Feroviarii se plîng lui Platini. Memoriu la UEFA!

Paszkany se gîndeşte să trimită un raport la forul european în care să prezinte situaţia arbitrajelor din Liga 1.

Arpad Paszkany a ieşit la atac. Patronul lui CFR Cluj e convins că arbitrajele joacă un rol important în stabilirea ierarhiei din Liga 1 şi a insinuat că va trimite un memoriu la UEFA. “Îmi rezerv dreptul de a face un memoriu acolo unde sînt băgat în seamă şi unde o să doară mai tare. Nu vă spun mai multe fiindcă nu vreau să consolidez bugetul generos al unora care trăiesc din fotbal, fără să contribuie cu nimic la acest fenomen. Voi prezenta lucrurile aşa cum sînt. Nu ştiu dacă arbitrajele sînt dirijate, dar am făcut o constatare. S-a greşit împotriva noastră în nişte partide în care beneficiare au fost nişte echipe prea mici ca să inducă o astfel de chestiune. Concluzia e evidentă, dar nu vreau să plătesc amenzi pe la tot felul de comisii”, a spus Paszkany.
Balaj luat la ţintă
Omul de afaceri clujean crede că deciziile lui Balaj au trimis Bistriţa în semifinalele Cupei României. “Mă întrebaţi de ce nu putem lega două succese consecutive. Tocmai am făcut-o…Eu consider că am cîştigat împotriva Bistriţei. Sînt cel puţin 17 faze judecate împotriva noastră la meciul cu Gloria. Nu pot sări la gîtul unui arbitru care face o singură greşeală într-un meci, chiar dacă e una decisivă. Dar, cînd se arbitrează din minutul 1 cu unităţi de măsură diferite, e normal să-ţi pui întrebări. Mai mult, e incredibil să vină arbitrul şi să le spună jucătorilor că, dacă mai protestează, nu vor mai primi nici un fault. Dar cine se crede acest arbitru? El e mai presus de regulamente? Să nu uite că e plătit şi e în fotbal datorită cluburilor, şi nu invers, şi că e o cantitate înlocuibilă”, a încheiat Paszkany.

“O să-i cer lui Cîrţu să schimbe antrenamentele. Să-i înveţe pe jucători să dea gol numai de la 40 de metri. Dar şi atunci mă tem că ni se vor anula din cauza condiţiilor meteo!”
Arpad Paszkany

“Doar cine nu munceşte nu greşeşte. O eroare într-un meci poate fi trecută cu vederea. Dar cînd arbitrezi un meci întreg şi iei decizii numai în detrimentul uneia dintre echipe, atunci putem vorbi de premeditare”
Arpad Paszkany

Cîrţu suspendat două etape
Sorinaccio va plăti scump ieşirea nervoasă din finalul partidei din Cupa României, CFR-Gloria Bistriţa (0-1), şi va fi suspendat două etape. Cîrţu a alergat spre tunelul de la vestiare pentru a-i cere socoteală asistentului Adrian Vidan, care a semnalizat eronat un penalty. “Sînt curios cîte etape de suspendare va primi brigada de la meciul cu Gloria. Cîrţu a primit două etape pentru că le-a cerut arbitrilor să rămînă în teren pînă la ieşirea echipei. A cerut doar respectarea regulamentului”, a spus Paszkany.

Acţionaţi în instanţă!
Membrii fan-clubului “Guardia Oradea”, simpatizanţi ai lui Dinamo, au decis să dea în judecată clubul clujean pentru discriminare. Aproximativ 50 de orădeni, care au dorit să intre la meciul CFR-Dinamo în zona galeriei oaspete, au fost lăsaţi afară pentru că nu aveau buletin de Bucureşti. “Guardia Oradea” a depus şi o sesizare împotriva CFR Cluj la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Dublă aniversare în Gruia
Tehnicianul Sorin Cîrţu şi “secundul” Alin Minteuan au împlinit ieri 55, respectiv 33 de ani. Cei doi au fost sărbătoriţi la stadion, de jucători şi preşedintele Iuliu Mureşan. După ratarea obiectivului Cupa României, fotbaliştii i-au promis lui Sorinaccio drept cadou pentru ziua de naştere o victorie în faţa Gloriei, luni, în confruntarea din campionat.

