Jaime Pacheco e pe lista clujenilor: “E o variantă”

Şeful feroviarilor spune că şi Trapattoni i-a fost propus, dar a adăugat că italianul e prea scump pentru campioana României.

Arpad Paszkany va numi un nou antrenor săptămîna viitoare. Omul de afaceri clujean a confirmat faptul că portughezul Jaime Pacheco (52 de ani) ar putea ajunge la CFR Cluj. Totuşi, Paszkany vrea să discute mai întîi cu Alin Minteuan. “Prima opţiune pentru mine e Alin Minteuan. Vreau să discutăm săptămîna viitoare, să tragem linie, să vedem dacă îşi asumă obiectivele clubului cu lotul pe care-l are la dispoziţie. Pacheco e o variantă, dar am o listă cu 17 propuneri. Sincer, Jaime Pacheco e una dintre variantele posibile dacă se va lua decizia schimbării lui Minteuan”, a declarat Paszkany.
Fără italieni
Şeful “vişiniilor” a mărturisit că nu va mai apela la antrenori italieni în viitorul apropiat. Paszkany a dezvăluit că i-a fost propus şi Giovani Trappatoni. “Cred totuşi că e prea scump pentru CFR. Cu antrenori italieni nu vom mai colabora nici măcar în următorul sezon. Cred că stilul lor de joc nu coincide cu concepţia noastră despre fotbal. În plus, mai e un aspect. CFR nu-şi poate permite antrenori care au luat titlul în Italia. Dacă angajăm antrenori care au lucrat la echipe angrenate în lupta pentru retrogradare, în Italia, aceştia se vor adapta foarte greu, dacă o vor face, unei mentalităţi de a juca fiecare meci la victorie. Pentru CFR, în competiţia internă, orice partidă care nu se cîştigă poate fi considerată un eşec”, a explicat Paszkany.

“Cred cu tărie că acest sezon poate fi salvat. Săptămîna viitoare voi anunţa antrenorul care va purta responsabilitatea rezultatelor din retur. Minteuan are prioritate”
Arpad Paszkany

Ofertă refuzată pentru Culio
Paszkany a dezvăluit că a refuzat o ofertă pentru mijlocaşul argentinian Juan Culio. Potrivit unor surse, clujenii au ignorat oferta lui Kuban Krasnodar, de 1,5 milioane de euro. “Sînt mai multe echipe interesate de Culio. Ce vă pot spune e că am refuzat o ofertă, pe care am considerat-o nesatisfăcătoare”, a spus Paszkany. “Eric ne interesează, dar vă spun sincer că nici n-am vorbit cu Mediaşul. Oricum, am înţeles că situaţia lui contractuală e una neclară”, a adăugat Paszkany.

Sixto Peralta rămîne la CFR

Paszkany a anunţat că nu se va despărţi de Sixto Peralta în această iarnă.

“Alte plecări nu cred că vor mai fi. Sixto cu siguranţă rămîne. A fost titularizat constant în acest tur de campionat şi evoluţiile lui au fost la înălţime. Din păcate, cineva l-a uitat în afara lotului de Champions League”, a declarat Paszkany.

Paszkany i-a comunicat atacantului ivorian să-şi caute echipă: Kone out!

Finanţatorul clujenilor e dispus să-l cedeze pe gratis pe Yssouf, însă numai în afara României, din cauza faptului că nu mai vrea să-i suporte salariul uriaş: 56.000 de euro pe lună.

Yssouf Kone va părăsi Clujul în iarnă. Paszkany a anunţat ieri că ivorianul poate pleca gratis sau ca monedă de schimb, la orice echipă care nu joacă în Liga 1. Atacantul are un salariu fabulos la CFR, 56.000 de euro pe lună, şi mai are contract pînă în iarna lui 2011. “În aceşti doi ani şi jumătate nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, ba mai mult, nu s-a ridicat la nivelul niciunei aşteptări. Răbdare s-a avut din plin cu el. Pentru Kone nu va fi nici o sumă de transfer, dacă va pleca afară. Poate îl vom folosi ca monedă de schimb, dacă vom fi interesaţi de vreun jucător de la clubul care-l va dori pe Yssouf”, a spus Paszkany.
Acesta a negat faptul că măsura a venit din cauza salariului uriaş al ivorianului. “Am dat o căruţă de bani pentru el, are şi un contract foarte mare, dar nu asta e problema pînă la urmă. E important ce faci pentru contractul acela. Dacă joci de trei lei, atunci meriţi exact trei lei. Repet, s-a avut foarte multă răbdare cu Yssouf”, a declarat Paszkany. Ivorianul de 28 de ani şi-a revenit recent după o accidentare care l-a ţinut pe tuşă 5 luni. Kone va putea reveni la antrenamente la jumătatea lunii ianuarie.

“Deocamdată numai Anselmo Ramon şi-a reziliat contractul. Celorlaţi li s-a pus în vedere să-şi caute echipe. Sper ca în final să ajungem la o înţelegere”
Arpad Paszkany

CEILALŢI JUCĂTORI CARE PLEACĂ DE LA CFR

Post Nume
Portar Boris Peskovici
Fundaş central Hugo Alcantara
Fundaş dreapta Tony
Atacant Anselmo Ramon
Atacant Ferdinando Sforzini
Atacant Yssouf Kone

“Traore nu e dorit de Fulham”
Lacina Traore ar putea evolua şi în retur în tricoul feroviarilor. Paszkany a negat faptul că ar fi ajuns la un acord cu Fulham pentru transferul ivorianului. “N-am auzit niciodată ca Fulham să se fi interesat de Traore. Au fost alte echipe din Anglia, cu nume mai sonore, dar de Fulham n-am auzit. N-am nici o ofertă pentru Lacina. Chiar m-aş bucura să rămînă şi în 2011”, a spus Paszkany.

Advertisements

One thought on “Jaime Pacheco e pe lista clujenilor: “E o variantă”

  1. Pingback: Jaime Pacheco e pe lista clujenilor: “E o variantă” « Septi's Blog | LIGA DE FOTBAL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s