Kapetanos la CFR CLUJ

Grecul a semnat ieri un contract pe 3 ani şi jumătate cu clubul din Gruia după ce a încasat un bonus consistent şi un salariu stagional de 170.000 de euro.

CFR Cluj a acoperit imediat plecarea lui Bjelanovici la Atalanta. Ieri, vişiniii au anunţat că au ajuns la un acord cu grecul Pantelis Kapetanos (27 de ani), omul de gol al Stelei din ultimele sezoane. Kapetanos va cîştiga peste plafonul de salarii pe care Paszkany l-a impus la CFR, 170.000 de euro pe sezon. Grecul a semnat pe trei ani şi jumătate şi va încasa şi o primă de instalare substanţială, de 250.000 de euro.

Vişiniii au jubilat după ce au obţinut semnătura atacantului care a fost prezent la Mondialul din Africa de Sud. “Sper să devină golgeterul României, în tricoul lui CFR Cluj. Aveam nevoie de un vîrf de careu şi am acţionat imediat după plecarea lui Bjelanovici”, a spus preşedintele Iuliu Mureşan, completat de Arpad Paszkany. “Sper să fie foarte eficient, să dea mai multe goluri decît la Steaua. Nu e greu să convingi un jucător să vină la CFR Cluj. Pentru mine era o ţintă să aducem un fotbalist precum Kapetanos, cu abilităţile sale, care să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat omul de afaceri clujean.

“Proiectul de la Cluj e unul atractiv, am constatat acest lucru în perioada petrecută în România. Steaua face parte din trecut, acum mă gîndesc numai la CFR şi la obiectivele acestui club”
Pantelis Kapetanos, atacant CFR Cluj

“Nu am făcut nici o ofertă pentru Moraes. Pe postul lui avem trei jucători: De Zerbi, Bastos şi Bud. Nu facem colecţie de jucători pe acelaşi post”
Arpad Paszkany

CE TRANSFERURI A FĂCUT CFR ÎN IARNĂ

Nume Echipă Preţ
Viorel Nicoară Victoria Brăneşti 200.000 euro
Mihai Mincă FC Braşov 80.000 euro
Vasile Maftei Urziceni liber
Pantelis Kapetanos Steaua liber

COMPARAŢIE

SAŞA BJELANOVICI
Minute jucate 577
Mingi jucate 171
Pase reuşite 77
Acţiuni utile 18
Recuperări ofensive 12/26
Lovituri cu capul 45
Şuturi pe poartă 7/16

PANTELIS KAPETANOS
Minute jucate 526
Mingi jucate 169
Pase reuşite 87
Acţiuni utile 15
Recuperări ofensive 7/20
Lovituri cu capul 14
Şuturi pe poartă 7/17

Operat la menisc
Kapetanos a suferit o intervenţie chirurgicală la menisc în decembrie. Perioada de refacere a durat o lună şi, în mod normal, grecul, aşteptat în aceste zile în Antalya, poate intra direct la antrenamentele lui Alin Minteuan. Acum 4 zile, jucătorul ajunsese la o înţelegere cu Anorthosis Famagusta, dar ulterior clubul cipriot a anunţat că a renunţat să-l mai înregimenteze pe Kape.

Eric şi Wesley, departe de CFR
Paszkany a explicat de ce nu s-a materializat interesul campioanei pentru brazilienii Eric şi Wesley. “La primul ne-a descurajat încrengătura apărută în legătură cu cine are dreptul de proprietate asupra sa. La Wesley, mi s-au părut exagerate pretenţiile sale, faţă de nivelul Ligii 1. Ne-am fript şi cu Yssouf Kone”, a declarat Paszkany .

Dorinel Munteanu: “CFR a cîştigat enorm prin aducerea lui Kapetanos”

Dorinel Munteanu a comentat plecarea lui Pantelis Kapetanos de la Steaua, spunînd că echipa din Ghencea ar fi trebuit să-l păstreze pe jucătorul grec, unul din cei mai buni atacanţi din Liga în concepţia fstului tehnician al Stelei.

CFR Cluj a făcut un transfer foarte bun. Sînt convins că se va integra repede la echipă şi va marca foarte multe goluri. Este un jucător imprevizibil şi poate marca din orice situaţie. Pe mine m-a impresionat atunci cînd am antrenat la Steaua. Este unul din cei mai valoroşi atacanţi din campionatul românesc. Dacă nu a fost dorit la Steaua nu înseamnă că nu are valoare”, a spus Dorinel Muinteanu la televiziunea Sportro.

Tehnicianul Oţelului Galaţi a comentat şi posibilul transfer al brazilianului Junior Moraes în Ghencea, spunînd că nu-l vede pe atacantul bistriţean la acelaşi nivel cu Bogdan Stancu.

Moraes e un jucător valoros, dar se face prea multă vîlvă. Dacă este atît de valoros, probabil nu ar mai exista aceste discuţii pentru 100.000 de euro. Toate aceste discuţii nu fac decît să îl afecteze pe jucător”, a spus Dorinel Munteanu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s