INBOX

Diego Ruiz a semnat cu FCM Tîrgu-Mureş

Fostul jucător al campioanei CFR Cluj, Diego Ruiz, a semnat un contract valabil pe 2 ani şi jumătate, cu formaţia FC Municipal Tîrgu-Mureş.

Ultima dată la Khazar Lankaran, în Azerbaidjan, Ruiz a venit liber de contract.

Diego Alejandro Scheuschner Ruiz
Născut pe 19 decembrie 1980 la San Miguel de Tucuman (Argentina)

A evoluat la formaţiile:
Lanus (Argentina) 1997-1999
San Telmo (Argentina) 1999-2000
Atletico Nunorco (Argentina) 2000-2001
Atletico Tucuman (Argentina) 2001-2003
Kortrijk (Belgia) 2003-2004
Cobresal (Chile) 2004
Racing Genk (Belgia) 2004-2005
Huachipato (Chile) 2005-2008
CFR Cluj 2008-2010

În 2009, Diego Ruiz a fost împrumutat în Turcia la Kasimpasa, iar ultima echipă la care a evoluat a fost Khazar Lankaran din Azerbaidjan.

Sorin Cîrţu a fost cu greu oprit de forţele de ordine

Tehnicianul lui CFR Cluj a alergat tot terenul la finalul meciului pentru a-i cere socoteală asistentului care i-a semnalizat lui Balaj penalty-ul din care Bistriţa a cîştigat.

Cîrţu a răbufnit după fluierul final al lui Balaj. Antrenorul a sărit de pe banca de rezerve şi a luat-o la fugă în direcţia tuşierului Adrian Vidan. Asistentul traversa tunelul ce duce la vestiare în timp ce antrenorul l-a ajuns din urmă. Doar intervenţia oamenilor de ordine l-a salvat pe tuşierul bucureştean, înjurat de la distanţă de Cîrţu.
Tehnicianul campioanei a minimalizat incidentul la conferinţa de presă. “De ce să mă tem că voi fi suspendat? Am alergat după el să-i aduc aminte că n-are voie să părăsească terenul înaintea echipelor. Dacă se întîmpla să se bată jucătorii sau altă nenorocire, iar arbitrii nu erau acolo să consemneze?“, a explicat, ironic, Cîrţu.

Acesta a insinuat că Balaj l-ar fi forţat pe tuşier să dicteze penalty în locul lui. “Uitaţi-vă la imagini! Vidan pleacă spre centru. Cînd un tuşier e sigur şi se implică, mişcarea e alta. Vine imediat la marginea careului cu fanionul ridicat. Vidan pleca spre centru şi s-a comportat ca şi cum ar fi fost forţat să ia decizia în locul altuia”, a mai spus Sorinaccio.

CE ÎI REPROŞEAZĂ CLUJENII LUI BALAJ

FAZA 1. Fault mutat în careu
Cea mai controversată fază şi cea mai dificilă s-a petrecut în minutul 71. Scăpat în viteză spre careul clujenilor, Băjenaru a fost ţinut de tricou de Tony (captura 1), care i-a dat însă drumul cu cîteva zeci de centimetri înainte ca bistriţeanul să intre în careul de 16 metri (captura 2). “Nu contează că jucătorul era în careu în momentul tragerii, ci locul unde s-a produs aceasta”, spune un fost arbitru. Arbitrul Balaj lăsase jocul să continue, însă, la semnalizarea asistentului Vidan, a acordat 11 metri pentru Gloria.

FAZA 2. Gol anulat uşor
Clujenii au mai contestat o decizie a “centralului” Balaj despre care spun că a influenţat rezultatul jocului. În minutul 37, pasa cu capul a lui Bud l-a lăsat pe Traore cu doar un adversar lîngă el pînă la poarta lui Albuţ. Ivorianul din atacul lui CFR Cluj l-a ocolit pe fundaşul Bistriţei, Szukala, şi a trimis balonul în poartă. Golul a fost însă anulat de arbitru, care a considerat că vîrful campioanei şi-a tras adversarul pînă să ajungă la minge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s