Gabi Mureşan revine pe teren

Gabi Mureşan revine după o accidentare care i-a pus în pericol cariera. Mijlocaşul clujenilor speră ca echipa naţională să învingă Bosnia, în martie, şi să-şi ajute echipa de club să redevină o candidată la titlu în retur.

Gabi Mureşan (29 de ani) a ratat confruntările cu Roma şi cu Bayern din cauza unei accidentări suferite în derby-ul din septembrie cu “U” Cluj (1-1). Cel mai important jucător al campioanei a vorbit, după amicalul cu Ucraina, despre obiectivele sale din 2011

– Gabi, care a atmosfera la prima reprezentativă după turneul din Cipru?
– Chiar dacă prestaţia noastră n-a fost strălucitoare, am văzut la colegii mei multă dorinţă de a realiza o performanţă în tricoul echipei naţionale. Nimeni nu vine la lot pentru a se menaja şi a aduna o selecţie în plus, care eventual să-i îmbunătăţească o carte de vizită. Eu îmi doresc enorm să particip la un turneu final cu România.

– Crezi că putem învinge Bosnia, în martie?
– Trebuie să fim optimişti, să abordăm cu multă responsabilitate această partidă. E normal ca suporterii să aibă aşteptări şi ne dorim mult să nu-i dezamăgim. Eu vreau să ajut echipa, iar dacă se va apela la mine voi da sută la sută.

– Vii după o accidentare la gambă. Nu ai stat cam mult pentru o ruptură musculară?
– Bine că am revenit. Sincer, sînt foarte fericit. A fost o ruptură musculară deasupra gambei, pe care am rezolvat-o destul de repede, însă au apărut complicaţii. Am avut o venă blocată, iar după un consult la medicul lui Bayern, Muller-Wohlfahrt, am primit o veste neplăcută. Mi-a spus că e o accidentare extrem de serioasă şi că risc să-mi închei prematur cariera dacă nu voi fi atent. În consecinţă, a urmat o perioadă de repaus total de cîteva luni.

“Trebuie s-o luăm de la zero!”

– La echipa de club toată lumea te priveşte ca pe un salvator. Va rezolva revenirea ta problemele la CFR?
– Poate că le-am lipsit colegilor mei, dar ei mi-au lipsit mult mai mult. Nu sînt Ronaldinho, să dau două goluri pe meci şi să rezolv de unul singur o partidă. Eu sînt un jucător de echipă, dispus la efort şi la muncă. Mă bucur că mă întorc pe gazon, fiindcă mi-a fost greu să accept că nu pot juca în meciuri importante, din Champions League, după ce am muncit enorm să ajung acolo. Vreau să-mi iau revanşa.

– Nu e o situaţie ruşinoasă pentru campioana României o clasare pe locul 8 după jumătatea campionatului?
– Cu siguranţă nu ne simţim prea grozav în această postură. Explicaţiile sînt tardive. Una singură stă în picioare: s-a instalat o stare de suficienţă la noi, după ce am cîştigat tot. Am greşit, fiindcă trebuie să-ţi doreşti mereu mai mult. Sper să ne revenim în retur. Au venit şi fotbalişti noi la echipă, care-şi doresc mult să adune poate primele satisfacţii majore din cariera lor. Şi noi, jucătorii mai vechi, trebuie să gîndim la fel, s-o luăm de la zero.

– Crezi că acest campionat e compromis pentru voi?
– În fotbal totul e posibil, dar nu e suficient să te amăgeşti cu această observaţie. E important ce se va întîmpla în primele 5-6 etape. Depindem de ce vor face echipele situate înaintea noastră în clasament, dar ar fi o greşeală să fim mai atenţi la ce fac adversarii noştri decît la ceea ce facem noi.

Gabi Mureşan, mijlocaş CFR Cluj

“Mă bucur foarte mult că sînt în regulă din punct de vedere medical. Vreau să revin cît mai repede la un nivel fotbalistic bun şi să-mi ajut coechipierii”

Amadio rămîne la Cluj

După ce Eduard Stăncioiu a fost pus pe lista de transferuri, oficialii clubului din Gruia au luat decizia de a-i oferi un contract goalkeeperului italian, Remo Amadio. “E un portar de perspectivă. Va rămîne la Cluj, chiar dacă vom miza pe el cel mai probabil începînd cu sezonul viitor”, au concluzionat şefii lui CFR. Situaţia lui Stăncioiu nu s-a lămurit deocamdată, după ce portarul a refuzat oferta de la FCM Tg. Mureş.

Traore: “Sînt încîntat că am venit la Kuban”
Lacina Traore a ajuns ieri în cantonamentul echipei lui Dan Petrescu, la Marbella. Ivorianul şi-a exprimat gratitudinea faţă de CFR Cluj, clubul care l-a adus în Europa. “E o nouă provocare pentru mine. Sînt încîntat că Dan Petrescu s-a gîndit la mine. E un antrenor bun, care a realizat lucruri importante în România. Sper să nu-l dezamăgesc şi să realizez şi la Kuban performanţele de la Cluj. Mulţumesc CFR-ului că mi-a dat şansa de a ajunge în Europa”, a spus Traore pentru site-ul oficial al ruşilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s