Yssouf Kone pus la zid

Paszkany nu-l mai vrea la echipă pe atacantul ivorian, despre care spune că i-a lăsat o impresie mai proastă decît Fabbiani.

“Îi vom rezilia contractul lui Yssouf Kone. A înşelat orice fel de aşteptare”, anunţa Paszkany imediat după finalul turului. Ivorianul care cîştigă 56.000 de euro pe lună a fandat, declarînd că vrea să-şi respecte angajamentul scadent în iarna lui 2011. Şeful clujenilor a reacţionat caustic. “M-aş fi bucurat s-o facă şi pînă acum. Există această injustiţie în fotbal: eu am obligaţia să-l plătesc, iar el poate să-şi bată joc de mine, cît timp are contract. Fotbaliştii semnează contracte pe sume mari, care nu pot fi modificate în funcţie de prestaţiile lor. Dacă eşti nemulţumit de calitatea muncii unui contabil poţi lua măsuri pentru a îndrepta această situaţie. În cazul fotbaliştilor, nu poţi face nimic“, a spus Paszkany.
Şeful clujenilor a adăugat că ivorianul ar ieşi prost chiar şi într-o comparaţie cu Fabbiani. “Argentinianul era lux pe lîngă Kone. A ajuns la All Boys? Mai e puţin pînă la old-boys. Păcat de talentul lui. Aşa se întîmplă cînd, deşi ai talent cu carul, îţi lipseşte inteligenţa să-l fructifici. Revenind la Kone, cîte goluri a marcat el, cîte pase decisive a reuşit? Traore a făcut în jumătate de sezon mai mult decît Yssouf în doi ani. Şi vorbim de un tînăr de 20 de ani. De asta spuneam că e nedrept ca Traore să fie huiduit, cînd ar trebui ca de acest tratament să aibă parte cei care stau prin tribună şi mănîncă banii clubului”, a încheiat Paszkany.

16 goluri în 51 de meciuri a înscris Yssouf Kone pentru clujeni, în Liga 1

“Sînt destui fotbalişti mai puţin talentaţi care reuşesc în viaţă. Talentul cîntăreşte foarte puţin dacă nu e dublat de muncă şi de ambiţie”
Arpad Paszkany

CIFRELE ATACANŢILOR LUI CFR ÎN ACEST SEZON
Jucător Prezenţe / Goluri (Liga 1)
Lacina Traore 13/7
Cristian Bud 10/1
Saşa Bjelanovici 13/3
Roberto De Zerbi    7/5
Yssouf Kone    2/0

Pariul lui Paszkany
Cristi Bud rămîne în planurile de viitor ale CFR-ului. Arpad Paszkany a declarat că atacantul trebuie ajutat să revină la forma sportivă arătată în returul campionatului trecut. “Trece printr-o perioadă mai puţin bună. A marcat foarte multe goluri în campionatul trecut, deşi ulterior a cam dispărut din peisaj. Cu siguranţă nu va pleca de la CFR, cu atît mai puţin la Steaua”, a spus Paszkany.

Verde pentru Minteuan

Alin Minteuan nu va avea probleme cu validarea pe banca “vişiniilor” din partea Şcolii Federale de Antrenori.

Tehnicianul clujenilor va susţine un examen pe 10 ianuarie la Bucureşti, iar la finele lunii va începe cursurile pentru licenţa PRO. “Regulamentul permite unui cursant pentru licenţa PRO să ocupe funcţia de principal”, a spus Mircea Rădulescu. Minteuan va fi reconfirmat în funcţia de principal, mîine, într-o conferinţă de presă.

“Sper ca Traore să rămînă”

Paszkany îşi doreşte ca Lacina Traore să rămînă pînă la finalul campionatului.

“I-am spus că e mai bine aşa pentru cariera lui. Nu am primit, deocamdată, oferte pentru el, dar sînt mai multe cluburi care ne-au comunicat că vor veni cu ceva concret la începutul anului viitor. Sînt 80 la sută şanse să continue la Cluj”, a mărturisit patronul campioanei.

Advertisements

One thought on “Yssouf Kone pus la zid

  1. Enjoyable read! This isn’t even the type of thing that I find interesting, but this post peaked my curiousity enough that I really appreciated it. I want to see more posts like this in the future!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s