CFR a făcut o ofertă oficială de 150.000 de euro la Academica pentru Sougou

“Vişiniii” aşteaptă pînă luni răspunsul echipei din Coimbra. Portughezii sînt aproape de calificarea în finala Cupei şi nu vor să renunţe prea uşor la internaţionalul senegalez.

Arpad Paszkany vrea să închidă pînă la începutul săptămînii viitoare “afacerea” Sougou. Directorul executiv al “vişiniilor”, Răzvan Zamfir, a obţinut acordul jucătorului în urmă cu două zile, după o întrevedere care a avut loc în Portugalia. CFR a înaintat imediat o ofertă pentru senegalezul aflat în ultimele şase luni de contract, pentru a-l avea la dispoziţie imediat: 150.000 de euro!
Oficialii lui Academica ezită să se despartă de atacantul care a marcat un gol în ultima etapă de campionat, 3-3 cu Beira Mar. Motivul? Academica va juca pe 20 aprilie manşa retur a semifinalei Cupei Portugaliei, împotriva echipei la care joacă Tony, Vitoria Guimaraes, în tur 0-1. “Studenţii” din Coimbra n-au mai ajuns în finala Cupei din 1969. Antrenorul lui Academica îl vede pe Sougou drept un element indispensabil pentru gruparea sa, ironizîndu-i pe clujeni. “Cred că au trimis oferta cu barca, din moment ce încă n-a ajuns la noi…”, a spus Jose Guilherme. În fapt, portughezii trag de timp cu speranţa că vor obţine o sumă mai mare pentru Sougou, aproximativ 300.000 de euro.

Ultimatumul expiră luni
Paszkany găseşte exagerate pretenţiile celor de la Academica. “N-am să plătesc foarte mult pentru un jucător care mai are cîteva luni de contract. Practic, se poate spune că Sougou e jucătorul nostru din vară. N-am semnat deocamdată cu el un precontract, pentru că, pînă la finalul campionatului, se mai pot întîmpla multe. Jucătorul vrea să vină la noi, avem acordul lui. Mingea e în terenul lui Academica. Portughezii trebuie să ne dea un răspuns pînă luni”, a spus Paszkany.
4 jucători de atac au părăsit CFR-ul în această iarnă: Y. Kone, Traore, Sforzini şi Anselmo

“Sougou e un jucător foarte bun, de care am avea nevoie în retur. Poate juca pe orice post în atac, îl monitorizăm de multă vreme”
Arpad Paszkany

Nu mai ia încă un atacant
Paszkany a mărturisit că Modou Sougou este ultima ţintă a clujenilor în acest mercato. Patronul campioanei nu e îngrijorat de faptul că atacanţii de careu ai CFR-ului, Bud şi Kapetanos, vor lipsi în prima etapă. Primul e suspendat, iar grecul e în urmă cu pregătirea fizică. “Nu are rost aducem un atacant, pînă Pantelis ar intra în formă. Un nou atacant ar avea oricum nevoie de timp, pentru a se adapta. Batin e o soluţie, iar un cuplu De Zerbi-Bastos ar aduce un plus de viteză şi de fantezie în ofensivă”, a motivat Paszkany.

Revin azi la Cluj

Cantonamentul din Antalya s-a încheiat ieri. Clujenii vor reveni în această seară la Cluj, cu două săptămîni înainte de reluarea campionatului. Trupa lui Minteuan are programat un amical pentru data de 19 februarie, cu echipa din liga secundă, FC Bihor. “Sperăm să nu se amînde campionatul. Tocmai din acest motiv ne întoarcem mai repede din Turcia, pentru a ne obişnui cu clima din ţară”, a spus preşedintele Iuliu Mureşan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s