Bölöni la CFR pe cel mai mare salariu din România » 1.500 € / zi!

Sorinaccio a fost demis astă-noapte, după ce la prînz fusese reconfirmat.
Loţi a fost convins cu un salariu dublu decît al celui mai bine plătit antrenor din România. La această sumă se adaugă bonusuri fabuloase pentru titlu şi calificarea în grupele UCL
Ladislau Boloni e antrenorul cu care Arpad Paszkany vrea să înceapă o nouă eră la CFR Cluj. Iniţial, Sorin Cîrţu urma să fie sacrificat abia la finalul sezonului de toamnă, în ciuda ieşirii nevrotice de la Basel. “Nu-l schimb pe Cîrţu, sub nici o formă!“, dădea asigurări boss-ul din Gruia ieri după-amiază. S-a spus că omul de afaceri clujean îl susţine pe Sorinaccio doar ca să-şi ţină echipa în priză pentru ultimele meciuri din acest an.

Seara tîrziu însă, într-un comunicat sec, CFR-ul anunţa despărţirea de antrenorul în vîrstă de 55 de ani! Motivul? Gestul incalificabil din Elveţia, “pentru care ne cerem scuze UEFA, clubului Basel, suporterilor şi tuturor iubitorilor fotbalului“. La derby-ul cu Steaua, de duminică, interimar va fi secundul Alin Minteuan.

Jumătate de milion pentru campionat
Paszkany a luat această decizie şi pentru că negocierile cu Ladislau Boloni sînt ca şi finalizate, părţile ajungînd la un acord de principiu. Surse autorizate au dezvăluit pentru Gazetă că Paszkany i-a oferit lui Loţi condiţii financiare de excepţie pentru nivelul Ligii 1 Bergenbier. Astfel, ex-selecţionerul ar urma să încaseze 600.000 de euro pe an doar din salariu, plus un bonus de 500.000 E pentru cîştigarea campionatului! Întrucît în acest sezon CFR e departe de lider, obiectivul pentru 2011 ar fi ocuparea unui loc ce permite calificarea în Europa League. Cele două părţi mai au de reglat numai aspecte legate de autoritatea lui Loţi în club. Antrenorul vrea să ia toate deciziile legate de stabilirea lotului şi de politica de transferuri, situaţie în care atribuţiile preşedintelui Iuliu Mureşan s-ar reduce considerabil.

După tot ce-a făcut Cîrţu la Basel, hotărîrea conducătorilor de la Cluj e absolut firească!
Dumitru Dragomir
Cred că niciodată în istoria lui CFR nu s-a întîmplat ca un meci să se termine fără să şutăm pe poartă, e absolut ruşinos!
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR


500.000 de euro
ar fi împărţit jucătorii clujeni dacă ar fi obţinut locul 3 în grupă, care le-ar fi garantat calificarea în primăvara Europa League

5.000 de euro e suma cu care va fi amendat Cîrţu de UEFA după izbucnirea de marţi seara

Top 3 salarii de antrenori în Liga 1

1. Victor Piţurcă (U Craiova)    300.000 €
2. Marius Lăcătuş (Steaua)    240.000 €
3. Cosmin Contra (Poli Timişoara)    200.000€

INBOX

Minteuan: “E un moment dificil, dar trebuie să învingem Steaua!”

 Alin Minteuan, antrenorul interimar al campioanei, a făcut prima sa declaraţie în postura de principal la CFR Cluj

“E o situaţie dificilă pentru toată lumea. Dar sîntem aici să gestionăm acest moment, nu se pot schimba foarte multe lucruri peste noapte. Meicul cu Steaua va fi o partidă a lor, ei trebuie să arate determinare, să demonstreze că au valore şi orgoliu. Nu cred că le va lipsi motivaţia, pentru că un meci cu Steaua te motivează oricum. Mergem în Ghencea la victorie!”.

Paszkany: “Profesional nu am ce să îi reproşez lui Cîrţu, este un om deosebit”

Finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany, a spus la Fanatik, de la DigiSport, că ar fi dorit continuarea colaborării cu Sorin Cîrţu dacă acesta nu ar fi făcut acel gest din meciul cu Basel.

“Din punctul de vedere al activităţii de antrenor pe care a avut-o la Cluj, nu am ce să îi reproşez lui Cîrţu. Una se făcea la antrenamente şi la meciuri aveau altă atitudine.

Totul a culminat cu gestul pe care l-a făcut în meciul cu Basel şi am căzut de acord că este mai bine să întrerupem această colaborare. Eu mă bucur că am reuşit să îl cunosc pe Sorin Cîrţu, este un om deosebit.

Îmi pare rău că ne-am despărţit în condiţiile astea, doream să ducem la capăt acest sezon. Ceea ce a făcut Cîrţu este efectul la ce s-a întîmplat în teren.

Nu am discutat cu Boloni de vreo 3 ani de zile. Antrneor este Minteuan pînă în iarnă, cel puţin.”

Paszkany a cauţionat gestul lui Cîrţu, dar i-a pus la colţ pe jucătorii săi: “Sînteţi penibili!”

