Stăncioiu a fost pus pe liber la dorinţa patronului celor de la CFR Cluj

Portarul a plătit pentru faptul că şi-a înfruntat de mai multe ori şefii la şedinţele din vestiar.

Eduard Stăncioiu (29 de ani) a căzut victima politicii de remaniere a lotului gîndită de Arpad Paszkany. De altfel, a fost ideea patronului feroviarilor de a renunţa la goalkeeper-ul român. Stăncioiu a fost anunţat că nu mai face parte din lotul pregătit de Alin Minteuan. Decizia nu e legată de performanţele sportive ale portarului, care n-a evoluat în ultimul amical, 3-1 cu SV Ried. Clujenii au premeditat îndepărtarea lui Stăncioiu încă din această iarnă. CFR l-a transferat pe Mincă, de la Braşov, şi l-a adus în probe pe italianul Amadio. Mutările au fost impuse de Paszkany, care-l vedea pe Stăncioiu drept un element destabilizator pentru vestiarul campioanei. Nu au fost puţine momentele în care Stăncioiu îşi exprima fără menajamente punctul de vedere în faţa conducerii clujenilor, la şedinţele din vestiar.
În plus, portarul a făcut o declaraţie după partida cu Bayern, 0-4, care l-a scos din sărite pe Paszkany. “Avem şansa porcului de Crăciun în Ligă. Este normal ca lumea să ne fluiere după un asemenea rezultat ruşinos. N-am mai luat vreun autogol, dar coechipierii m-au ajutat să ajungem la cifra 4”, a spus Stăncioiu. Portarul avea o influenţă mare şi în rîndul coechipierilor. Majoritatea regretă despărţirea de portarul adus în 2006, de la Sportul Studenţesc. “Păcat, e cel mai bun portar de la CFR Cluj. Se va vedea absenţa lui în retur”, a spus unul dintre colegii lui Stăncioiu. (Marius Tuhuţ)

10 jucători au plecat de la CFR în această iarnă: Y. Kone, Tony, Alcantara, Peskovici, Anselmo, Sforzini, T. Costa, Stăncioiu, Culio şi Bjelanovici

162 de partide a adunat Stăncioiu în Liga 1

“S-a renunţat la jucătorii expiraţi din punctul de vedere al mentalităţii. Mai sînt cîţiva în lot. O să dispară toţi”

Arpad Paszkany

Fost căpitan în Gruia
Stăncioiu a început sezonul 2007-2008 din postura de lider al vestiarului la CFR. Ioan Andone i-a dat banderola de căpitan, dar tot “Fălcosul” i-a luat-o după ce portarul şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, la un meci cu Pandurii. Atunci, Stăncioiu a fost amendat şi şi-a pierdut locul în primul unsprezece, iar banderola a ajuns la portughezul Cadu.

Dorit de Astra
Portarul de 29 de ani a fost anunţat să-şi caute echipă. O propunere concretă a venit de la Astra Ploieşti, echipă cu care Edi a negociat ieri. Sînt şanse mari ca goalkeeperul să ajungă la un acord cu echipa antrenată de Tibor Selymes. Stăncioiu este singurul jucător român din lotul “vişiniilor” care a participat la un turneu final, la Euro 2008.

Încîntaţi de Kapetanos
Jucătorii lui Minteuan au salutat transferul lui Pantelis Kapetanos la gruparea din Gruia. “A dat multe goluri pentru Steaua, are experienţă. Sînt sigur că-şi va demonstra valoarea şi la CFR”, a spus Maftei, secondat de Ionuţ Rada: “Îl ştiu pe Pantelis de la Steaua. Poate deveni golgeterul CFR-ului”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s