Bjelanovici şi Sforzini au calificat CFR-ul în sferturi » Salvarea din Serie A

CFR-ul nu a impresionat aseară, dar rămîne în joc pentru cucerirea trofeului pe care l-a amanetat de 3 ani încoace.

Sabău a vrut să tragă la indigo aseară cronica întîlnirii directe din campionat cu CFR, cînd Mureşul s-a impus în Gruia nesperat (2-1). “Moţul” şi-a ţinut şi acum jucătorii la cutie şi a mizat pe contre. Firesc, ocaziile au început să curgă la poarta lui Şteţca. Portarul “portocaliilor” a scos de sub bară şpiţul lui Nuno Diogo (7), apoi a fost ajutat de bară la şutul lui Peralta (13), lăsat singur în careu de o pasă inteligentă a lui Bastos.

Brazilianul a recidivat un sfert de oră mai tîrziu şi putea avea la statistici un assist, dacă Bud nu înălţa zmeul din preajma punctului cu var. Izbăvirea feroviarilor a venit în urma unei lovituri libere, uşor acordată, contestată de oaspeţi. Leonardo a centrat, iar Bjelanovici a deviat cu capul în plasă (32). Mureşenii au reacţionat imediat, dar Vancea (33) l-a evidenţiat pe Stăncioiu, care a fost salvat şi el de bară la execuţia de mare fotbalist a lui Tîrnăveanu, preluare pe piept şi folha seca din 20 de metri (39).

În partea secundă, scenariul părea să semene şi mai mult cu duelul din campionat. Feroviarii nu au reuşit să se desprindă pe tabelă, dar nici mureşenii n-au avut forţa să repete isprava din etapa a 8-a, asta şi pentru că Vancea l-a luat de fiecare dată la ţintă (61, 68) pe bravul Stăncioiu. Sforzini a înlăturat orice emoţie cînd s-a intrat în prelungiri şi CFR-ul rămîne în cursa pentru cîştigarea celui de-al patrulea trofeu consecutiv.   

Lotul nu ne permite să luptăm pe ambele fronturi. Mă preocupă mai mult situaţia din campionat, aş fi riscat dacă aş fi băgat titularii contra CFR-ului”
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FCM Tg. Mureş

“Ne-am îndeplinit obiectivul şi ne aşteaptă acum trei meciuri de foc, cu Oţelul Bayern şi Dinamo. Mergem să batem liderul, asta trebuie să fie atitudinea noastră, să ne impunem oriunde”
Sorin Cîrţu, antrenor CFR Cluj

– Bjelanovici a trimis în bară în minutul 13, spre amuzamentul lui Traore, aflat la masa presei, care a rîs cu poftă.
– Dan Roman, fostul junior al CFR-ului, a fost cel mai dur jucător al oaspeţilor. Bud şi Nuno Diogo au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unor dueluri aeriene cu Roman.
– După golul de 1-0, Tony şi Edimar, aflaţi pe bancă, au simulat o bătaie. Arbitrul de rezervă, Ştefan Erdei, a gustat gluma şi s-a apropiat de ei ameninţător, făcîndu-le semn să meargă în tribune.
– Cîrţu a menajat mai mulţi titulari aseară. De Zerbi, Traore, Cadu, Piccolo, Rada şi Culio nu au fost nici măcar în lotul de 18

Advertisements

One thought on “Bjelanovici şi Sforzini au calificat CFR-ul în sferturi » Salvarea din Serie A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s