Paszkany aduce antrenor nou doar la iarnă: Soluţie de avarie

Secundul Alin Minteuan a fost numit interimar pe banca clujenilor, unde poate rămîne maximum o lună.

Fără o variantă viabilă pe banca tehnică, oficialii lui CFR Cluj i-au dat echipa pe mînă secundului Alin Minteuan în ultimele patru meciuri ale sezonului, trei în campionat şi cu AS Roma în Liga Campionilor. “Nu se pot face foarte multe schimbări în echipă pentru meciul cu Steaua. Mulţi resimt oboseala, deci vor fi unele modificări. Vreau determinare la meciul cu Steaua, băieţii să arate că au valoare şi orgoliu”, a explicat ieri Alin Minteuan.
Fostul secund al lui Mandorlini şi Cîrţu speră să dea lovitura . “Dacă mă aşteptam la această decizie? Sînt pregătit pentru orice situaţie. Cîrţu a plecat, iar eu trebuie să-mi fac datoria faţă de club. Voi rămîne în funcţie pînă la finalul campionatului!”, este convins Minteuan, care şi-a permis să facă şi o glumă: “Dacă mă vor lăsa şi pe mine nervii cu Steaua? Sînt născut în aceeaşi zodie, chiar în aceeaşi zi cu Sorin, deci s-ar putea să am unele probleme cu autocontrolul!”.

Dispensă de la FRF
Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a lămurit situaţia lui Alin Minteuan, care are doar licenţa A de tehnician. “Minteuan îndeplineşte toate obligaţiile care revin unui antrenor de Liga 1, conform regulamentului. El are contract vizat de FRF şi poate fi antrenor principal interimar timp de o lună de zile”, a explicat Rădulescu, care lămureşte şi UCL. “A mai fost o situaţie la Urziceni cînd Eugen Nae a fost numit în locul lui Levy. UEFA înţelege cînd este vorba de interimat”, a conchis acesta.

“Poate a fost puţin surprinzătoare vestea pentru băieţi, dar trebuie să ne împăcăm cu ideea. N-are sens să ne lamentăm şi să ne concentrăm la meciul cu Steaua”
Alin Minteuan, antrenor-interimar CFR
“Minteuan are toată încrederea noastră. Îi ştie cel mai bine pe jucători, ne-a fost alături în aceşti ani şi mi se pare cel mai indicat în acest moment”
Arpad Paszkany, patron CFR

Au păstrat metodistul
Chiar dacă Sorin Cîrţu a părăsit clubul împreună cu “secunzii” Irimescu şi Lung, la club a fost păstrat în funcţie metodistul Ionuţ Moşteanu, dar şi preparatorul fizic Paolo Potocnik. Chiar Sorinaccio a fost cel care a insistat ca Moşteanu să mai rămînă la CFR pentru a-l ajuta pe Alin Minteuan, cu analizele video şi rapoartele tehnico-tactice.
Testaţi antidoping la antrenament
Aproape jumătate din jucătorii campioanei au fost supuşi ieri unui control inopinat de către reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Controlul Antidoping. Trimişii ANCP au descins la antrenamentul echipei de pe terenul CUG unde i-au testat printre alţii pe Cadu, Culio, Stăncioiu, Kivuvu, Bjelanovici, Nuno Claro, Edimar, Ema Kone.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s