Alin Minteuan va schimba sistemul de joc la CFR Cluj

Campioana va reveni la modulul folosit de antrenorul liderului din Liga 1, în perioada 2005-2006, şi de Trombetta la prima participare în UCL.

“Vişiniii” sînt pe locul al doilea în topul celor mai prolifice ofensive din Liga 1, dar defensiva a scîrţîit serios în primele 18 etape ale actualei stagiuni. CFR a folosit trei jucători în avanposturi în mandatul lui Mandorlini şi doi după venirea lui Cîrţu. Minteuan va mai sacrifica un jucător cu valenţe pur ofensive pentru a întări linia mediană şi pentru a cîştiga siguranţă în apărare. Cel mai tînăr antrenor din campionat vrea să revină la sistemul 4-2-3-1, care a dat satisfacţie în mandatul lui Dorinel Munteanu, la Cluj, 2005-2006, dar şi în perioada în care echipa a fost pregătită de Maurizio Trombetta.
Peralta şi Gabi Mureşan, centrul de greutate
Minteuan aşteaptă revenirea lui Gabi Mureşan, jucător care a lipsit o bună parte din prima jumătate a campionatului. Internaţionalul român va juca alături de Peralta, în faţa apărării. Cei doi vor asigura atît echilibrul defensiv, cît şi amorsarea fazelor de atac. Antrenorul lui CFR aşteaptă clarificarea situaţiilor lui Culio şi Traore pentru a şti dacă va putea conta pe cei doi şi în 2011. Dacă vedetele feroviarilor vor continua la Cluj, campioana va avea o forţă ofensivă importantă, cu Bastos, De Zerbi şi Culio în spatele vîrfului împins, Lacina Traore.

CUM AR PUTEA ARĂTA CFR-ul în 2011
Stăncioiu – Maftei, Cadu, Piccolo, Panin – G. Mureşan, Peralta – Bastos, De Zerbi, Culio (Hora) – Traore (Bjelanovici)

Transferuri în linia mediană
Paszkany a anunţat că va mai aduce doi mijlocaşi, tocmai pentru a-l ajuta pe Minteuan să-şi pună în aplicare planurile tactice. CFR a pierdut un jucător important la mijlocul terenului, pe argentinianul Tomas Costa, pe care Porto nu a mai dorit să-l împrumute şi în retur la Cluj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s