Cronica » Clujenii au renăscut contra Unirii Urziceni

Clujul şi-a revenit în faţa Urziceniului şi a luat o gură de aer înaintea duelului cu liderul Oţelul.
Din două formaţii care au alergat umăr la umăr pentru milioanele din Ligă în sezonul trecut au rămas doar amintirile. Pigmentată cu numai două puncte de reper, Semedo şi Mehmedovici, Urziceniul a dublat liniile în faţa careului lui Cernea pentru a stăvili elanul Clujului, aflat în căutarea identităţii în Liga 1.

Fundaşul-golgeter din Liga Campionilor, Ionuţ Rada, a trecut peste amabilităţile de început, nimerind bara transversală (7). Dintr-un pîlc de tricouri albe, şi-a făcut apariţia Traore, cu ritualul său obişnuit al ratărilor, cu o reluare direct în braţele lui Cernea (18). Orice şansă a ialomiţenilor s-a risipit la lovitura nechibzuită cu cotul a lui Rusescu, care l-a trimis la pămînt pe Piccolo (22), inspirat din ultima reprezentaţie a campionului Bute. “Centralul” Ionescu nu a început numărătoarea, ci l-a scos pe Rusescu din ring. CFR s-a năpustit cu furie asupra adversarului, dar şansa i-a surîs lui Cernea la reluările lui De Zerbi (26, 27) şi Hora (37). Apoi, s-a predat şi goalkeeperul Unirii, după o întindere banală, însă defensiva sa a rămas în picioare.

Decapitaţi într-un minut
După pauză, Urziceniul nu a mai contat decît prin sprinturile haotice ale lui Semedo, iar CFR şi-a început goana după gol. Peralta a tras la foc automat (51, 54), apoi Traore şi-a pus în cap întreg stadionul cînd a lobat o minge peste poartă, singur cu Bălgrădean (67).

În doar un singur minut, clujenii şi-au masacrat adversarul, prin Traore şi De Zerbi. Iar italianul a ţinut să-şi depună candidatura şi la golul etapei, cu o bijuterie din lovitură liberă, asigurîndu-i lui Cîrţu o săptămînă liniştită înaintea confruntării cu liderul Oţelul.

Rusescu l-a făcut KO pe Piccolo
Atacantul Unirii Urziceni, Raul Rusescu, a văzut cartonaşul roşu în minutul 22 după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Felice Piccolo. Măsura centralului Georgian Ionescu a fost corectă, deşi fundaşul italian a amplificat efectul loviturii. Rusescu a părăsit terenul, dialogînd cu fanii de la tribuna a II-a. “Nu l-am atins. Am sărit la cap”, le-a spus jucătorul ialomiţean.

Mureşan a coborît la vestiare
Nemulţumit de cum mergeau lucrurile, preşedintele Iuliu Mureşan a intrat la pauză val-vîrtej în vestiarul feroviarilor. Oficialul a coborît de la oficială şi a traversat tot terenul pentru a ajunge în zona cabinelor. După pauză, Cîrţu a operat imediat o modificare. Bastos i-a luat locul lui Hora.

INBOX
De Zerbi a fost extrem de iritat în prima parte a meciului de faptul că nu a primit mai multe baloane din partea colegilor săi şi şi-a exprimat nemulţumirea în mai multe rînduri, certîndu-i pe Hora sau Costa.
Cadu a fost suspendat pentru partida de aseară. Banderola de căpitan a trecut la fundaşul dreapta Tony.
Cernea s-a accidentat în minutul 38, suferind o întindere la coapsă în încercarea de a degaja o minge. Cernea a mai rămas în teren trei minute după care a fost înlocuit cu Bălgrădean.

Paszkany: “În prima repriză, cînd aveam şi un om în plus, jucam static, fără viteză”

Patronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, s-a arătat nemulţumit de prestaţia jucătorilor săi în prima repriză a întîlnirii cu Unirea Urziceni.

“Sînt mulţumit doar de repriza secundă, pentru că în prima parte unii jucători au fost delăsători. Un meci durează 90 de minute şi trebuie să tratezi totul cu seriozitate. Nu trebuie să te bazezi pe cadourile adversarului, ci să cîştigi atunci cînd ai ocazia”.

“Ca joc, sîntem aproape de ce mi-aş dori. Dar aş vrea ca toţi cei 11 jucători băgaţi în teren de antrenor să dea tot ce pot. M-a deranjat că în prima repriză, cînd aveam şi un om în plus, jucam static, fără viteză, fără dinamism“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s