Viorel Nicoară, noul jucător al lui CFR Cluj

Mijlocaşul de 23 de ani transferat de la Brăneşti cu 300.000 de euro spune că transferul la ardeleni reprezintă trecerea la un nivel superior şi se gîndeşte deja la etapele următoare: echipa naţională şi Primera Division.

Viorel Nicoară nu e obişnuit cu presa. Transferul la campioana CFR Cluj l-a scos însă brusc din anonimatul de la Brăneşti. Se străduieşte cît poate să treacă peste tracul primului reportaj din carieră.
“Ce trebuie să fac? Cum să vin îmbracat?”, se frămînta  mijlocaşul stînga de 23 de ani, născut în comuna Lilieci – Ialomiţa, dar crescut de mic în Bucureşti.

Conduce un Audi A4
Nicoară a apărut la volanul unui Audi A4: “Nu e nou, e din 2002. Mi l-am luat anul trecut, cînd am promovat cu Brăneştiul, cu 7.000 de euro”. E îmbrăcat într-o cămaşă cu mînecă scurtă şi blugi, iar în picioare are nişte tenişi albi, Lacoste.
Afară sînt în jur de zero grade. Îşi trage pe el o geacă de piele neagră, îmblănită, şi mergem în parcul Cişmigiu pentru şedinţa foto. Tremură, dar se descurcă, chiar şi pe patine:”Nu fac eu piruete, dar îmi place să patinez”.

“Era să mă las de fotbal”
Povestea şi-o spune natural. E viaţă! “Am fost amărît şi m-am chinuit rău pînă să ajung aici. La un moment dat, m-a bătut gîndul să mă las de fotbal. Nu mai aveam încredere că pot ajunge sus. Jucam în Liga a III-a, la Rîmnicu Sărat, şi nu-mi ajungeau banii. Aveam salariu lunar 400 de lei şi jucam pe prime de victorie 200 de lei acasă, 300 în deplasare. M-au susţinut însă mult de tot părinţii, sora şi prietena mea. Mama era croitoreasă, iar tata strungar. Acum sînt vînzători”.

“Driblez în viteză şi am şut puternic”
Nicoară îşi prezintă calităţile prin care crede că s-a făcut remarcat: “Atitudinea din teren, driblingurile în regim de viteză, precum şi tăria şuturilor”. E conştient că la CFR presiunea e alta decît la Brăneşti: “Am trecut la alt nivel. La Cluj sînt fotbalişti cu experienţă şi o conducere profesionistă. Îmi propun în primul rînd să mă pregătesc foarte bine, fiindcă numai astfel voi putea să-mi cîştig locul în echipă”.

Brăneştiul l-a cumpărat cu 20.000 de euro
Mijlocaşul a început să practice fotbalul de la 9 ani, la juniorii clubului bucureştean din Divizia D, Termo RADET. A trecut apoi la Liceul Sportiv “Sf. Pantelimon”, de unde antrenorul Adrian Boiangiu l-a dus în 2005 la Urziceni, dar n-a jucat decît la echipa a doua. Ialomiţenii l-au împrumutat la Rm. Sărat, iar în 2008, la sugestia lui Ilie Stan, Victoria Brăneşti l-a cumpărat cu 20.000 de euro.    

“Cînd eram mic visam să ajung ca Hagi, îmi plăcea de el fiindcă dădea goluri de la distanţă. Mi-am dorit mereu să joc în Liga I”
Viorel Nicoară, mijlocaş CFR Cluj

“Nu mă sperie concurenţa cu Emmanuel Culio. E un fotbalist excelent, dar mă voi pregăti să demonstrez că se poate conta pe mine. Pot juca şi fundaş stînga”

“CFR mai poate spera la titlu, returul e lung. Le transmit suporterilor să aibă încredere în echipă şi sper să avem cît mai multe bucurii împreună!”

“Impactul cu Liga I a fost destul de şocant, fiindcă noi eram obişnuiţi cu victoriile în Liga a II-a. Cînd am pierdut cu 7-1 în Giuleşti parcă eram ameţiţi. Nu mai luaserăm niciodată şapte”
Viorel Nicoară, mijlocaş CFR Cluj

În 3 ani i-a crescut salariul de 50 de ori
Salariu lunar    Sezon  Echipă
100 de euro   2007/2008       Olimpia Rîmnicu Sărat (L3)
500 de euro   2008/2009       Victoria Brăneşti (L3)
850 de eruo   2009/2010       Victoria Brăneşti (L2)
1.700 de euro 2010/2011      Victoria Brăneşti (L1)
5.000 de euro 2010/2011      CFR Cluj (L1)

17 meciuri a jucat Nicoară în Liga I: a înscris un gol, cu U Cluj, şi are un assist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s