Ultimatum pentru Cîrţu: “Baţi Dinamo sau pleci!”

Soarta lui “Sorinaccio” depinde de derby-ul de duminică. Doar o victorie şi un parcurs perfect pînă la finalul turului îl vor mai menţine în funcţie.
Şefii din Gruia s-au simţit umiliţi după eşecul cu Bayern. Declarativ, l-au susţinut pe Sorin Cîrţu, însă o înfrîngere duminică, în derby-ul cu Dinamo, nu îi va mai fi tolerată tehnicianului, căruia i se caută deja înlocuitor în iarnă. “Pe antrenor îl ţin doar rezultatele. Nu poţi schimba mereu o echipă”, a spus patronul Arpad Paszkany, iar rezultatele, atît cele din Liga 1, cît şi cele din Champions League, sînt împotriva lui Cîrţu, huiduit copios miercuri seara în Gruia.

În plus, nu doar susţinerea şefilor a pierdut-o Cîrţu, care e conştient că are şanse reduse să mai rămînă din iarnă. Jucătorii nu înghit modul brutal în care echipa a fost criticată de tehnician după meciul cu Bayern. “Am jucat de toată jena! Ce se întîmpla dacă jucau Ribery sau Robben?”, a comentat, ironic, Cîrţu. Jucătorii arată şi spre van Gaal, care i-a lăudat pe fotbalişti, înţepîndu-l pe “Sorinaccio”. “Au calităţi tehnice excelente, dar nu evoluează ca o echipă adevărată”, a spus olandezul.

Cine vine la CFR?
Două sînt numele care se vehiculează la Cluj: Ladislau Boloni şi Dan Petrescu. Primul a fost mereu admirat de Arpad Paszkany, care însă nu l-a putut convinge să vină la CFR în 2008, după plecarea lui Ando. Pe de altă parte, Dan Petrescu se află în vizorul Clujului de doi ani, campionii aşteptînd rezultatele renegocierii cu Kuban înainte de-a lansa o ofertă.

Ce i se reproşează lui Cîrţu
– Faptul că l-a promovat pe Rada în primul “11”, forţîndu-l pe postul de fundaş stînga, deşi el are un randament mai bun ca şi apărător central. Rada a fost acuzat în dese rînduri că ar fi lent şi că are un joc ofensiv mai slab
– Insistă în continuare pe titularizarea lui Emil Dică la centrul terenului. Mijlocaşul a irosit o minge uşoară în jumătatea proprie, din care s-a născut primul gol al nemţilor
– Nu a reuşit să redreseze situaţia din Liga 1, echipa încasînd foarte multe goluri după ce a avut cea mai bună defensivă din campionat

37% a fost posesia clujenilor contra nemţilor, CFR fiind formaţia cu cea mai scăzută posesie din UCL

8 victorii
are Cîrţu în cariera sa de antrenor în cele 33 de meciuri împotriva lui Dinamo. Au mai fost 6 remize şi 19 înfrîngeri

1 an este durata contractului pe care Cîrţu îl are la CFR

Galata dă 3 milioane pe Traore
Atacantul ivorian Lacina Traore e dorit din nou la Galatasaray, turcii fiind gata să ofere 3 milioane de euro pentru jucător. GSP TV a anunţat ieri că fostul preparator al Stelei, Yuksel Yesilova, i l-a recomandat pe jucător “Regelui”. Galata l-a tatonat pe Traore încă din iarna trecută, cînd i-a propus un salariu de 2,2 milioane de dolari pe trei ani. Jucătorul a spus “da”, însă n-a fost lăsat să plece de la Cluj. Deşi Traore a fost cotat la 6 milioane de euro de presa italiană, Clujul s-ar mulţumi şi cu 5 milioane net.

 Paltoane şi jaloane

Şi dacă pleacă Sorinaccio, curg victoriile în Gruia?

Pe Sorin Cîrţu nu-l prinde costumul. Îl ştim în trening, aşezat într-un genunchi ca Trapattoni, urmărind electrocardiograma partidei la limita spaţiului tehnic. Un tip vulcanic, exploziv, care nu-şi cenzurează trăirile de spaima cutelor. Aflăm că pe Sorinaccio nu-l prinde nici paltonul. Sau, mai precis, nu-l va îmbrăca la Cluj. A semnat pe doi ani cu campioana şi ar putea fi demis după două luni. În epoca vitezei, contractele se comprimă, iar CFR este un club modern, care a strîns trofeele pe repede înainte. Paşnicul “Răbdare” nu are trecere în Gruia. E socotit desuet ca şi treningul antrenorului.

