CFR-iştii pun tunurile pe “cîini”

După ce au cîştigat cu ajutorul arbitrului meciul de vineri, cu Mediaş, “cîinii” sînt acuzaţi că tot ei ar fi determinat erorile de ieri, contra CFR-ului.

La Galaţi, “centralul” Istvan Kovacs a eliminat aiurea un gol al clujenilor la 0-0, apoi l-a eliminat gratuit pe Traore. Etapa viitoare se joacă derbyul CFR – Dinamo, iar campionii nu vor putea miza pe Traore şi Leonardo.

Confruntarea dintre lider şi campioana en titre s-a terminat cu un scandal pe arbitraj care o vizează pe Dinamo! CFR, dezavantajată ieri de Istvan Kovacs, crede că roş-albii şi-au băgat coada pentru a avea un ascendent asupra clujenilor la derbyul de etapa viitoare, programat în Gruia.

Cel care a acuzat frontal a fost chiar patronul CFR-ului, Arpad Paszkany. “Cu două zile în urmă mi s-a spus să nu mă mir prea tare dacă vom luat vreo două <roşii> şi multe <galbene> la Galaţi. Cînd auzi o chestie ca asta şi chiar se întîmplă, ori omul e clarvăzător, ori sînt jocuri de culise evidente”. Apoi a continuat, îndreptîndu-se spre Dinamo şi Borcea: “Unii încearcă să revină prin orice mijlocace. Am văzut vineri un meci interesant, în care Mediaşul a fost dezavantajat. Nu acuz Oţelul pentru erorile de arbitraj anti-CFR. Gălăţenii au fost doar beneficiarii acestei conjuncturi, se ştie forţa anumitor persoane în fotbalul românesc”.

CFR nu se va putea baza duminica viitoare, împotriva “cîinilor”, pe Traore şi pe Leonardo, eliminaţi ieri la Galaţi. Ce erori a făcut Istvan Kovacs ieri?

– minutul 30
– a anulat eronat golul lui Traore, considerînd că atacantul a faultat în atac. N-a fost nimic neregulamentar la duelul dintre el şi Grahovac

– minutul 69 – Traore a primit degeaba al doilea “galben”, pentru un duel cu Sergiu Costin
Şi gălăţenii invocă faptul că li s-ar fi putut da două penaltyuri, dar fazele nu sînt clare. Eliminările lui Giurgiu şi Leonardo au fost corecte.

“În prima repriză, golul lui Traore a fost absolut valabil. Iar eliminarea atacantului nostru a fost absolut penibilă! Arbitrul l-a vînat de la începutul meciului!”
Arpad Paszkany, patron CFR

“Nu mai vreau să vorbesc de arbitraj, că abia aşteaptă cei de la comisii să mă amendeze. Nu mai vreau să le dau bani! La cît am plătit pe amenzi, mai strîngeam de o maşină!”
Sorin Cîrţu, antrenor CFR

“Am auzit că alţii vorbesc că au fost dezavantajaţi!? Noi am avut penalty la henţul lui Culio!”
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

“Sînt extrem de dezamăgit de prestaţia arbitrului, meritam să cîştigăm după jocul pe care l-am prestat. A fost cel mai bun meci al nostru în acest sezon”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

INBOX

Peralta e dezamăgit de perioada prin care trece echipa sa, dar dă asigurări că CFR va depăşi pasa mai puţin bună.

– Sixto, mulţumit de rezultat?
– Niciodată nu sînt mulţumit atunci cînd scoatem doar un punct. Nu contează că am marcat eu, meritam mult mai mult de la această partidă. Eram obligaţi să obţinem cele trei puncte, după cum am jucat la Galaţi.

– Ce se întîmplă la Cluj?
– Trecem printr-o perioadă critică, extrem de grea pentru noi, dar n-avem ce face şi trebuie să ne revenim cît mai repede. Sînt mai multe probleme, dar trebuie să le rezolvăm.

– Cum ţi s-a părut arbitrajul?
– Nu are rost să comentez prestaţia arbitrului lui Kovacs, dar şi ultima dată cînd am fost la Galaţi, CFR-ul a fost furată de arbitri.

– Urmează un meci greu pentru voi, cu Bayern în Liga Campionilor.
– Era perfect dacă reuşeam să cîştigăm, pentru că aveam o altă determinare la meciul de marţi. Asta e, viaţa merge înainte, luăm fiecare meci pe rînd şi sperăm să obţinem de fiecare dată maximum!

Paszkany: “A fost viciere de rezultat. Traore a fost vînat de Kovacs tot meciul”

Finanţatorul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, a criticat dur arbitrajul lui Istvan Kovacs.

“Meciul a fost unul de luptă, dacă nu ar fi fost stricat de arbitraj care a condus partida cu două unităţi de măsură. A fost viciere de rezultat. În prima repriză, golul lui Traore a fost absolut valabil, deci este viciere de rezultat. Cînd s-a fluierat fault în atac la Bjelanovic şi Cadu, cred că i-a fost frică lui Kovacs să nu ajungă mingea spre poarta lor. Eliminarea lui Traore a fost absolut penibilă. Normal era să dea galben gălăţeanului pentru tragere de timp şi simulare. Iar faptul că Traore a fost vînat încă de la început s-a văzut din prima repriză, cînd s-a anulat acel gol perfect valabil”, a spus Paszkany.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s