Tomas Costa, unul dintre cei mai buni jucători cu Dinamo: “Pasezi sau stai în tribună!”

Antrenorul i-a explicat argentinianului ce trebuie să facă un mijlocaş central în concepţia sa. Jucătorul lui Porto s-a conformat şi nu a mai lipsit de atunci din primul “11”.
Argentinianul Tomas Costa a avut dificultăţi în a se impune la CFR Cluj. Cîrţu l-a ignorat într-o primă fază, nemulţumit de modul în care se achita de sarcinile sale. Antrenorul i-a reproşat jucătorului împrumutat de la Porto că abuzează de mingi lungi şi că nu-şi asumă rolul de coordonator de joc. “E simplu! Dacă vrei să joci la mine trebuie să începi să pasezi şi să fii primul care contribuie la un joc de posesie. Scoate-ţi din reflex mingea lungă pe vîrfuri!”, i-a spus tehnicianul. Tomas Costa a reacţionat imediat, iar Sorinaccio l-a titularizat în ultimele 3 etape din Liga1, meciuri în care campioana nu a pierdut.
Cu Dinamo, argentinianul a fost cel bun pasator al echipei sale. Mijlocaşul a oferit 45 de pase reuşite, fiind urmat de Peralta, cu 42. De altfel, Cîrţu are o slăbiciune pentru argentinienii din lotul clujenilor. Tehnicianul român i-a titularizat pe Juan Culio şi pe Sixto Peralta de fiecare dată cînd i-a avut la dispoziţie, tocmai pentru a stimula şi a impune un joc combinativ la Cluj. Mai mult, Cîrţu s-a plîns în repetate rînduri că nu-l poate folosi pe Peralta şi în Champions League.

4 meciuri în Liga 1 a adunat Costa în tricoul feroviarilor

CIFRELE LUI COSTA CU DINAMO
Mingi jucate: 60
Pase reuşite: 45
Acţiuni utile: 23
Intercepţii: 6
Recuperări efective: 13/18
Driblinguri utile: 1/1
Pase lungi utile: 1/3

Amendaţi de Jandarmerie
Clubul CFR a fost amendat de Jandarmerie cu suma de 10.000 de lei în urma incidentelor de la partida cu Dinamo. Măsura a venit în urma faptului că suporterii “vişiniilor” au introdus în stadion mai multe materiale pirotehnice. Mai mult, 9 fani dinamovişti şi 6 ai CFR-ului au fost amendaţi după altercaţia de la peluza a doua.

INBOX
 Italianul Roberto De Zerbi va fi cel mult rezervă în Cupa României, joi, cu Gloria Bistriţa.
Atacantul nu s-a putut antrena ieri, din cauza unei contuzii la gambă cu care s-a ales după un duel cu N’Doye. Cel mai probabil De Zerbi va fi menajat şi va reveni printre titulari luni, în partida de campionat împotriva bistriţenilor. Nici Emil Dică nu s-a antrenat ieri. Mijlocaşul acuză o accidentare mai veche.

Fără De Zerbi în Cupă

Dat dispărut!

 Cristi Bud, golgheterul din sezonul trecut, nu se regăseşte nici în mandatul lui Cîrţu şi ar putea fi împrumutat la Mediaş, în iarnă .
Cristi Bud traversează cea mai dificilă perioadă a carierei sale. După un prim sezon de excepţie, la Cluj, cînd a marcat 7 goluri în retur, Bud pare acum complet ieşit din formă. Mandorlini l-a marginalizat, lăsîndu-l în afara listei pentru Champions League. Odată cu instalarea lui Cîrţu, Bud a revenit în prim-plan, însă numai pentru moment.
Atacantul român a fost titularizat o singură dată în campionat, acasă, la eşecul cu FCM Tg. Mureş, 1-2. Cu Dinamo, Bud a intrat pentru ultimele 27 de minute, dar prestaţia sa l-a scos din sărite pe Sorinaccio. Bud a irosit cîteva şanse de contraatac ale echipei sale, iar antrenorul l-a certat chiar în timpul jocului. La final, deşi echipa sa cîştigase, Cristi a părăsit furios terenul, nu înainte de a avea un schimb de replici cu Silviu Lung, antrenorul cu portarii. Salvarea lui Bud ar putea veni tocmai de la fosta sa echipă Gaz Metan Mediaş. Pustai ar fi încîntat să lucreze din nou cu jucătorul băimărean, aşa că n-ar fi exclusă varianta unui împrumut.

369 de minute a evoluat Cristi Bud în actuala stagiune.

Paszkany » “Avem posibilităţi româneşti”

Patronul Arpad Paszkany e mulţumit de jocul echipei în meciul cu Dinamo şi explică dezastrul din Ligă cu Bayern.

