora, Nicoară”, a spus Minteuan.

Slabi la posesie
Tehnicianul vişiniilor e îngrijorat de faptul că echipa sa nu face un joc de posesie, o problemă mai veche, relevată şi de cifrele înregistrate de clujeni în UCL, cele mai slabe la acest capitol dintre toate echipele participante în faza grupelor. “Suferim la posesie şi asta e o problemă greu de rezolvat. Totuşi, sînt mulţumit că la ultimele jocuri băieţii au făcut exact ceea ce le-am cerut”, a declarat Minteuan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s