Motto-ul preferat al brazilianului Rafael Bastos: “Fotbalul e bucurie”

Bastos a reuşit faza meciului cu Unirea Urziceni. Mijlocaşul a explicat că a venit în România pentru a cîştigat trofee la Cluj.
Brazilianul Rafael Bastos a sedus publicul din Gruia după o pasă de senzaţie la primul gol reuşit de Roberto de Zerbi în meciul cu Urziceniul (3-0). Bastos nu a privit balonul cînd l-a servit pe italian, surprizîndu-i pe fundaşii adverşi. Procedeul “No look pass” a fost patentat de Ronaldo, însă Ronaldinho l-a făcut dus la rangul de artă la Barcelona.

“N-am plănuit dinainte să lovesc mingea fără să privesc. Cred că e vorba de inspirtaţia de moment. Mă bucur că a ieşit un gol din acea fază, iar fanii au gustat golul lui De Zerbi, care mi-a mulţumit după ce înscris. Nu e nici un secret la astfel de procedee, le exersez mereu la antrenamente. Totul e să simţi mingea”, a explicat Bastos.

Brazilianul este un fan declarat al lui Ronaldinho. “Este un jucător incredibil, tot timpul este capabil să inventeze ceva. Pînă la urmă fotbalul este bucurie, iar publicul are nevoie de un spectacol de calitate din partea jucătorilor. Sper să aibă parte de tot mai multe astfel de momente şi din partea mea”, a mărturisit jucătorul de 25 de ani.

“Am venit să cîştig trofee”
Bastos a mărturisit că a venit în România pentru a cîştiga titlul. “Cred că m-am acomodat foarte bine, îmi place grupul de la CFR. Avem jucători de calitate, totul este să legăm cîteva victorii la rînd. Am venit aici să cîştig trofee, este lucru care mă face cel mai fericit ca şi fotbalist”, a spus el. “Rafa”, cum este alintat de colegi, nu exclude varianta ca în viitor să dobîndească cetăţenia română. “Eu sînt brazilian, însă nu se ştie niciodată ce îţi rezervă viitorul. Repet, am fost bine primit aici”, a conchis el.

Vor să bată liderul
Rafael Bastos crede că o victorie la Galaţi ar putea relansa campioana în lupta pentru titlu. “Este un meci crucial, pe care n-avem voie să-l ratăm. Ne vom pregăti la maximum toată săptămîna pentru această confruntare. Distanţa de 13 puncte este destul de mare, însă totul este posibil. Simt că vom face un meci bun contra Oţelului”, a apreciat el.

“Rapid şi Vaslui sînt cele mai puternice formaţii din startul acesta de sezon. Sper ca CFR să le ajungem din urmă”

“Nu există nici o legătură de rudenie între mine şi Michel Bastos, jucătorul lui Lyon, dar mi-ar plăcea să jucăm împreună cîndva. Ştiu şi despre ţigările Bastos, dar nu fumez”

Rafael Bastos, mijlocaş CFR Cluj

2 goluri a marcat Bastos în Liga 1, cu FC Braşov şi FC Vaslui

INBOX

B&B în Cupă

Cîrţu pregăteşte un cuplu de forţă în atac pentru meciul cu Tîrgu Mureş: Bjelanovici şi Bud.
Sorin Cîrţu va revoluţiona formula de start pentru meciul de azi cu FCM Tîrgu Mureş, tehnicianul urmînd să odihnească mai mulţi titulari pentru derby-ul cu Oţelul Galaţi.

Astfel, în atacul clujenilor vor juca din primul minut, Cristi Bud, fostul golgeter al clujenilor din sezonul trecut, secondat de Saşa Bjelanovici. Ultimul nu a mai prins nici el un loc de titular, după accidentarea din debutul campionatului. Cîrţu nu i-a convocat pentru jocul din optimile Cupei României pe atacanţii De Zerbi şi Traore, peferînd să-i odihnească pentru partida din campionat de la Galaţi.

Căpitanul Cadu şi Piccolo vor fi menajaţi astăzi, astfel că, în axul central al defensivei, vor apărea Nuno Diogo şi Alcantara, flancaţi de Tony şi Edimar. “Sorinaccio” se gîndeşte să-i acorde o nouă şansă italianului Sforzini. Atacantul, care a fost lăsat în afara lotului în ultimele meciuri, a fost convocat şi va sta pe banca de rezerve.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s