– Domnule Paszkany, poate sta liniştit Sorin Cîrţu după succesul cu Dinamo?
– Sorin Cîrţu va rămîne cu siguranţă la CFR Cluj. Cred că am repetat de 10 ori acest lucru. Ca să fie limpede pentru toată lumea, Sorin Cîrţu va rămîne pînă cel puţin în iunie 2011.

– De mult ori cînd aţi declarat aşa ceva, se lăsa şi cu o schimbare de antrenor..
– Nu! Cu Mandorlini a fost o chestiune foarte clară. Pînă cînd ai sprijinul vestiarului şi patronul are încredere în antrenor, atunci el rămîne. Am avut încredere maximă în el, i-am dat şi acele două săptămîni răgaz dinaintea jocului cu Rapid să schimbe ceva în bine. Dar s-a văzut că ce s-a întîmplat, deci schimbarea a fost normală.

– Credeţi că Sorin Cîrţu poate îndeplini obiectivele fixate de CFR?
– Cred că toată lumea a constatat că, odată cu venirea lui, calitatea jocului s-a schimbat într-un mod mai mult decît vizibil. Am început să jucăm fotbal, să ne creem ocazii, au apărut şi rezultatele. Aşadar, schimbarea lui Cîrţu este o chestiune absolut nefondată.

– Aţi dat un ordin pentru ca fanii lui Dinamo să nu intre în stadion?
– Regulamentul e clar. Din totalul locurilor de pe stadion, un procent de 5 la sută trebuie pus la dispoziţia galeriei adverse. Prin galerie se subînţelege că este vorba despre persoanele din oraşul respectiv. Astfel, toată lumea care deţinea buletin de Bucureşti a avut acces în sectorul rezervat galeriei lui Dinamo. Toţi ceilalţi care au venit cu alte buletine, inclusiv de Cluj, puteau să intre oriunde pe stadion, fără a avea acces în acea zonă.
– S-a vorbit de o ceartă în vestiar după jocul cu Bayern, între Stăncioiu şi Emil Dică.Cum s-a ajuns aici?
– N-a fost absolut nici o ceartă! Ştiu cu siguranţă că Stăncioiu le-a spus colegilor în vestiar înainte de-a apărea în media: Vedeţi că am spus ceva ce n-ar fi trebuit. Va apărea cu siguranţă. Îmi pare rău!”. Îl apără pe căpitan.

– Lui Cadu i-a trecut supărarea?
– Cadu n-a fost supărat. El a fost întrebat despre cum s-a simţit cînd a fost fluierat de o parte din suporterii de la tribuna I. A spus că s-a simţit umilit pentru că, în 4 ani a participat la 2 eventuri, iar, în presă, a apărut că a fost umilit din cauza schimbării. El nu asta a vrut să spună.

– Totuşi, cum comentaţi faptul că fanii îi huiduie pe jucători?
– Poate că este o greşeală. Spectatorii s-au obişnuit ca echipa să cîştige pe linie meciurile, mai ales cele de pe teren propriu. Sîntem o echipă din România cu posibilităţi româneşti, iar diferenţa de valoare faţă de formaţiile din Vest se manifestă în primul rînd prin diferenţa enormă de buget. Spuneam că ar fi greşit să fluieri jucătorii, pentru că orice jucător îşi doreşte să cîştige un meci împotriva lui Bayern. Dar atît s-a putut. Asta e!

– Cristi Borcea v-a făcut “golan” şi “nesimţit”.
– Nu pot să comentez aşa ceva. Cred că declaraţia îl caracterizează pe el însuşi în primul rînd. Mai mult de atît nu are rost să spun. N-am nici un conflict cu oficialii lui Dinamo. Important este că i-am bătut din nou, am luat 3 puncte, care ne dau speranţă.

“Paszkany a dus nesimţirea la maxim! E un nesimţit, un golan! S-a comportat ca pe maidan! Se crede stăpînul Ardealului!
Cristian Borcea, acţionar Dinamo

“Într-un fel nu m-a surprins reacţia lui Borcea. Am crezut că Dinamo este un club respectabil, iar asta te obligă la o notă de civilizaţie în discurs”
Arpad Paszkany, finanţator CFR

Ofsaid la şubler
Patronul clujenilor a recunoscut, după ce a revăzut de mai multe ori faza golului lui Bjelanovici, că echipa sa a marcat din ofsaid. “Foarte sincer, văzînd 10-15 reluări şi luînd şublerul, e foarte porbabil că a fost între 12-15 centimetri de ofsaid”, a spus Paszkany .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s