Finanţatorul CFR-ului anunţă schimbări majore în pauza de iarnă şi nu crede că oboseala e motivul pentru care “vişiniii” au capotat lamentabil în Elveţia.

– Domnule Paszkany, CFR a ieşit din Europa, fanii s-au declarat umiliţi. Împărtăşiţi sentimentele lor?
– N-am văzut reacţiile lor, dar mi le pot imagina. Nu putem nega nişte evidenţe. Au fost penibili, toţi cei care au îmbrăcat la Basel tricoul CFR-ului. Nu găsesc un cuvînt care să descrie mai bine prestaţia jucătorilor din Elveţia.

– Sorin Cîrţu şi preşedintele Mureşan au dat vina pe oboseală. Sînteţi de acord cu această explicaţie?
– Nu, deloc. Un doctor merge în fiecare zi la serviciu, pentru consultaţii, pentru intervenţii chirurgicale. Ia un salariu, pentru o anumită competenţă. Inginerul, ziaristul, angajatul unei fabrici fac la fel. Fotbaliştii au două sau trei meciuri pe săptămînă, asta e meseria lor. Ce explicaţie e asta? Unii muncesc 8 ore pe zi în fabrică, iar fotbaliştii lucrează 80 de minute pe zi, cît durează un antrenament. Chestiunea cu oboseala e la fel de penibilă. Dacă sînt obosiţi să se recreeze cumva. Pot cultiva cartofi sau pot merge la pescuit, activităţi mai puţin solicitante sau stresante.

– Totuşi, aveaţi aşteptări mai mari? CFR plăteşte cele mai mari salarii din Liga 1…
– Vă rog, nu mă mai necăjiţi şi cu asta. Sînt şi aşa destul de supărat. Ce aşteptări? Bugetul lui Gaz Metan alocat plăţii contractelor e o cincime din cel al CFR-ului. Vorbesc de Mediaş fiindcă e ultima echipă care ne-a vizitat. Aţi văzut ce s-a întîmplat, 1-1. Am încercat cu prime pentru 3 victorii consecutive. Nu au fost capabili să lege trei succese. Le-am plătit banii la zi, am zis că vor încerca să joace din jenă. Sume indecente, o primă de 150 de milioane cu Gaz Metan. Dacă nu eşti tentat să iei banii ăştia, cum să-i mai motivez?

“Nu-i de vină Cîrţu!”
– Cum catalogaţi gestul lui Cîrţu?
– Sincer vă spun, nu ştiu despre ce e vorba. Am auzit ceva. De unde am stat eu la meci, îl vedeam numai cînd se ridica de pe banca tehnică. A spart un geam? A făcut-o de nervi probabil, din neputinţă. E neplăcut să vezi că elevii tăi nu mai respectă nimic din ceea ce ai discutat înainte de meci cu ei. E ca şi cum jucătorii cu care ai vorbit au rămas la vestiare, iar în teren au apărut nişte necunoscuţi îmbrăcaţi în tricourile lor.


– Vor avea schimbări masive în lot, la iarnă?

– Numeric, din perspectiva cărţilor de vizită, CFR are un lot impresionant. Ceea ce produce acest lot arată însă dezolant. Vom trage linie la iarnă, vom analiza, vom aduce jucători dornici de performanţă. Ce aşteptări am de la meciul cu Steaua? Nu m-aş afla în această competiţie dacă nu mi-aş dori maximum. Sper ca şi jucătorii să regăsească această stare de spirit, să fie setaţi pe ideea de a cîştiga.

“S-a jucat penibil la Basel. Cu Steaua, vreau să văd dacă se mai pot detecta urme de orgoliu la jucătorii lui CFR”
Arpad Paszkany

Ienei: “Am vorbit cu Boloni, nu l-a căutat nimeni, dar i-ar fi greu să aleagă între Steaua şi CFR”

Emeric Ienei a vorbit despre viitorul lui Ladislau Boloni, disputat de mai multe formaţii în această perioadă. Liber de contract, fostul tehnician al lui Standard Liege nu ar spune nu unei reveniri în ţară.
“Acum zece minute am vorbit cu Boloni, care e în Franţa. El nu a vorbit cu nimeni, nici de la Steaua, nici din altă parte. N-am discutat dacă ar fi interesat, asta e problema lui, i-am zis doar să mă sune dacă hotărăşte ceva.
Boloni are valoare, nu mai trebuie să arate asta.

La CFR s-a întîmplat ceva. Dacă eşti campion, ai cei mai buni jucători şi nu mai ai nevoie să cumperi mulţi jucători. Ei au făcut asta şi au stricat atmosfera în vestiar.

Lui Boloni i-ar fi greu să aleagă între Steaua şi CFR, dar el este stelist, acolo a ajuns campion, pentru asta a venit de la Tîrgu Mureş”, a spus Ienei, care a comentat şi demiterea lui Sorin Cîrţu de la CFR: “Nu cred că schimbarea lui Cîrţu a fost potrivită, dar era nevoie de nişte măsuri. El e valoros, dar neputinţa l-a făcut să ajungă acolo încît să reacţioneze aşa. El trăieşte jocul prea mult şi atunci a simţit frustrarea şi s-a manifestat aşa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s