A crezut cineva că Sorin Cîrţu va duce pînă la capăt angajamentul parafat în septembrie? Să fim serioşi! Întrebaţi-i pe Andone şi pe Mandorlini. Şi Uhrin v-ar fi de ajutor. Grav e că fostul vîrf al Craiovei a pierdut încrederea publicului. Ilie Dumitrescu a demisionat cînd a fost contestat de galeria Stelei. Cîrţu şi-a prelungit agonia cu încă un meci, poate două. Fluierăturile spectatorilor ţin loc de preaviz. A fost umilitoare înfrîngerea cu Bayern, a dezamăgit atitudinea unei echipe fără suflet, fără voinţă, fără chef de joacă. Clujenii n-au făcut presing, au capitulat fără luptă. Însă, cu toate greşelile sale, nu doar Sorin Cîrţu este responsabil pentru criza de personalitate a vestiarului.

“Dacă am fi avut şi noi un Van Gaal, nu s-ar fi pierdut de maniera aceasta”, a şarjat Cadu, supărat că a fost schimbat cu Tony. Aşa e, dar echipei nu i-a lipsit doar un antrenor inspirat, ci şi un lider veritabil. Dacă nu ai înscris un autogol ca la Bordeaux sau ca la Munchen, nu înseamnă că meriţi notă de trecere. Un căpitan şi-ar fi mobilizat colegii, n-ar fi jucat la alibi. Există un grup de fotbalişti care a atins plafonul motivaţiei. Băieţii au cîştigat campionate şi cupe, au ascultat imnul Ligii Campionilor. Nu mai tresar decît atunci cînd tastează “interogare sold” la bancomat. E timpul pentru primenirea lotului, pentru un restart.

Cine caută răspunsuri le găseşte şi în lojă. I s-a dat credit lui Mandorlini şi apoi a fost schimbat intempestiv cu un tehnician fără anvergura profesională necesară. E greu de înţeles de ce nu a fost transferat un portar, cînd Stăncioiu şi Nuno Claro fac rocada gafelor. În loc să atragă lumea spre stadion, conducerea a anulat gratuităţile pentru copiii sub zece ani. Dan Petrescu şi Boloni au fost chemaţi la încălzire, însă ar putea colabora cu Iuliu Mureşan? Dacă vine “Bursucul”, ar fi indicat un tandem cu Meme Stoica. Cînd negocia cu Rapidul, Boloni viza funcţia de manager general, se interesase de grupele de juniori, de cantonamente. Loţi nu are nevoie de o umbră protectoare. Altfel, domnule Paszkany, sînt doar bani aruncaţi!

INBOX

Ricardo Cadu: “M-a umilit!”

 Căpitanul Ricardo Cadu l-a atacat pe Cîrţu, după ce tehnicianul l-a “pedepsit” schimbîndu-l cu Tony la 3-0 pentru nemţi
– Ricardo, aţi suferit cea mai grea înfrîngere pe teren propriu în ultima perioadă. Cum a fost posibil?
– Aşa este. Sîntem foarte supăraţi cu toţii, însă pînă la urmă am pierdut în faţa unei echipe ca Bayern Munchen. Regret că a ieşit un astfel de rezultat.

–  De ce crezi că te-a înlocuit Cîrţu la scorul de 3-0 pentru Bayern pe finalul partidei?
–  Nu ştiu de ce m-a schimbat. Întrebaţi-l pe antrenor de ce a făcut acest lucru! Sincer, nici eu nu am înţeles decizia. Normal că m-a afectat foarte tare, dar nu pot să fac nimic. Sînt jucător şi trebuie să respect deciziile lui antrenorului.

– Totuşi, ai vorbit cu antrenorul? Ţi-a dat vreo explicaţie pentru decizia sa?
– Nu, n-am discutat cu dînsul despre acest lucru. N-am avut decît să accept acea decizie, pentru că el este antrenorul şi are puterea să mă scoată din teren. Repet, singura chestie pe care n-o pricep este următoarea: de ce s-a introdus un alt fundaş la acel scor?

“Mă simt umilit!”
– Crezi că îţi va retrage banderola Cîrţu pentru meciul cu Dinamo?

– De ce să se întîmple asta? Nu are dînsul treabă cu căpitanul de echipă, el se alege de către vestiar.

– Ce părere ai despre spectatorii care te-au huiduit în momentul schimbării?

– De cînd am venit la CFR Cluj, vă mărturisesc că niciodată nu m-am simţit mai umilit decît în acea seară. Probabil, cineva nu ştie ceea ce am făcut eu pentru club. Niciodată nu se spune despre aceste lucruri…

– Este Bayern o echipă atît de puternică?
– Sincer, da! Au un joc de posesie incredibil, jucători cu experienţă, care au jucat la campionatul mondial, de o certă valoare. Probabil că dacă am fi avut şi noi un van Gaal, atunci nu s-ar fi pierdut de maniera asta.

Cifrele lui Cadu cu Bayern
– 31 de baloane jucate
– 10 mingi pierdute
– 6 recuperări
– o pasă lungă bună din 5 încercări
– 0 şuturi

Advertisements

2 thoughts on “Ultimatum pentru Cîrţu: “Baţi Dinamo sau pleci!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s