“Vişiniii” au plecat spre Basel » De Zerbi nu a făcut deplasarea

Jucatorii campioanei au plecat în jurul prînzului spre Basel, pentru partida din Champions League cu elveţienii. Roberto De Zerbi a rămas acasă.

Delegaţia CFR-ului, formată din aproximativ 60 de persoane, a plecat în urmă cu puţin timp spre Basel, cu o cursă charter de pe Aeroportul Cluj. Aşa cum a obişnuit şi la meciurile anterioare, tehnicianul Sorin Cîrţu a plecat încă de sîmbătă în Elveţia, însoţit de preşedintele Iuliu Mureşan. Acesta a urmărit-o pe Basel, în meciul din Cupa Elveţiei, cîştigată de aceştia în faţa lui Servette, scor 5-4, după 11 m.

Roberto De Zerbi este marele absent al clujenilor, acesta acuzînd unele probleme medicale. Italianul nu face faţă la potenţial maxim jocurilor din 3 în 3 zile. Aeronava clujenilor va ateriza în jurul orei 12.30 (ora locală), pe aeroportul Mulhouse din Fribourg. Feroviarii se vor caza apoi la hotelul Swissotel, urmînd ca la ora 18.30 să susţină o conferinţă de presă şi ulterior, antrenamentul oficial pe arena “St. Jakob-Park”.

Partida va fi arbitrată de o brigadă franceză, avîndu-l la centru pe Laurent Duhamel.

INBOX

“Cînd joci la CFR, nu poţi vorbi de oboseală”
Argentinianul e convins că echipa sa poate trece de Basel dacă va reuşi să-şi regleze tirul în ofensiv.
Juan Culio e unul dintre maratoniştii Ligii Campionilor. Argentinianul a alergat peste 10 kilometri în fiecare meci din cea mai prestigioasă competiţie europeană. La Basel, mijlocaşul vreau să găsească la finish o victorie. “Ştiu că se spune că UCL e un aspirator de energie. Sînt partide dure, într-adevăr, dar nu te poţi plînge cînd joci împotriva celor mai buni fotbalişti ai planetei. Nu poţi vorbi de oboseală, cînd îmbraci tricoul lui CFR, sau de faptul că sîntem angrenaţi în mai multe competiţii. Ştim asta la fiecare început de sezon, aşa e cînd joci la o echipă mare. Trebuie să gîndim altfel. Jucăm marţi o partidă importantă, sîntem campioana României şi vrem să cîştigă. Logic, nu? Avem o şansă mare în Elveţia. Dacă batem, şi cred că o putem face, atunci avem asigurat locul 3. Apoi aşteptăm Roma şi un meci decisiv pentru locul 2”, a spus Culio.
Eroul de pe Olimpico a prescris reţeta pentru o victorie în faţa elveţienilor: izolarea lui Frei şi concreteţea în faţa porţii lui Costanzo. “Frei e numărul 1 la Basel. Dacă apărarea va juca perfect în faţa lui, forţa lui Basel o să scadă considerabil. Apoi trebuie să scăpăm de coşmarul ratărilor din acest sezon. Din această cauză sîntem la jumătatea clasamentului în Liga 1. În mod normal, din 4 ocazii clare trebuie să punctezi de două sau de trei ori. Noi de abia dacă reuşim să dăm un gol. Ne lipseşte concentrarea în faţa porţii şi pentru asta am fost pedepsiţi crunt. Meciul cu Mediaşul e ultimul exemplu, dar au fost atîtea partide în care ne-am bătut joc de ocazii. În Elveţia, trebuie să fim precişi şi inteligenţi”, a încheiat Culio.
3 pase decisive a oferit Culio în acest sezon de Champions League

“Sincer vă spun ne gîndim la locul secund în această grupă. Vreau să le facem fanilor o bucurie pe care o merită din plin”

“Nu jucăm rău. Dimpotrivă, prestaţiile noastre sînt din ce în ce mai bune. Dacă am fi fructificat toate ocaziile din meciul cu Mediaş cîştigam la scor”
Juan Culio, mijlocaş CFR Cluj

Cîrţu, spion la meciul lui Basel
Sorin Cîrţu a plecat în Elveţia imediat după meciul cu Gaz Metan, 1-1. Antrenorul a urmărit sîmbătă seara partida lui Basel împotriva lui Servette Geneva, meci disputat în Cupa Elveţiei. Basel s-a calificat în sferturi, victoria venind după loviturile de departajare. Delegaţia clujeană va pleca astăzi spre Basel, iar Cîrţu a programat un antrenament chiar în dimineaţa meciului de marţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s