Paszkany şi Mureşan l-au reconfirmat pe Minteuan în funcţia de principal

Şefii “vişiniilor” au anunţat că nu renunţă la titlu.

Arpad Paszkany
“Am ajuns la concluzia că Alin este cel mai potrivit să fie antrenorul nostru în retur. Am ales cu mintea şi cu sufletul de data aceasta, am realizat că nici un alt antrenor nu ar fi îndeplinit atributele lui Alin. Ca şi secund a lucrat cu mai mulţi tehnicieni, cunoaşte mai mult decît oricine vestiarul şi este dedicat trup şi suflet clubului CFR. Tot timpul ne-am dorit ca şi antrenor un fost fotbalist de la CFR. Mai mult, ne dorim ca în viitor să promovăm 5-6 juniori din pepiniera proprie în primul 11. Barcelona a avut succes cu această strategie, deci nu vă de ce aici nu ar fi bună această idee”, a spus Paszkany.

“Regret că s-a stins acel spirit de luptă şi determinare în tur. Jucătorii trebuie să fie conştienţi că trebuie să dea totul la fiecare meci, doar talentul nu e suficient. Trebuie să resuscităm acest spirit la CFR”

Iuliu Mureşan
“Decizia n-a fost grea, împreună cu ceilalţi acţionari am decis să mergem pe stabilitate şi continuitate. Singurul potrivit pe termen lung este Alin Minteuan. Alin nu este un mercenar care să ceară banii la final şi să plece. Vestiarul îl respectă şi sper să facă treabă”

“Pe Yssouf Kone l-am anunţat că nu mai face parte din lot, deci ne vom despărţi amiabili sau prin reziliere de contract. La fel şi celor cărora le-am spus să îşi caute echipe nu vor merge în cantonament. Dacă nu vor găsi un angajament li se va pune la dispozţie un antrenor”

Alin Minteuan
“Sînt foarte emoţionat şi vreau să le mulţumesc celor care mi-au dat încredere. Este echipa la care m-am lansat în fotbalul mare. Nu ne-a mai rămas decît un obiectiv, dar nu vom ceda. Sînt mai aproape de băieţi, de vestiar. Ştiu ce se întîmplă şi pe teren şi vreau să ajut cît pot”.

Cadu îi felicită pe conducătorii lui CFR pentru alegerea lui Minteuan: “E antrenorul potrivit”

Căpitanul clujenilor e convins că “vişiniii” au şanse reale de a cîştiga un nou titlu.

Alin Minteuan va fi reconfirmat astăzi în funcţia de antrenor principal al campioanei. Căpitanul Cadu e sigur că fostul secund va reuşi să readucă trupa din Gruia în lupta pentru titlu. “Mă bucur că rămîne Alin Minteuan. E persoana potrivită. Cunoaşte foarte bine echipa şi campionatul românesc. Unui antrenor străin i-ar fi luat foarte mult timp să se adapteze, iar noi nu cred că ne mai putem permite acest lux. Dacă mai pierdem două meciuri, nu o să mai avem nici o şansă la titlu”, a spus portughezul.
Fundaşul clujenilor nu crede că Oţelul Galaţi va putea duce acelaşi ritm şi în retur. Cadu a găsit explicaţia pentru prestaţiile sub aşteptări din 2010. “E clar că în unele meciuri ne-a lipsit atitudinea. N-am intrat în teren ca nişte adevăraţi campioni. Trebuie să ne asumăm vina pentru ce s-a întîmplat în tur. Nici Mandorlini, nici Cîrţu n-au fost de vină. Noi jucăm, noi sîntem principalii vinovaţi. Acum sîntem la 12 puncte de Oţelul, dar la numai 7 de Timişoara. Meciurile de foc se vor juca în Gruia, cu Poli, Steaua, Oţelul sau Vaslui şi acesta e un avantaj de care sper să profităm”, a încheiat jucătorul care a împlinit marţi 29 de ani.
16 meciuri a adunat Cadu în tricoul feroviarilor în Liga 1, în sezonul în curs

“Alin e alegerea cea mai bună. Putem salva împreună acest sezon. Noi, jucătorii, sîntem vinovaţi pentru faptul că ne situăm pe locul 8”
Cadu, căpitan CFR Cluj

MECIURILE CFR-ului CU MINTEUAN PE BANCĂ
Partidă               Rezultat
Steaua – CFR   2-2
CFR – Craiova  2-1
CFR – Roma     1-1

“N-aş putea juca la Dinamo”
Cadu e măgulit de interesul “cîinilor roşii”, dar spune că nu ar putea juca la o altă echipă, în România. “Ar fi greu, aproape imposibil, să joc la Dinamo sau la Steaua. În Liga 1, voi evolua numai pentru CFR Cluj. Sigur voi rămîne şi în retur, la Cluj. Vom avea o echipă competitivă, sînt sigur că vor mai veni jucători de valoare”, a declarat Cadu.

Au discutat şi cu Paciencia

După ce negocierile cu Pacheco s-au încheiat, cu un răspuns negativ din partea antrenorului, clujenii au discutat şi cu tehnicianul lui Sporting Braga, Domingos Paciencia (41 de ani)

Antrenorul îşi doreşte însă să continue la Braga şi în retur, după ce a reuşit să-i califice pe portughezi în primăvara europeană, în Europa League. Paciencia n-a exclus posibilitatea colaborării cu CFR din sezonul viitor.

Leave a comment