Profit maxim pentru CFR Cluj » 6 milioane de euro în 2 ani!

Acesta este profitul obţinut de clujeni după vînzarea a patru fotbalişti importanţi: Pereira, Deac, Dubarbier şi Culio.

Vîndut cu 1,6 milioane de euro la Galatasaray, Culio este a patra superafacere făcută de CFR Cluj, după Pereira, Dubarbier şi Deac.

CFR Cluj a profitat de cele două prezenţe în Champions League. “Sîntem clubul din România care vinde cel mai bine. Am dovedit-o şi cu Pereira, şi cu Deac, acum cu Juan Culio. Îmi pare rău că am renunţat la aceşti jucători de valoare, dar face parte din dinamica oricărui club”, a spus preşedintele Iuliu Mureşan.

Campioana a obţinut 10,6 milioane de euro numai din vînzările a patru jucători în ultimul an şi jumătate: Alvaro Pereira (4,5 milioane de euro, Porto), Ciprian Deac (3 milioane de euro, Schalke), Juan Culio (1,6 milioane de euro, Galatasaray) şi Sebastian Dubarbier (1,5 milioane de euro, Lorient). Mai mult, “vişiniii” au păstrat un procent important şi din revînzarea lui Pereira (20 la sută), unul dintre cei mai bine cotaţi fundaşi stînga din Europa.

Falimentul Fabbiani
În registrul de pierderi, feroviarii îl pot trece fără rezerve pe “Căpcăunul” Fabbiani, al cărui transfer de la Lanus i-a costat 2,2 milioane de euro. Paszkany a recuperat numai 600.000 de euro prin împrumuturile succesive la Newell’s şi River Plate. În cele din urmă, Shrek şi-a reziliat contractul cu CFR, plecînd cu una dintre cele mai dure etichete puse vreodată de Paszkany. “Pe Fabbiani îl regretă numai proprietarii de cluburi din Cluj. Unde joacă acum? La All Boys? Mai are puţin şi ajunge la old-boys”, a comentat patronul lui CFR.   

Va cîştiga 800.000 de euro!
Culio s-a înţeles ieri cu Galatasaray şi a semnat un contract pe 3 ani şi jumătate. El va avea un salariu anual de 800.000 de euro, de peste 5 ori cît cîştiga la Cluj. “Sînt extrem de fericit. E o onoare că voi lucra cu Hagi, îmi doream enorm acest lucru. Am semnat cu un club mare, totul e impresionant la Galatasaray”, a spus Culio.

500 de mii de euro a plătit CFR Cluj celor de la Deportes La Serena în schimbul lui Juan Culio, în 2007

Au vîndut cît Dinamo şi Steaua la un loc
Echipă    Bani încasaţi din 2009
Dinamo    5,5
Steaua    5
Poli Timişoara    3,2
* sumele sînt exprimate în milioane de euro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s