Sixto Peralta şi De Zerbi sînt speranţele clujenilor

Vişiniii au trecut de campioana Bulgariei, 3-2, după cea mai solidă prestaţie din meciurile de verificare.

Campioana a prins frecvenţa unui ritm de competiţie. La ultimul amical din Antalya, 3-2 cu bulgarii de la Litex Loveci, Alin Minteuan şi-a devoalat strategia pentru retur. Antrenorul a folosit o formulă apropiată de ceea ce va juca în prima etapă, cu Victoria Brăneşti. Echipa sa a făcut cel mai bun joc din pregătiri, însă a arătat că e vulnerabilă pe faza defensivă.

Peralta şi De Zerbi, maeştri de ceremonii. Argentinianul şi decarul vişiniilor asigură protocolul fazelor ofensive. Sixto a încîntat în prima repriză a amicalului cu campioana Bulgariei. Bun şi la recuperare, mijlocaşul a generat trei acţiuni periculoase în numai un sfert de oră de la startul partidei. Mai mult, Peralta a deschis scorul elegant, după un schimb de pase cu De Zerbi (11). Italianul reprezintă un alt reper în jocul vişiniilor. La fazele fixe, mingile plecate din stîngul italianului sînt de cele mai multe ori “assist-uri”.
Hora are buletin de Cluj. Ajuns doar o variantă de rezervă, Ioan Hora a impresionat în a doua parte a meciului. Internaţionalul de tineret pare să se fi integrat în sfîrşit în garnitura feroviarilor clujeni. Cu un gol şi un penalty obţinut în prelungiri, fostul bistriţean a făcut diferenţa în faţa brazilienilor lui Litex.
Tom şi Jerry. CFR n-a scăpat de problemele din banda stîngă a defensivei. Impetuos pe faza de atac, Edimar are dificultăţi în a se apăra în faţa unui adversar de calibru. Brazilianul Tom l-a depăşit net în amicalul de ieri, egalînd la 1 chiar din zona care trebuia supravegheată de Edimar. De altfel, bulgarii au profitat, orientînd majoritatea acţiunilor de atac pe flancul fundaşului brazilian.
Obsesia lui Kivuvu. Clujenii trebuie să salute revenirea lui Gabi Mureşan după accidentarea din tur. Înlocuitorul său, Dominique Kivuvu, nu-şi asumă nici un risc iar singurul său gest tehnic pare a fi pasa înapoi.
CFR CLUJ – LITEX (Bulgaria) 3-2 (1-1)
Au marcat: Peralta (11), Hora (57), Cadu (90Ă2, pen.) / Tom (40), Sandrinho (65)
CFR CLUJ: Mincă – Panin, Cadu, Rada, Edimar – E. Kone, Peralta, Kivuvu, Nicoară – De Zerbi – Batin. Antrenor: Alin Minteuan.
Au mai jucat: Bastos, Hora, Nuno Diogo, E. Dică, Bud, Negruţ

“Am văzut la băieţi dăruire şi atitudine, calităţi care ne-au lipsit în tur. Acesta cred că va fi marele cîştig pentru partea a doua a campionatului”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Cadu, eliminat în prelungiri
“Centralul” amicalului de ieri a dat dovadă de exces de zel. Cadu a înscris în prelungiri golul victoriei, din penalty, după care a bubuit mingea în spatele porţii. Căpitanul clujenilor a văzut imediat al doilea galben, fiind eliminat. Măsura arbitrului a stîrnit hohote de rîs pe banca vişiniilor. De altfel, şi Sandrinho, mijlocaşul lui Litex, a fost avertizat fiindcă a continuat o fază după fluierul arbitrului.

INBOX
– Nicoară s-a accidentat uşor ieri după o intrare mai dură a unui adversar. Minteuan l-a schimbat înainte de pauză pentru a-l menaja pe mijlocaşul adus de la Brăneşti.
– Clujenii vor reveni mîine în ţară. Următoarea partidă de verficare e programată pe 19 februarie. CFR va întîlni la Cluj formaţia din liga a doua FC Bihor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s