Adrian Anca, antrenor la “satelit”

Feroviarii vor reînfiinţa din vară echipa a doua, care va activa în al treilea eşalon.
Antrenor va fi, cel mai probabil, fostul golgeter al vişiniilor, Adrian Anca. CFR a renunţat la echipa-satelit în vara lui 2009. “Era o investiţie care nu avea sens. Nu puteam trimite fotbalişti de la prima echipă să joace în Liga a treia”, explica preşedintele Iuliu Mureşan la acea vreme.

Clujenii privesc cu atenţie spre propria pepinieră: Noul CFR

Alin Minteuan a luat în pregătiri patru juniori: portarul Călin Tiut, fundaşul Paul Mocan şi mijlocaşii Adrian Păun şi Sergiu Negruţ.

Arpad Paszkany îşi doreşte un transplant “blau-grana” la CFR Cluj. “Dacă Barcelona îşi poate permite să aibă 5-6 jucători din propria pepinieră în prima echipă, noi de ce n-am putea?”, a spus şeful vişiniilor înainte de reluarea pregătirilor. În premieră pentru istoria recentă a clubului din Gruia, antrenorul Alin Minteuan a luat patru juniori în pregătiri, în Antalya: goalkeeperul Călin Tiut (19 ani), fundaşul Paul Mocan (18 ani) şi mijlocaşii Adrian Păun (15 ani) şi Sergiu Negruţ (17 ani).
Gheorghe Vasile, coordonatorul Centrului de copii şi juniori de la CFR, e convins că va propune în scurt timp nume interesante pentru prima echipă. Păun şi Negruţ sînt pariurile tehnicianului. “Primul nu a împlinit încă 16 ani. E un mijlocaş polivalent, care face ambele faze. Sînt sigur că, în scurt timp, poate face pasul spre prima echipă. Cu calităţile tehnice ale lui Negruţ cei din conducerea clubului sînt familiarizaţi. El cochetează de ceva timp cu prima echipă”, a spus tehnicianul de 57 de ani.
Un nou Rada
Gheorghe Vasile n-a uitat nici de Mocan şi Tiut. “Mocan are un fizic excelent, măsoară 1.88 metri. În fotbalul modern faza de construcţie începe de la fundaşi, iar Mocan are o tehnică bună. Mai mult, e redutabil la jocul aerian, l-aş asemăna cu Rada. Tiut e un profesionist desăvîrşit, se antrenează cu multă responsabilitate. Aceşti copii vor avea şansa lor dacă vor continua să muncească”, a încheiat Gheorghe Vasile .

Negrut a pierdut finala campionatului republican de juniori A, in sezonul trecut. Acum se pregateste alaturi de Cadu si Amadio F Vakarcs Lorand

“La CFR găseşti condiţii pentru performanţă şi profesionalism. S-a investit mult în acest centru de copii şi juniori, iar roadele vor începe să apară”
Gheorghe Vasile, coordonator Centrul de copii şi juniori al CFR Cluj

360.000 de euro pentru Wesley
Clujenii i-ar fi oferit un contract de 360.000 de euro pe sezon brazilianului Wesley în condiţiile în care ar fi venit gratis la Cluj. Informaţia a fost făcută publică de Gigi Becali, care a dezvăluit că îl doreşte şi el pe brazilian. Wesley a semnat ieri prelungirea contractului cu FC Vaslui, pe încă trei ani. “Le mulţumesc celor de la Cluj că s-au gîndit la mine, dar oferta domnului Porumboiu a fost mai bună”, a spus ieri mijlocaşul.

Yssouf Kone, inapoi la Rosenborg?

Presa din Norvegia a anunţat că Rosenborg Trondheim i-a făcut o ofertă lui Yssouf Kone, după despărţirea acestuia de CFR Cluj.

Aceeaşi sursă notează şi faptul că ivorianul ar avea o propunere din Polonia, de la Wisla Cracovia. “Nu e adevărat că am discutat cu cei de la Wisla. Într-adevăr, există posibilitatea de a mă întoarce în Norvegia”, a comentat Kone.

Advertisements

One thought on “Adrian Anca, antrenor la “satelit”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s